Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Középiskolai írásbeli: jelentkezni kell

Győrött több középiskolában – nem csak a hat és a nyolc évfolyamos képzésen – közös írásbeli felvételi vizsgát kell tenniük az általános iskolákból tovább tanulóknak. Erre külön kell jelentkezni december 12-ig.
Sokak számára újdonságnak számít, hiszen idén először fordul elő, hogy közös írásbeli felvételi vizsgát tesznek az általános iskolák tanulói. A megyeszékhely több középiskolájába (Baross, Bercsényi, Deák, Szent-Györgyi, Krúdy, Pálffy, Révai, Kazinczy, valamint a Kossuth-szakképző) kell a diákoknak benyújtani jelentkezésüket erre a vizsgára.

Ez annál is inkább fontos, mert azok, akik ezt nem teszik meg szüleik, tanáraik segítségével, hiába adják be később felvételi jelentkezésüket, már lekésték a lehetőséget. Utólag már nem jelentkezhetnek, így hiába is szeretnének bejutni bármelyik említett iskolába, ez már lehetetlen lesz. Mint azt Németh Tibortól, a Kazinczy-gimnázium igazgatójától megtudtuk, érkezett már jelentkezés hozzájuk, ám az igazgató úgy véli, előfordulhat, hogy akadnak olyanok, akik nem tudnak arról, jelentkezni kell a felvételi írásbeli vizsgára.

Bár a határidő még távol van, s nyilván az általános iskolák tanárai is tudnak az új rendszerű felvételiről, a szülők figyelmét sem árt felhívni erre. Az igazgató elmondta azt is, hogy a Révai-gimnázium hatosztályos és a Kazinczy-gimnázium nyolcosztályos gimnáziumi felvételijére is vonatkozik ez a szabály. Tehát az ide jelentkezőknek is figyelniük kell, mert aki lemarad, az kimarad!
Egyébként a győri középiskolák mindegyikében szívesen veszik az érdeklődést, és elmondanak minden tudnivalót a közös írásbeli felvételiről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabadlábon a vádlottak

Több mint kétéves előzetes letartóztatás után a bíróság szabadlábra helyezte E. Ferencet, annak a… Tovább olvasom