Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Középpontban a jelentkezési döntés megalapozottsága

A Széchenyi István Egyetem 2007. október 16-án, kedden „nyitott kapuk" címmel tartja hagyományos őszi továbbtanulási információs rendezvényét. A tanév második, téli felvételi tájékoztató programja 2008. január 8-án, kedden lesz.
A következő tanévben is tovább bővül az egyetem képzési kínálata. A tervek szerint 2008. őszén indul a kommunikáció és médiatudomány szak, amely újabb területtel gazdagítja a győri továbbtanulási lehetőségeket. A tervezett szakirányok: újságírás, vizuális kommunikáció. 2008. februárjától keresztféléves képzésben a mérnöktanár és a mérnök informatikus mesterszakokat indítja az egyetem.

A Városi-Egyetemi Csarnokban október 16-án, kedden 8 órától fogadják a nyitott kapuk programra érkezőket. 10 órától a tanulmányi épület nagyelőadójában dr. Bakos Károly, az Oktatási és Kulturális Minisztérium vezető főtanácsosa a felvételi eljárás változásairól, dr. Író Béla egyetemi főtitkár a győri egyetemen választható képzésekről, a tanulmányokról, a jelentkezési stratégia fontosságáról és kialakításáról ad tájékoztatást a végzős középiskolások.

11 órától az egyetem hallgatói, oktatói a Városi-Egyetemi Csarnokban (9026 Győr, Egyetem tér 1.) épített standokon a nappali, a levelezős, a távoktatási képzések, a felsőfokú szakképzések mellett bemutatják az intézmény informatikai hátterét, kollégiumait, szakkollégiumait, idegen nyelvi képzéseit, a testnevelés és az élsport színtereit, a hallgatói szervezeteket, az elnyerhető tanulmányi és szociális ösztöndíjakat, a külföldi részképzéseket, a karrier lehetőségeket, az ERASMUS és más európai képzési ösztöndíjakat, a PRACTING gyakorlatorientált képzési programot, a mérnökképzés laboratóriumait, a zenekarokat, az egyetemen működő szervezetek és cégek (Universitas-Győr Alapítvány, Universitas-Győr Nonprofit Kft., Pannon Work Iskolaszövetkezet, éttermek, büfék, könyv- és jegyzetboltok) szolgáltatásait.

A határon túli magyarok – különös tekintettel a felvidéki fiatalok – győri továbbtanulási lehetőségeiről több helyszínen adnak tájékoztatást. A tanulmányok hátterét, színhelyét adó Győr és a térség színes kulturális, gazdasági értékei is külön standon jelennek meg. A regisztrált érdeklődők sorsolásokon vesznek részt. A sorsolások fődíja egy-egy discman lesz.

Az Universitas-Győr Alapítvány ötödik alkalommal hirdeti meg a jelentkezőket motiváló programját. Aki nappali képzésre jelentkezik 2008-ban a Széchenyi István Egyetemre és felvételt nyer, beiratkozik, elkezdi tanulmányait, részt vehet egy sorsoláson. A díj ismét 3 notebook lesz. A 10 legmagasabb pontszámmal bejutó hallgató 50-50 ezer Ft kezdési támogatást kap, míg a legtávolabb lakó 10 hallgató az 1. évre havi 5 ezer Ft közlekedési hozzájárulásban részesül. A sorsolás hagyományosan 2008. szeptember elején, a tanévnyitó ünnepségen lesz.

Az egyetem vezetői a nyitott kapuk rendezvényen és azon kívül is szívesen bemutatják az intézményt a Győrbe látogató középiskolai osztályoknak, tanáraiknak, a szülőknek, az érdeklődőknek. Fontosnak tartják a családok pontos informálását a továbbtanulás, a jelentkezés kérdésköréről, ezért ösztönzik a Győrben, az egyetemen történő személyes tájékozódásukat. A képzések mellett az egyetemi élet színterei, az intézmény szolgáltatásai is megismerhetők a kb. 1-2 órás látogatás, beszélgetés alkalmával. A látogatás tervezett időpontját a sze@sze.hu e-posta címen jelezhetik a Széchenyi István Egyetem iránt érdeklődők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakópark, ahol minden a kényelemé

Győrújfalu - Élénk visszhangra talált az a nemzetközi kiadvány, amely – győri… Tovább olvasom