Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Közel kétórás vita után van költségvetés, székely zászló kerül a Városházára - videó

Monstre hozzászólások, szópárbajok után megszavazták a képviselők Győr 2013-as költségvetését. Kiderült, kik kapják a díszpolgári címeket és a Pro Urbe díjat idén.


12 óra 59 perc

A februári győri közgyűlés véget ért. Szép hétvégét Olvasóinknak!
 
12 óra 57 perc

A közgyűlés zárásaként Borkai Zsolt bejelentette: jövő héten szolidaritásból a győri Városházára is kikerül a székely zászló.


Videó: Oxygen


12 óra 51 perc

Győr díszpolgári címeit idén dr. Gönczöl László nyugalmazott főiskolai tanár és dr. Pápay Lajos megyés püspök veheti át március 15-én a Richter-teremben. 

A Pro Urbe díjat Lakatos Gy. László grafikusművész, Berkes Kálmán, a Győri Filharmonikus Zenekar művészeti vezetője és Maszlay István színművész kapja.

12 óra 42 perc

A pénteki ülés legfontosabb kérdése most már csak az, hogy idén március 15-én kik vehetik át a győri díszpolgári címeket és a Pro Urbe díjakat.

A közgyűlés zárt ülésen dönt a kitüntetettekről.

12 óra 37 perc

A Győr Projekt Kft. ügyvezető igazgatójának, Simon Csabát választotta meg a közgyűlés. A Győr Projekt Kft. feladata lesz a 2017-es Ifjúsági Olimpia beruházásait koordinálja, vagyis a kft. fontos szerepet fog betölteni Győr közéletében az elkövetkező években.

Simon Csaba dolgozott az OTP Ingatlan Zrt. üzletág igazgatójaként és a győri önkormányzat vagyongazdálkodási osztályvezetőjeként is. Végzettsége szerint okleveles ingatlangazdálkodási szakértő.  

12 óra 35 perc

A képviselők támogatták, hogy a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ és a Győri Művészeti és Fesztiválközpont előleget fizessen ki győri koncerten fellépő művészeknek. Győrszentivánon Zorán lép fel tavasszal. 

12 óra 32 perc

Egy elfogadott rendeletmódosítás szerint Győrben a közszolgálati tisztviselőknek adható juttatások köre így fest: a lakhatási, lakásépítési és -vásárlási támogatás, az albérleti díj hozzájárulás, a helyi közlekedési bérlet, a családalapítási támogatás, a szociális támogatás, a temetési segély, a kegyeleti támogatás, az egészségügyi juttatás, az illetményelőleg, a tanulmányi ösztöndíj, képzési, továbbképzési, nyelvtanulási támogatás, valamint az üdülési támogatás.

12 óra 31 perc

Győr a tavaly tragikusan elhunyt Bakács Lászlóról emlékdíjat alapít. A díjra fiatal, 30. életévüket betöltött újságírók adhatják be pályázatukat.

Neupor Zsolt úgy érzi, "hogy Bakács László életműve nem befejezett, ezért nem tudom támogatni az emlékdíjat".

A képviselők a javaslatot megszavazták.

12 óra 29 perc

Mint ismert, a köznevelési törvény rendelkezései alapján idén január 1-től kezdődően az alapfokú köznevelési intézmények közül csak az óvodák maradtak az önkormányzat fenntartásában.

Az új törvényi szabályozás miatt bekövetkező koncepcionális változások szükségessé teszik az önkormányzat közoktatási intézményeinek kötelező felvételi, átvételi kötelezettségéről szóló rendelet hatályon kívül helyezését, s új rendelet megalkotását.

A március 1-től életbe lépő rendelet szerint a Győr közigazgatási területén lakóhellyel vagy ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező gyermek a Győr közigazgatási területén lakóhellyel vagy ennek hiányában tartózkodási hellyel nem rendelkező gyermekkel szemben elsőbbséget élvez.

A felvételről  és az átvételről - az óvoda alapító okiratában meghatározott kapacitás felső határáig - az óvoda vezetője dönt.

12 óra 25 perc

A képviselők döntöttek a saját főzőkonyhával rendelkező óvodák, iskolák térítési díjairól. Óvodában 304+áfa, általános iskolában 438 forint+áfa, míg középiskolában 604+áfa egy diák esetében a térítési díj április 1-től.

12 óra 24 perc

A helyi sport támogatására fordítható összegek esetében Győr továbbra is tartja magát ahhoz a 2007-es önkormányzati döntéshez, miszerint a mindenkori költségvetésének 1 százalékát az élősport támogatására fordítja.

Mindez az idei pályázati kiírásban kiegészül azzal, hogy a 2017-es nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál egyéni sportágai esetében új pályázati források nyílnak meg.

Győrben a sporttámogatás felosztása idén így alakul : egyesületi sporttámogatás (keretösszeg: 325 millió forint, ebből a Győri Audi ETO KC reklámszerződés megkötésével 70 millió forintot kap), illetve egyéb sporttámogatás (keretösszeg: 65 millió forint).

Az egyesületi sporttámogatás legnagyobb tortaszelete az a 240 millió forintos tétel, melyből pályázati úton juthatnak forráshoz a sportszervezetek (kiemelt és nem kiemelt sportágak egyesületei egyaránt).

A 240 millió forintos keretre pályázhatnak az utánpótlás-nevelés fejlesztését végző alapítványok is.

Győr sporttámogatását biztosító pályázat idén legkésőbb február 25-én jelenik meg, a pályázati keret felosztásáról pedig március 29-én dönt a közgyűlés.

12 óra 12 perc

Az ülés folytatódik. Neupor Zsolt módosító javaslatot adott be a költségvetésről.

Ennek nyilván poénosnak szánt része, miszerint az alpolgármesterek jutalmának keretösszege 20 millió forint legyen.

Mindhárom alpolgármester fejcsóválva, mosolyogva fogadta a javaslatot, mire Neupor képviselő nevetve annyit jegyzett meg: "motiváció".

Ettől függetlenül módosító javaslatát leszavazták, a 2013-as költségvetés viszont zöld utat kapott.

A büdzsét három képviselő (Kun András, Német Árpád, Neupor Zsolt) nem szavazta meg, Hegyi Zoltán (MSZP) tartózkodott.

A többi képviselő igennel szavazott. 

11 óra 52 perc

Borkai Zsolt 10 perc szünetet rendelt el. A költségvetésről ezt követően szavaznak a képviselők.

11 óra 47 perc

A csúcstechnika betört a győri díszterembe: Radnóti Ákos táblagépről olvasta fel mondandóját a büdzsé apropóján. Már-már történelmi pillanat ez, miközben a közgyűlés lassan, de biztosan unalomba fullad.

A fideszes képviselők hosszú percek óta saját körzetük eredményeit, vívmányait mesélik el "Tanár úr, kérem, én készültem" stílusban.

Igazán nem akarjuk őket elkeseríteni, de a Tanár úr (Borkai polgármester) gesztusai alapján inkább már lapozna, s végre pontot tenne a költségvetés vitájára. 
 
11 óra 37 perc

Több mint egy órája zajlik a 2013-as büdzsé tárgyalása: egyelőre közel-távol nem látni, mikor ér véget a vita, holott a főszereplők jó ideje finoman fogalmazva is csak ismétlik korábban megfogalmazott álláspontjukat. 

11 óra 33 perc

Fekete Dávid alpolgármester szerint "senki nem akarja eltitkolni, elbagatellizálni, hogy szja- és gépjármű adó elvonás érintette a várost, de ettől függetlenül a költségvetés stabil és biztos". 

11 óra 30 perc

Borkai Zsolt szerint "az idei büdzsé biztos és kiszámítható gazdálkodást nyújt, melyről csak akkor hajlamos megfeledkezni az ember, ha politikai céljai vannak, mint Neupor képviselőnek".

11 óra 27 perc

Neupor Zsolt szerint "akárhogyan bűvészkednek a számokkal, a helyi adók kormányzati elvonása alsó határon is 3,2 milliárd forint".

A DK-képviselője szerint "a lakosság idén azt fogja érezni, hogy az eddigi kiváló győri oktatás káoszba fulladhat, a helyi buszközlekedésből minimum fél millió kilométert kivonnak, miközben a jegy- és bérletárak nőttek. Erről a költségvetésről nem a győri önkormányzat tehet, hanem a központi kormányzat".   

11 óra 23 perc

Érdekes, már-már unikumszámba menő jelenet a győri közgyűlésen: Kalmár Ákos hosszabb monológját Borkai Zsolt szakította meg, mivel saját képviselőtársának lejárt a rendelkezésre álló időkerete (4 perc). 

11 óra 18 perc

"Ha valaki mélyebben átnézi az idei költségvetést, körülbelül akkora volumenű változásokról beszélhetünk, mint a tanácsrendszer megszűnésekor.

Véleményem szerint ugyanakkor amikor a szocialista párt öt milliárdos különbséget és világbotrányt emleget a győri büdzsé kapcsán, akkor túllépi az ellenzéktől elfogadható demagóg kijelentések határát" - közölte tömören Kalmár Ákos. 

11 óra 10 perc

Jelenállás szerint csitul a Dunakapu tér felújításának témája, így itt az alkalom, hogy idézzünk, néhány izgalmas tételt az idei büdzséből.

A 2017-ben rendezendő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválhoz kapcsolódóan megkezdik az uszoda építését és az infrastrukturális beruházásokat Szigetben két és fél milliárd forintért.

A szentiváni csapadékvíz-elvezetésre 150 millió, a lakóutca-felújítási program folytatása 510 millió forintot fordítanak.

11 óra 5 perc

Hofbauer Sándor (Jobbik) elmondása szerint a Jobbik-frakciója támogatja az idei büdzsét. 

11 óra 2 perc

A Dunakapu téri 200 milliós tétel műszaki tartalmára vonatkozó kérdést Borkai Zsolt fogja megválaszolni.

"Az Örökségvédelemtől érkezett hivatalos levél szerint nem kötelességünk a tér alatti értékek bemutatása, csak a megőrzése" - magyarázta Győr polgármestere.

Mindez egyébként nem új hír. Köztudott, hogy a város változtatott az eredeti elképzeléseken, s a tér keleti részén próbál háromszintes mélygarázs építeni úgy, hogy itt egy kis szakaszon bemutatja egy részt a várfalakból.

Mint említettük, a Dunakapu tér átalakítására 200 millió forintot költ a város idén.

Ez az alacsony összeg azt is jelenti, hogy első körben kizárólag a háromszintes mélygarázs épülhet meg 2013-ban, míg magát a teret csak utána újítják fel.

10 58 perc

Nagy Tamás, a Gazdálkodási Főosztály vezetője szerint az állami adósságátvállalásról szóló konszolidációs szerződést júliusban végén fogják megkötni.

Utóbbi azért érdekes bejelentés, mert tavaly év végén arról született közgyűlési határozat Győrben, miszerint idén év elején aláírják a papírokat.

A pillanat melegében ennek nem tudunk utánanézni, de emlékeink szerint az eredeti tervekben február végéről volt szó, vagyis csúszik az adósságátvállalás.

10 óra 51 perc

Kun András felkészülten érkezett a költségvetés tárgyalására: körülbelül 2 perce kap meg a szót, de csak úgy záporoznak a kérdések a szocialista képviselőtől.

A legfontosabb kérdés Kun Andrástól: a Dunakapu tér 200 millió forintos 2013-as tétele milyen műszaki tartalmat takar?

10 óra 47 perc

Fekete Dávid alpolgármester is aláhúzza, hogy a büdzsé 20 százaléka fejlesztésekre megy idén.

Ezek közül is kiemelkedik a 2017-es olimpiai fesztiválra való felkészülés, a belvárosi rehabilitáció és a lakóutca program folytatása.

"1,2 milliárd forintos tartalékkal rendelkezik a város" - zárta szavait Fekete Dávid.

10 óra 46 perc

A harmadik napirendi pontban tárgyalják a képviselők a leghangsúlyosabb ügyet: Győr 2013-as költségvetését.

Győr 35,5 milliárd forint bevétellel és kiadással számol idén – mondta Borkai Zsolt az idei év költségvetéséről február közepén.

Győr polgármestere szerint idén 390 millió forintot sportra és minden ötödik forintot fejlesztésre költenek. Utóbbi tétel hétmilliárd forintot jelent.

A főösszeg ötmilliárd forinttal kevesebb, mint ami a 2012 februárjában elfogadott büdzsében szerepelt.

Érdekességként említjük, hogy tavaly másfél órás vita után szavazták meg a képviselők a kisalföldi megyeszékhely költségvetését.

"Csökkenő források mellett rosszabbul jár a lakosság és rosszabbul a vállalkozási szféra is Győr 2013-as költségvetése alapján" – jelentette be csütörtökön Neupor Zsolt DK-s önkormányzati képviselő.

Mindezt számokkal kívánta igazolni a politikus: a költségvetési főösszeg Győr esetében 2012-ben 52,4 milliárd forint volt, 2013-ban pedig 35,4 milliárd lesz.

Neupor szerint még azzal is, hogy az állam átvett feladatokat, intézményeket (iskolákat), nagyjából kétmilliárdos mínusszal indul neki az évnek a város.

10 óra 40 perc

Elkezdődött a 2013-as költségvetés vitája.

10 óra 38 perc

Kun András (MSZP) azt nehezményezi hosszú percek óta, hogy a 2012-es költségvetés módosítása érdemi tájékoztatás nélkül megy végbe, holott "itt jelentős, nagy pénzekről beszélünk".

Fekete Dávid (Fidesz-KDNP) alpolgármester szerint a pénzügyi bizottság két ülésen is tárgyalta a szóban forgó kérdést, de Kun András egyik sem vett részt.

Kun András szerint a betegsége akadályozta meg részvételét a bizottsági üléseken.

A módosítást elfogadták a képviselők.   

10 óra 30 perc

Bár még el sem kezdődött a 2013-as költségvetés tárgyalása, Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) és Neupor Zsolt (DK) között már most parázs szópárbaj alakult ki a büdzséről.

Nagyon úgy tűnik, hogy hosszú vita elé nézünk.

Az ugyanakkor kiderült, hogy az Ipari Park bővítése végett vásárolt területeken hamarosan ipari vágányokat fektet le a Győr-Szol. 

10 óra 27 perc

A februári közgyűlés első napirendi pontjában a győri Közterület Felügyelet és Mezei Őrszolgálat éves beszámolójára kerül sor.

Truka István intézményvezető összeállításból kiderül, hogy 2012-ben több mint 4500 gépjárművezetővel szemben alkalmaztak szankciót. Ezen belül kerékbilincs felhelyezésére 587, míg szabálytalanul várakozó gépjárművek elszállítására 584 esetben került sor.

"Összességében megállapítható, hogy a bírság fizetési hajlandóság 2011-hez képest (72 %) minimális javulást mutat (74 %)" - olvasható Truka István beszámolójában.

A kutyák miatt összesen 55 esetben történt felelősségre vonás a Közterület Felügyelet munkatársai részéről. A legtöbb intézkedésre okot adó területek a lakótelepek, közülük is elsősorban Ady- és Marcalváros területe.

"Nyilvánvaló módon a családi házas övezetekben is találkozhatunk problémákkal. Míg az elsőként említett városrészekben a póráz nélküli sétáltatás és az állat által okozott szennyeződés el nem takarítása a fő probléma, addig a másikban inkább az ebek kóborlása, a fizikailag nem teljesen zárt helyen történő tartása" - összegezte az ebtartási tapasztalatokat Truka István.

A győri Közterület Felügyelet és Mezei Őrszolgálat 2012-es tapasztalataira jövő héten részletesen visszatérünk.

10 óra 21 perc

Truka István megerősítette: "az Alkotmánybíróság novemberi döntése szerint önkormányzati rendelet alapján jelenleg nem lehet pénzbírságra büntetni a renitens városlakókat".

"A rendszám nélküli autókat 60 napig lehet tárolni közterületen; tavaly közel 200 ilyen esetben volt feladatuk a közterület felügyelőknek, de az esetek többségében a gépjármű tulajdonosok maguk elszállították végül a kocsijukat" - magyarázta Truka István.

10 óra 10 perc

Bárány István (Pro Urbe) azt vetette fel Truka Istvánnak, a győri Közterület Felügyelet intézményvezetőjének, hogy ma is havazik, s téli időjárás esetén ugyan a győri lakók többsége eltakarítja az otthona elől a havat, de akadnak, akik nem hajlandóak hólapátot kézbe fogni. Lehet-e őket a hó eltakarítására késztetni?

Vörös Gyula (Jobbik) szerint a jogalkotók abban hibáztak, hogy számos esetben (illegális területfoglalás) a közterület felügyelet munkatársai nem szankcionálhatnak.

Borsi Róbert (Fidesz-KDNP) szerint az Alkotmánybíróság nem engedte a pénzbírság alkalmazását a közterület felügyeletnek, nem a jogalkotók. A képviselő hozzátette: több gyalogos közterület felügyelőt szívesen látna mind a városban, mind körzetében, Marcalváros I-ben.

Borsi Róbert hozzátette: a rendőrök, a polgárőrök és a közterület felügyelők között úgy kellene a járőrszolgálatot beosztani, hogy 24 órás, állandó ügyelet alakuljon ki. 

Simon Róbert Balázs szerint a József Attila úton állandó problémát jelentenek a rendszám nélkül parkoló autók. Dióhéjban az a kérdése, hogy esetükben pontosan mi az eljárásrend? 

10 óra 5 perc

A képviselők nagy része jelen van, az ülés határozatképes. A közgyűlés előtt a közelmúltban elhunyt, egykori kiváló győri ökölvivő, Szabó László emlékének adóztak a képviselők.

9 óra 58 perc

A képviselők gyülekeznek, hamarosan kezdődik a februári győri közgyűlés.

Előzetes

A képviselők ezenkívül meghallgatják a győri Közterület Felügyelet és Mezei Őrszolgálat tavalyi tevékenységéről szóló beszámoló, valamint döntenek az élősport támogatására fordítható összegek meghatározásáról és a pályázati kiírás elfogadásáról.

A februári győri közgyűlés napirendi pontjait ide kattintva tekinthetik meg Olvasóink. 

Olvasóink írták

83 hozzászólás
 • 83. Pretorianus 2013. február 24. 21:00
  „Sajnálom, de én csak tényeket tudok ide citálni. Sem Dávidot, sem Jézust...
  "Szárnyaszegett okoskodás, hogy mi volt előbb!"
  És mi a következő mondatod? :)
  "Az volt előbb sokkal előbb."
  Nos, szárnyaszegetten okoskodsz, a saját logikád szerint...
  Aludj jól...”
 • 82. pancser 2013. február 24. 20:10
  „81. Pretorianus 2013.02.24. 19:04
  Szárnyaszegett okoskodás, hogy mi volt előbb! Az volt előbb sokkal előbb. De mi ebben a kivetni való? ..... persze értem........... pedig a mi Urunk is Dávid király családjából jött, akkor miért probléma egy apró jelkép, egy szín?”
 • 81. Pretorianus 2013. február 24. 19:04
  „80. pancser 2013.02.24. 18:20
  Nade honnan származik az az ősrégi jelkép? :)
  És kiktől vették át egy kicsit az okkult tudományos :) hókuszpókuszokhoz? :) Babilonból kölcsönlopták...
  A kék az csak kék, hol volt még a zsidó zászló kékje, és a zászlójuk mikor a székely szimbólumok alatt már kéklett az ég, sárgállott a nap, ezüstben szórta a hold a fényét...Sehol. Ezek a tények, a többi a te agyad torz szüleménye. :)”
 • 80. pancser 2013. február 24. 18:20
  „78. Pretorianus 2013.02.24. 17:19
  Na látod mekkorát tévedtél! Ősrégi jelképről van szó ennyi! Ami meg a zászlót illeti az is jóval öregebb mert azért 1800-as évek meg 2004 között van pár év különbség. Az a bizonyos kék eredete közös, illetve átvett, ha hivatalos volt, ha nem, mit számít ebben a szituban, mózes hitűektől származik eredendően.
  77. nonnobis 2013.02.24. 16:39
  Rejtőt olvasva a figurák többsége a földön járt, ésszel furfanggal boldogult, pontosan ez hiányzik belőletek! Próbáld emészteni amit olvasol tőlem, javadra válna!”
 • 79. Pretorianus 2013. február 24. 17:43
  „De mivel nem a zsidó zászlóról szól a cikk, mégegyszer:
  http://www.roncskutatas.hu/node/6093
  http://erdely.ma/uploaded/images/1840844.jpg
  http://bfl.archivportal.hu/index.php?action=gallery&category_id=378
  Románia címere!
  http://maszol.ro/index.php/hatter/8433-szekely-szimbolumok-vannak-a-roman-cimerben
  http://www.epitettorokseg.ro/index.php?o=zaszlo_katalogus”
 • 78. Pretorianus 2013. február 24. 17:19
  „76. pancser 2013.02.24. 15:23
  És hogy még nagyobb legyen a rend, babilóniában "találták" ki a hexagramma-t úgy négyezer éve...
  A zsidók az ókorban a hexagrammát mint okkult varázs szimbólumot használták. :) Csiri bú, csiri bá...
  Az 1800-as évek felé a cionista központ kérésére foglalták keretbe, de csak 1948-ban lett hivatalos zászló belőle.”
 • 77. nonnobis 2013. február 24. 16:39
  „pancser, drágám! Mielőtt fejedbe szállna az általam meghívott dicsőség, amint Rejtőhöz hasonlítottalak, meg kell hogy kövesselek: bocsánat! Nem hozzá akartalak hasonlítani, hanem műveiben szereplő számtalan idiótához, kik mint te nem kevés ökörséget összehordanak. És igen nem tudlak megemészteni, azonban nagy különbség, hogy nem is akarom megemészteni, az általad köpött szennyet. Nem szoktam mocskot enni...”
 • 76. pancser 2013. február 24. 15:23
  „65. Pretorianus 2013.02.23. 22:35
  Csak a rend kedvéért jelzem, hogy Kr. e. 700-ból találták meg a legrégebbi hatágú csillag ábrázolást, egy szidoni zsidó sírkövén.
  67. Varizs 2013.02.24. 01:18
  Az eredeti fogalmazásod a helyes, mert úgy igaz.
  68. nonnobis 2013.02.24. 07:42
  Aha értem, nem tudsz megemészteni, ez bizony szűk látókörre vall! Rejtő Jenő klasszikus lett, számomra dicsőség ha vele egyáltalán egy lapon említesz. Sajnos még a bokájáig sem érek fel!”
 • 75. dödike 2013. február 24. 14:32
  „valaki:Én a most-ról kérdeztem és nem a múltról.Olvasd el amit írtam,a gyengébbek kedvéért.”
 • 74. Köszörűs 2013. február 24. 13:47
  „Erdő Péter nagyszülei székelyek voltak.
  Csak mondom...”
 • 73. borsmenta 2013. február 24. 13:38
  „"A februári győri közgyűlés véget ért. Szép hétvégét Olvasóinknak!"

  Köszönjük lesz. Elgondolkodunk rajta, hogy miért a tükörrendszer, a turistacsalogatás, meg a csúszós járólap a legfontosabb a polgármesteri hivatalban, és miért nem azok, akik ebben a városban laknak, élnek, tanulnak, tanulnak.

  Majd legkésőbb az önkormányzati válsztásokkor szembesülnek vele az ott ülők is.”
 • 72. Pretorianus 2013. február 24. 12:39
  „http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Bras%C3%A3o_Card._Erdo.jpg
  Érdekességnek...
  Erdő Péter római katolikus bíboros címere!”
 • 71. Pretorianus 2013. február 24. 11:56
  „70. Varizs 2013.02.24. 11:43
  Viszont te EMBER vagy, ezt jól bizonyítja a 70. hozzászólásod.
  Köszöntelek!”
 • 70. Varizs 2013. február 24. 11:43
  „Pretoriánus
  Igazad van , tényleg általánosítottam és ez hiba volt.”
 • 69. Pretorianus 2013. február 24. 10:27
  „67. Varizs 2013.02.24. 01:18
  Azt gondolod, a Jobbik szimpatizáns embereket a gyűlöletükről lehet felismerni... ? Általánosítasz, és ez hiba.”
 • 68. nonnobis 2013. február 24. 07:42
  „Szegény pancsika, gyermekem, orvos nézett rád az utóbbi időben? Nyugodtan kérd el mástól gyógyszereidet, ha az ápolód szabadnapos. Csak vigyázz a m...d likvidálni fog, mert már nekik is kínos vagy a sok ökörséggel, amit összehordasz. Mindenesetre jól szórakozom rajtad, olyan mintha Rejtőt olvasnék.”
 • 67. Varizs 2013. február 24. 01:18
  „Pancser !
  Még laikusként is nagyon pancser vagy . Nem tetszik neked hogy nem vagyok jobbikos ? Nem lehetek jobbikos mert nem gyűlölök senkit. Az összefogás, a jóérzés és az emberség erejében hiszek.”
 • 66. Pretorianus 2013. február 23. 22:59
  „De hát ugye csicska pancsernak az arcpirító hazugságait illik lemosni tényekkel. Hogy a csillag nem hatágú, és nem is "csillag", hanem Nap szimbólum.
  http://www.roncskutatas.hu/node/6093
  http://erdely.ma/uploaded/images/1840844.jpg
  http://bfl.archivportal.hu/index.php?action=gallery&category_id=378
  Románia címere!
  http://maszol.ro/index.php/hatter/8433-szekely-szimbolumok-vannak-a-roman-cimerben
  http://www.epitettorokseg.ro/index.php?o=zaszlo_katalogus”
 • 65. Pretorianus 2013. február 23. 22:35
  „62. pancser 2013.02.23. 20:39
  Nem lehetsz ennyire korlátolt... De...
  De sebaj, nézzük csak a hatágú "csillag" eredetét, történetét, egy zsidó történész tollából.
  http://vho.org/tr/2004/3/Shahak249f.html
  E szerint, a székely jelképek idősebbek a dávid csillag nemzeti jelképként használatánál. Ez van. :)”
 • 64. Valaki 2013. február 23. 21:15
  „62. kanbela

  Történet és megtörténtek között nagy a különbség.”
83 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmadszorra elítélték a száguldó anyát: kisfiával hajtott árokba Bőny előtt 6 éve

Két év felfüggesztett börtönre ítélte pénteken a Győri Törvényszék N. Esztert, aki a bíróság szerint… Tovább olvasom