Kisalföld logö

2016. 12. 06. kedd - Miklós -6°C | 3°C

Közbeszerzés - Legyen ismét az ifjúságé a Petőfi-ház

Győr - A Fiatal Baloldal a győri Petőfi művelődési ház üzemeltetésével kapcsolatban közbeszerzési eljárás kiírását szorgalmazza, s kéri a Fidelitas képviselőit, hogy az erről szóló polgármesteri előterjesztést fogadják el.
– A Fiatal Baloldal (FIB) Győri Szervezete aggodalommal figyeli, hogy a város egyetlen ifjúsági házának sorsa továbbra sem dőlt el. Az egyetlen olyan épület sorsa, amelynek megépítéséért nagyon sokan fáradoztak, hogy a város ifjúságát méltón szolgálhassa, hónapok óta húzódó bizonytalanságban van – fogalmazott tegnap Pollreisz Balázs, a győri FIB elnöke.

– Bár továbbra is úgy gondoljuk, hogy az elmúlt évek helyi ifjúságpolitikai sikerei indokolnának egy önálló intézményként működő ifjúsági házat, mégis elfogadjuk az önkormányzat azon törekvését, hogy közbeszerzéssel külső üzemeltetőre bízza azt a fiatalok igényeihez igazodva. Tesszük mindezt azért, mert véleményünk szerint ez megnyitja a lehetőséget egy, az eddiginél ifjúságcentrikusabb működés lehetősége előtt, amit a város fiataljai évek óta türelmetlenül várnak és elvárnak.

A Fiatal Baloldal mint ifjúsági szervezet számára fontos, hogy a helyi ifjúság újra lehetőséget kaphat egy saját központ használatára. Felhívjuk ugyanakkor a győri ifjúság ügyét nyilvánvalóan szívén viselő győri Fidelitas önkormányzati képviselő tagjait, hogy mind a nyolcan támogassák szavazataikkal az ifjúság közös ügyét, a közgyűlés elé kerülő előterjesztést változatlan formájában – mondta Pollreisz Balázs. Eredics Gergely, a FIB-választmány elnöke emlékeztetett, hogy a Petőfi művelődési központot 2000-ben a Fidesz és a Pro Urbe közös többségi szavára kapta meg hét évre az üzemeltető Harmónia Zeneiskola – a baloldaliak szerint roppant előnytelen szerződési feltételek mellett. A Harmónia Kht. májusban lejárt jogát szeptember 17-éig hosszabbították meg, s Borkai Zsolt előterjesztése további – de legkésőbb december 31-ig tartó – hosszabbítást javasol a közbeszerzési eljárás lefolytatásáig.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyitott Iposz-nap Győrben

Győr - A Győri Ipartestület „Iposz-napok – Nyitott lapok" címmel nyitott fórumot… Tovább olvasom