Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Közeleg az eva-bejelentkezési határidő

Régió - December 20-ig dönthetnek az újonnan bejelentkezők a 2009. évre vonatkozóan az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) választásáról.
December 20-ig az APEH regionális igazgatóságán tehetnek bejelentést (a 08T103, illetve a 08T203 számú adatbejelentő lapon) azok, akik a jövő évre az egyszerűsített vállalkozói adó formát választják. Az evatörvény hatálya alá a 2009. évre új adózóként bejelentkezhetnek az egyéni vállalkozók, a korlátolt felelősségű társaságok, a szövetkezetek, a lakásszövetkezetek, a végrehajtói irodák, az ügyvédi irodák, a közjegyzői irodák, a szabadalmi ügyvivői irodák, az erdőbirtokossági társulatok, a betéti társaságok és a közkereseti társaságok.

Azoknak, akik idén is az eva hatálya alá tartoztak és 2009-ben is fenn akarják tartani ezt az adózási módot, nem kell újabb bejelentkezést tenniük. Az új bejelentkezés 2008. december 20-ig írásban visszavonható. Az evatörvény hatálya alóli kijelentkezést ugyancsak addig és szintén a 08T103, illetve a 08T203 számú lapon lehet megtenni. A határidő elmulasztása esetén igazolási kérelmet nem lehet előterjeszteni, a kijelentkezésre rendelkezésre álló határidő elmulasztása esetén azonban igazolási kérelem előterjesztésének van helye.

Az egyéni vállalkozók szintén december 20-ig a 09JNY számú nyomtatványon nyilatkozhatnak arról is, hogy a társadalombiztosítási járulékot, a nyugdíjjárulékot (tagdíjat), valamint a természetbeni és pénzbeli egészségbiztosítási járulékokat havonta a minimálbér kétszeresét meghaladó járulékalap után fizetik meg.

Az újonnan bejelentkezők közül, akik megfelelnek a törvényben foglalt feltételeknek, a benyújtott adatlap egy példányának visszaküldésével kapnak értesítést. Azok, akik nem felelnek meg a feltételeknek, elutasító határozatot, akik pedig az adatlapot határidőn túl nyújtják be, elutasító végzést kapnak. (Részletek: www.apeh.hu.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zavargások thai masszázzsal

Bangkok–Győr - Belekóstoltak a megszállt reptér mindennapjaiba, az alkalmi thai masszázsba, de… Tovább olvasom