Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Középiskolások foglalták el a színházat - fotók

Huszonkét középiskolából hívtak meg nézőket két ingyenes előadásra a Győri Nemzeti Színházba. A tavaly indított kezdeményezésnek idén is sikere volt. Bérleteseket, nézőket remélnek az akciótól.

„A középiskolások fontosak számunkra. Ők nem csupán a jövő, de a jelen színházlátogatói is. Főleg, ha meg tudjuk nekik mutatni, érdemes hozzánk eljönniük" – mondja a Győri Nemzeti Színház igazgatója. Forgács Péter bizakodó, és hisz abban, hogy nyitni kell a fiatalok felé, mert értő és befogadó közeg az övék. „A középiskolások Victor Hugo A nevető ember című darabját nézték meg két délelőtti előadáson. Nem könnyű darab, de pisszenés nélkül figyeltek, együtt éltek a történettel. Azt hiszem, közülük is sokat látunk majd viszont új nézőként, mert megérezték a színház erejét. A tavalyi akciónk után is sok visszatérő bérletesünk, jegyvásárlónk lett. Ennek is, de bízom benne, a jó évadnak is köszönhető, hogy míg három éve 71 százalékos volt a színház látogatottsága, mára ez 91 százalékos!

Középiskolások foglalták el a színházat. Fotók: Mészáros Mátyás

A Győri Nemzeti Színházban már a következő évadot tervezik. Két olyan fix pont van már most, melyet a közönség a régi kedvenc, a Portugál mellett nem enged levenni a műsorról. A János vitézt állandó telt házzal játsszák, és a Finito is hasonló siker" – mondja az igazgató.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cirkusz a Cirkusz tér körül

Sajnos a város nem tud varázsolni. Sem jó Cirkusz teret, sem eltüntetni a vizet. Keresi viszont a megoldást és a forrást arra, hogy enyhítse a méltatlan helyzetet. Tovább olvasom