Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Közel 20 millió forintot rótt ki bírságként a Győri Közterület Felügyelet tavaly

Összesen több 2500 szabálytalan parkolást "füleltek le" a győri közterület felügyelők 2011-ben. Kerékbilincsre 863 alkalommal volt szükség.

"A leggyakoribb gondot továbbra is a lakatlan ingatlanok okozták. Ez esetekben jellemző, hogy a kötelezendő földrészlet tulajdonosa nem győri és nem is környékbeli lakos.

Ezzel szemben javulás tapasztalható az építkezések környékén.

Összességében tapasztalataink azt mutatják, hogy a 2010. évhez képest a város közterületeinek `önkéntes´ takarítási színvonala nem romlott.

Számtalan személyes, levélszekrény, valamint postai szolgáltatási úton kézbesített figyelmeztetésünk és felszólításunk eredményeként mindösszesen 15 esetben volt szükség szankció kezdeményezésére" - olvasható a Győri Közterület Felügyelet 2011-es évről készített beszámolójában.

Több bírság és több szabálysértési eljárás, mint 2010-ben

Ha a számokat tekintjük, akkor szinte minden téren több helyszíni bírságot és szabálysértési vagy közigazgatási eljárást (feljelentést) kezdeményezett tavaly, mint 2010-ben a Győri Közterület Felügyelet.

Kutyával történő veszélyeztetés miatt 78 esetben tettek feljelentést a közterület felügyelők, igaz, helyszíni bírságot elenyésző számban (2) szabtak ki.

A köztisztasági szabálysértések miatt közel háromszorosára emelkedett Győrben a helyszíni bírságok száma tavaly, mint ahogy a zöldterületen történő parkolás és a behajtási tilalom megszegése miatt is nőttek a helyszíni bírságok.

Az egyéb szabálytalan parkolások miatt valószínűleg csúcsot döntött a helyszínen kirótt bírságok száma a megyeszékhelyen.

Ez a mutató 2010-ben 1765 volt, míg tavaly már 2000 fölé emelkedett (2057).
Közel ezer autót kellett elszállítani szabálytalanság miatt Győrben
 
A kerékbilincsek alkalmazására, illetve az autók elszállítatására szintén számos példa akadt Győrben: előbbire 863, míg utóbbira 966 példa akadt 2011-ben Győrben.


Ezt a két autót bizony megbilincselték - fotóillusztráció: H. Baranyai Edina.
Ezt a két autót bizony megbilincselték - fotóillusztráció: H. Baranyai Edina.


Mindez azt jelenti, hogy átlagosan naponta közel három autót kell elszállítatni Győrben valamilyen szabálytalanság miatt.

Összesen közel 20 millió forintot - egészen pontosan 19104 000 forintot - sikerült behajtani a bírságokból a Győri Közterület Felügyeletnek; 2010-ben a realizálódott bírságösszeg 17450 000 forint volt.

Forrás: Győri Közterület Felügyelet.
Forrás: Győri Közterület Felügyelet.


Idén célkeresztben a zugszemét elleni küzdelem


"A zugszemét lerakása állandó problémát jelent Győrben, s ez nagyon irritálja a győri lakosokat.

Éppen ezért próbálunk e téren is minél jobb eredményeket felmutatni, mint ahogy a jó idő beköszöntővel számos telefonhívást kapunk a közterületeken - főleg játszóterek közelében - történő alkoholfogyasztás miatt is" - közölte érdeklődésünkre Truka István, a Győri Közterület Felügyelet intézményvezetője.

"A szabadtéri rendezvényeken többnyire a rendőrséggel közösen biztosítjuk a rendet, míg ellenőrzéseket főleg a nyári Győrkőc fesztiválon tartottunk az extraprofitra utazó, illegális árusok felbukkanása végett" - zárta szavait Truka István.

Olvasóink írták

 • 16. bajcsy 2013. január 29. 10:05
  „ELŐBB TEGYENEK RENDET AZTÁN BÜNTESSENEK! Nem lehet minden esetben szabályosan parkolni, mivel a hó sok, és nincs eltakarítva. Sok olyan eset, hogy a kocsi bejáróknál, kereszteződés közelében a szélső autó önhibáján kívül
  rálóg a lefestett területre, mert a mellette következő sem tudja a kijelölt helyet a hó miatt elfoglalni. Ekkor jönnek a városi sherifek és elszállítás. Nem gondolják ez így nem korrekt?Valamikor a 60-as években, A TEFU és a lapátos munkások, vagy alkalmiak, vagy köztisztaságiak eltakarították, és a Dunába hordták. Ma ahol géppel megy ott csinálunk valamit, ahol nem azt ott hagyjuk. A lapátot ne felejtsék és tisztára lehet az utcákat tenni. UTána jöhetnek a Sherifek.”
 • 15. Mankapunka 2012. március 06. 17:20
  „Batuista

  Fogalma sincs az egészről,csak fröcsög. Szerintem a Bem térre gondol a Baross felöl,ahol a buszok alig férnek el,de ő mint főokost nem érdekli,csak ő parkolhasson.”
 • 14. Batistuta 2012. március 06. 16:31
  „Melyik mellékutcáról van szó, eger?”
 • 13. enéh 2012. március 06. 16:19
  „Köztisztaság: a belvárosban a Türr I. utcán szoktam közlekedni gyalog. Hát az valami hihetetlen, hogy ott, ahol van egy bölcsi, a másik oldalon meg a fősuli, meg hivatalok, az utca végig kutyagumis. Arrébb a zeneiskola mellett is. Milyen emberek élnek arra? Megfogadtam, ha meglátom, hogy valaki nem szedi fel a kutyája után, én megteszem, aztán lerakom a küszöbére. Vagy felkenem a kilincsére. Jó lenne, ha a közterületesek ilyenekre is figyelnének.”
 • 12. Tündenéne 2012. március 06. 16:10
  „Nem elég :)”
 • 11. Mankapunka 2012. március 06. 16:02
  „eger

  Attól,hogy kint a tábla,téged nem jogosít fel,egy idős ember kísérgetése.

  Néha még a buszok sem férnek el te fajtád miatt.”
 • 10. Boróka53 2012. március 06. 12:40
  „"Mindez azt jelenti, hogy egy átlagosan naponta közel három autót kell elszállítatni Győrben valamilyen szabálytalanság miatt."

  Pontosabban azt jelenti, hogy a cikkíró nem tud(nem akar) helyesen írni/fogalmazni.
  Az idézett mondat helyesen így hangzik (2 variációm is van)
  1. Mindez azt jelenti, hogy egy átlagos napon közel három autót kellett elszállítani... stb.
  2. Mindez azt jelenti, hogy átlagosan naponta közel három autót...stb.”
 • 9. Boróka53 2012. március 06. 12:40
  „"Mindez azt jelenti, hogy egy átlagosan naponta közel három autót kell elszállítatni Győrben valamilyen szabálytalanság miatt."

  Pontosabban azt jelenti, hogy a cikkíró nem tud(nem akar) helyesen írni/fogalmazni.
  Az idézett mondat helyesen így hangzik (2 variációm is van)
  1. Mindez azt jelenti, hogy egy átlagos napon közel három autót kellett elszállítani... stb.
  2. Mindez azt jelenti, hogy átlagosan naponta közel három autót...stb.”
 • 8. Pepe9111 2012. március 06. 11:58
  „Azokat ki fogja megbírságolni, akik barbár módon kiírtották az aranypart legszebb fáit????

  Most ott állnak a másfél méter magas(!) csonkok! szomorú látvány!

  Erről tegyenek fel képeket, ne a rosszul parkolókról!”
 • 7. eger 2012. március 06. 10:30
  „Győr, buszpályaudvar: a parkoló kicsi és gödrös. Csúcsidőben tele. Az egyik mellékutcában semmi nem indokolja a parkolás tilalmát, de tiltják. 10 percre hagytam magára a kocsit, amíg Anyámat a buszhoz kísértem. Már megbüntettek. Vajon hol kellett volna megállnom, a város szélén? És onnan gyalogoljon az idős ember a buszpályaudvarra? Inkább rendes befogadó képességű parkolót létesítenének!”
 • 6. ekkenekepen 2012. március 06. 10:05
  „Szánalmas vén h**lye bohócok gyülekezete, akik a röhejes komplexusaikat meg a fene nagy unalmukat egy ilyen gusztustalan lehúzással kompenzálják ki.
  Hát így utólag is üzenem annak a senkijóskánek aki tavalyelőtt karácsony előtt pár nappal megvágott egy zsákutca végén parkolásért előzetes karácsonyi ajándékként miközben szigorlatoztam és máshol nem akadt hely, hogy gyógyszerre költse az egész büntetést (ha azóta nem fordult fel)”
 • 5. Batistuta 2012. március 06. 08:47
  „Remélem, hogy előbb vagy utóbb a Dugonics utcában is intenzívebb munkába fognak és észreveszik a galántai "vendégmunkásokat" is:-)”
 • 4. orion1 2012. március 06. 08:37
  „A nyáron láttam Győrben egy panelház előtti konténert, a tulaj valószínüleg a konyhát újíttatta fel, mert olyan jellegü dolgok voltak benne, és ezt a konténert állták körbe a közterület felügyelők, és valakit igazoltattak is mellette. Egy másik szintén tavaly mire behordta az utcáról a fát, szintén megbüntették mert nem kért közterülethasználati engedélyt. Teherautós a háza előtt hagyta éjszakára a kocsit, reggel mikor indult, arra megbüntették.
  Szerintem az embereknek teljesen más dolgok szúrják a szemét, amikben nem ennyire hatékonyak....”
 • 3. suellen 2012. március 06. 08:26
  „Gratulálok! Nagyon ügyesek voltak, csak így tovább! Úgyis annyi felesleges pénze van még az embereknek.”
 • 2. imre1964 2012. március 06. 07:54
  „anikopeter
  Azt elfelejtheted ez a főnökség jutalma . Szerintem még arra sem elég.”
 • 1. anikopeter 2012. március 05. 23:24
  „Remélem, jut ebből kátyúzásra is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

I love csapvíz: rajzpályázatot hirdetett a Pannon-Víz

A Pannon - Víz Zrt. a március 22-i Víz Világnaphoz kapcsolódóan gyermekrajz pályázatot hirdet "I… Tovább olvasom