Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Közép-Európa első nyári jégpályája

A közel ötvenezer eurós beruházás, amelyet kizárólag cégek és magánemberek pénzeiből finanszírozott a Győri Jégsportért Alapítvány, elkészült. A jégkorongozók már edzenek a különleges műanyagon, amelyen csúszik a bot, a korong is, és az élmény olyan, mintha jégen siklanának.
Szerdán már ifjú jégkorongozók tesztelték a győri műjégpálya vadonatúj küzdőterét. A műanyag felület, amely alkalmas inline korongmérkőzések megrendezésére, közel ötvenezer euróba került.

Az összefogást és a beruházást szervező Szarvas Lajos, az alapítvány kuratóriumi tagja elmondta, a tesztidőszak, a beüzemelés után, ahogy az igazi műjeget, nyitvatartási időben a nagyközönség is látogathatja a műjégpályát egy-két hét múlva. Közép-Európában sehol nem építettek még ilyen pályát. A hazai inline (vagyis egy sorban elhelyezett görgőkön suhanó, görkorcsolyás) korongbajnokságban 28 együttes csatázik. A győriek vezetik a tabellát. Az eddigi mérkőzéseket többnyire betonon játszották. Tegnaptól Győr lesz ennek a sportágnak a hazai központja, minden csapat ide szeretné hozni a mérkőzéseit

A próbaüzem után egy gördiszkóval szeretnék hivatalosan megnyitni a győri műjégpályát nyárra is a nagyközönség előtt.
A terem azonban más sportoknak is helyet adhat ezentúl – mondta el Szarvas Lajos. Softballosok is jöhetnek, és rendezvényeket is lehet tartani. A győri műjégpálya örömre, de bánkódásra is ad okot.
Mint dr. Jakab Tamás, a pályát működtető alapítvány elnöke elmondta, a pálya már tökéletes, az öltözők, a kiszolgálóhelyiségek állapota azonban lehangoló. Az alapítvány mindent megtesz, a szülők, a támogatók rengeteget segítenek, az önkormányzat azonban a tulajdonában lévő létesítmény felújítását nem támogatja. A létesítmény fő alkotórésze, a nagy fedőponyva is magánkézben van.

A Dunapart Rezidencia vásárolta meg, hogy biztosítsa a téli és a nyári sportolást, kikapcsolódást a sok-sok ezer gyereknek, felnőttnek.
Dr. Jakab Tamás, a Győri Jégsportért Alapítvány kuratóriumának elnöke szerint a győri vállalkozók és magánemberek összefogása fejleszti a műjégpályát, de az önkormányzatnak is lenne mit tennie azért, hogy a megyeszékhelynek hosszú távon is legyen egy ilyen egyedülálló közösségi létesítménye.

Fábián György

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A felső Tápon folytatja

A most lezárult tanévben nagyrészt a tantestület tagjai „ingáztak" Pázmándfalu és Győrság… Tovább olvasom