Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Közép-Európáról: határtalan élmények a weben

Bemutatták azt az internetes ksérletet, amelynek révén Ausztria, Csehország, Szlovákia és Magyarország polgárai vásárlási és kulturális információkat kapnak a négy országról.

A napokban a császárvárosban a Wien City hajóállomáson innovatív fórumon mutatták be a www.mycentrope.com-on azt az internetes ksérletet, melynek révén Ausztria, Csehország, Szlovákia és Magyarország polgárai vásárlási és kulturális információkat kapnak a négy ország, exkluzív turisztikai kínálatcsomagokat foglalhatnak, egyéni utazásokat állíthatnak össze, vonzó nyereményjátékokban vehetnek részt és értékes helyi ajánlatokhoz juthatnak a Centrope régió országairól és lakosairól. És mindez négy nyelven: németül, szlovákul, csehül és magyarul.

A weboldalon megtalálható valamennyi fontos információ és foglalási lehetőség a szabadidő eltöltésére a Centrope régióban: a rövid kirándulástól kezdve a bevásárló körúton keresztül egy koncert vagy esemény látogatásáig.

A mycentrope.com megvalósulása az osztrák munkaközösség Central Danube Region GmbH/echonet communication GmbH-nak a ComPRess-el valamint a négy Centrope-ország (Csehország, Szlovákia, Magyarország, Ausztria) média- és PR-partnereivel történő együttműködésének köszönhető.

A projekt politikai fővédnöke Rudi Schicker Bécs városfejlesztési képviselője. A megnyitón jelen volt Pavol Freso-t, Pozsony kerületi elnöke, Dr. Ottófi Rudolfot, Győr alpolgármesterét valamint Mojmir Jerabek-ot, Brünn nemzetközi kapcsolatainak osztályvezetőjét. „A CENTROPE segítségével olyan régiót hoztunk létre Európában, amely lehetővé teszi számunkra, hogy Európa-szerte és ezen kívül is versenybe szálljunk a nagy nyugat-európai régiókkal. Hogy különösen vendégszeretők vagyunk, a mycentrope fórum bizonyítja, mely vezető szerepet tölt be Közép-Európa sokoldalúságában.

A Tourinform Iroda Győr kirendeltségének irodavezetője Tóthné Kardos Krisztina, aki Dr. Ottófi Rudolf, Győr város alpolgármesterének képviseletébem érkezett, elmondta: „Győr városa a régió és Magyarország vezető gazdasági, kulturális és sportközpontjaként fontos küldetésének érzi, hogy a határokon átnyúló együttműködéseket, a nemzetközi kapcsolatokat is kiemelten kezelje. Ezért számtalan projekt gazdájaként, gesztoraként lép fel a kisalföldi megyeszékhely, melyek jók a városnak, jók a régiónak és különböző projektpartnereknek is. A város változatos, színvonalas és színes kulturális életének, sportsikereinek, valamint az elmúlt években hatékonyan működő turisztikai és kommunikációs stratégiájának is köszönhető, hogy Győr felkerült Európa térképére, immáron a külföldi vendégek is szép számmal érkeznek a városba. Ezt a vonalat tovább kell erősíteni, ami nemcsak az attrakciók számában és minőségében kell, hogy megnyilvánuljon, hanem a különböző kommunikációs csatornák kiaknázásában is. Kitűnő lehetőség erre a mycentrope, amely négy ország együttműködése, és bízunk benne, hogy hatékonyan segíti majd mind a város, mind a régió és Magyarország pozitív megítélését, a vendégéjszakák számának további gyarapodását."

A Twin City Liner-rel, amely Bécset és Pozsonyt köti össze, a WienHolding már létrehozott egy mintaprojektet a Centrope régióban. Most a mycentrope.com internetes fórummal egy új, erős impulzust szeretnénk adni a Centrope-országok összeolvadásának. Hiszen a régió lakosai legjobban a közvetlen találkozás útján ismerhetik meg egymást. A mycentrope célja, hogy Csehország, Szlovákia, Magyarország és Ausztria lakosai a szabadidős élmény során találkozzanak: egy musical Bécsben, síelés Semmeringen, vásárlás Pozsonyban, wellness Morvaországban vagy fürdőzés a Balatonnál.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pálinkafőzés: ˝A lepárlás szinte teljesen szagmentes˝

˝Mióta szabaddá vált az otthoni pálinkafőzés, egy nap sincs, hogy ne árasztaná el a környékünket az… Tovább olvasom