Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Közel 10 millió forintból `felfrissül´ a Fehérvári úton a Pálffy híd - videó, fotók

A híd Aldi oldali járdáját november elején zárták le a forgalom elől. A másik oldalon a napokban kezdődnek el a helyszíni munkálatok. A befejezés november végére várható.

"Mindkét oldali járdaszegélyen sikerül teljesen felújítani a hídszegélyek gyalogos-pálcás korlátjait, míg a vasút feletti, leesés ellen védelmet biztosító rendszert - egyes elemeinek cseréjével - teljesen felújítjuk.

Az előrehaladott állapotú korrózió miatt teljes felületű tisztítást követően 5 rétegű felületvédelemmel látjuk el a korlátokat és a leesés elleni rendszer keretelemeit. A felújítás költsége nettó értéken 9.862.000 forint. A munkálatok várhatóan november végére fejeződnek be mindkét oldalon" - mondta a kisalfold.hu-nak Nacsa Tamás.


Videó: Cseh RóbertA Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei hídmérnöke hozzátette: "a Pálffy híd 1987-ben kapott új felszerkezetet, ennek megfelelően a híd szerkezeti elemei a főúton haladó jelentős forgalom ellenére jó állapotban vannak".

Arra a kérdésünkre, hogy a mostani felújításnak lehet-e folytatása jövőre, Nacsa Tamás úgy válaszolt: "a híd szegély-járdáinak felújítását, a közúti szalag-korláttartó lábak cseréjét, a sérült szalagkorlát elemek cseréjét az elkövetkezendő néhány év folyamán.

Ezen kívül tervben van az is, hogy a jelenleg nyomvályús útfelület 4-5 cm-es lemarását követően új kopóaszfalt-réteget kapjon. A szóban forgó munkákra remélhetőleg sikerül forrást találni a közeljövőben".


Fotók: Cseh Róbert
Az Aldi felőli oldal csak kerékpárút, a másik oldal a gyalogosoké. Azért kell ezt hangsúlyozni, mert a mindennapi gyakorlat azt mutatja: ezt  a szabályt nem követik sem a kerékpárosok, sem a gyalogosok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyakorlat - Hatalmas tömegbaleset Enesénél az M85-ös elkerülőn - fotók, videó

A csúszós úton egy veszélyes anyagot szállító jármű előzés közben megcsúszott és összeütközött egy… Tovább olvasom