Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Közel ötmilliárd érkezik Kara Ákos választókerületébe

Egyéves választókerületi munkáját összegezte Kara Ákos győri képviselő, aki 52 település Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője.
 
Kara Ákos sajtótájékoztatóján hétfőn a kifejtette: kiemelkedően fontosnak tartotta a Győrszemere-Tényő és a Gönyű-Nagyszentjános szennyvízberuházásról való idei döntéseket, amelyek megvalósítását választási programjában is vállalta.

A képviselő nagy eredménynek tartja, hogy Tápszentmiklós polgármesterének felhívására olyan módosítást kezdeményezett a parlamentben – a költségvetési törvény esetében –, amellyel 600 kistelepülési iskolának sikerült a kiegészítő normatíváját biztosítani. Célkitűzései között szerepelt a kistelepülési oktatási intézmények működésének, működtetésének támogatása.

Kara Ákos elmondta: összességében közel 5 milliárd forintnyi állami és Európai Uniós támogatásról született döntés vá lasztókörzetének településeit illetően, melyekben többek között önkormányzati támogatások, iskolai felújítások, belterületi vízrendezési feladatok, közúti csomópont kialakítása szerepelt. A képviselő jelezte tovább lobbizik a Mecsér-Dunaszentpál árvízvédelmi létesítmény megvalósításáért, mely az országos Duna-projekt keretében készülhet el. Ez utóbbira Brüsszelben kell bólintást kapniuk, hogy a munka megkezdődhessen.

Kara Ákos sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy a jövőben meghatározza majd a térség jövőjét a Széchenyi István Egyetem jövője, a kormány által is támogatott Audi-beruházás munkahelyteremtő hatása, a munkaerőpiac alakulása és a szakképzés erősítése. Mondanivalóját a képviselő úgy összegezte: a településekkel végzett közös munka, a közös erőfeszítés a szakmai szervezetekkel, hozhat sikereket a térségben élők számára.

Olvasóink írták

 • 10. embertelen 2011. augusztus 09. 22:46
  „3. polgi ,,Én tudom a legjobban, mit ment utána, hogy a kis iskolák ez évi társulási normatívája visszakerüljön a 2011 év költségvetési törvényébe." Miért kellett Karának ezzel külön foglalkoznia? A fidesz még a választások előtt megígérte, hogy rendezi a kisiskolák helyzetét. Vagy talán hazudtak? Ez az egész Kara-féle sajtótájékoztató egy gusztustalan önfényezés. Ez volt a véleményem a csornai Gyopáros korábbi 100 fős munkahellyel kapcsolatos sajtótájékoztatójáról is. Mindettől függetlenül Kara Ákost tartom a megye legjobb képviselőjének.”
 • 9. peet2 2011. augusztus 09. 20:17
  „Ez a magyar átok.
  Valami ugy néz ki hogy megvalósul és akkor kezdik hogy ki kinek a micsodája ,és ki kivel van.
  az eredmény - ha megvalósul már nem lényeg mert X, Y ? Z párthaverjei segitették.
  Nem az a lényeg ,hogy végre elkészüljön????????????”
 • 8. zakarias3 2011. augusztus 09. 19:04
  „polgi!Te nagyon közel vagy a húsosfazékhoz!”
 • 7. machers 2011. augusztus 09. 18:54
  „A képviselő nagy eredménynek tartja, hogy Tápszentmiklós polgármesterének felhívására olyan módosítást kezdeményezett a parlamentben...
  Én pedig a polgármester úr előtt emelem meg a kalapot! Ez legyen már az ő eredménye. Nem fair dolog más tollával ékeskedni.”
 • 6. polgi 2011. augusztus 09. 16:25
  „Ez a bajotok! Soha semmilyen körülmények között nem ismeritek el azt, ha valaki tesz valami jót. Miért nem tudtok felnőni arra a szintre, hogy elismerjétek a pozitív dolgokat is, bármilyen színű inget is visel a képviselő? Ha a folyamatos mocskolódás, gyalázkodás jellemzi hozzászólásaitokat, mennyivel lesztek Ti jobbak? A kritikát kulturált hangnemben is meg lehet fogalmazni. Majd ha a Ti településeteken is szóba kerülne egy iskolabezárás és a gyerekeiteknek el kellene járni 20 km-re a úgy, hogy reggel hatkor fel kell ültetni a buszra, egészen másképpen nyilatkoznátok. Egy képviselő sem ISTEN, nem tudja megváltani a világot. De ha látom, hogy erején felül azon dolgozik, hogy a képviselői körzetén segítsen, én azt elismerem és becsülöm. De a többség úgy látom, mindenben csak azt keresi mibe lehet belekötni. Na látjátok, ezért tart ott ez az ország, ahol van...”
 • 5. bojtár 2011. augusztus 09. 15:17
  „furcsa is lett volna ha fideszes nem kap:) lázsd Gyöngyöspata”
 • 4. városi 2011. augusztus 09. 14:31
  „Nos, nem kell elesni ettől a csodálatos önfényező cikktől.Ha ismerjük a Fidesz képviselők munkarendjét a különböző törvényjavaslatok, módosítások,javaslatok, benyújtása terén.Azt is tudjuk miért ez a módi!Talán úgy is belehetett volna fejezni ezt a figyelem felhívó értékelést,hogy HAJRÁ FIDESZ!”
 • 3. polgi 2011. augusztus 09. 13:30
  „Még akkor is elismeréssel szólok Kara Ákos képviselő munkája előtt, ha ez sok embernek nem tetszik! Az elégedetlenkedőket úgysem lehet meggyőzni, nem is szándékozom. De aki reálisan gondolkodik és látja a helyzetet, azt is érzi, hogy Ákos mindent elkövet azért, hogy a választókerületéhez tartozó településeket segítse. Én tudom a legjobban, mit ment utána, hogy a kis iskolák ez évi társulási normatívája visszakerüljön a 2011 év költségvetési törvényébe. És ez ahogyan a cikkben tévesen van írva, nem 600 hanem 900 iskola jövőjét mentette meg az országban. Csak így tovább Képviselő Úr!!!!”
 • 2. oPTiKa 2011. augusztus 09. 12:47
  „Greenie, nézd meg mi folyik Esztergomban... Ha nem haver a képviselö, akkor valahogy elzáródika pénzcsap...”
 • 1. greenie 2011. augusztus 09. 12:06
  „Hát igen, ezekhez nagyon sok köze volt a képviselő úr munkájának. Tudtommal az egyes pályázatokról szakmai érvek alapján dönt az erre hivatott szakmai zsűri és nem a képviselő úr közbenjárása alapján. Vagy ez most már így van? Csak mert jó lenne ezt tudni, mert én is szeretnék pályázni, és akkor mindenképpen megkeresném a képviselő urat, hogy járjon közbe az érdekembe. Mivel én is a körzetében lakom, engem is képvisel állítólag.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Készül a helikopter-leszállóhely a Petz-kórházban

A győri kórház felújítás kétségkívül egyik leglátványosabb eleme a közel 330 m2 területű helikopter-leszállóhely kialakítása. Tovább olvasom