Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Kövér: ˝Tiszta lelkiismerettel állunk a választók elé˝

Blaskó János szobrászművész önálló kiállítással érkezett Győrbe szombaton. A tárlatot Kövér László, az Országgyűlés elnöke nyitotta meg, s lapunknak interjút is adott.

– Nem gyakran nyit meg kiállítást az Országgyűlés elnöke. Miért különleges az ön számára Blaskó János művészete?
– Remélem, hogy nem alap nélkül mondom azt, hogy baráti szálak fűznek Jánoshoz. Bő tízéves ismeretség van közöttünk, és talán az is szimbolikus, hogy éppen Erdélyben, Székelyföldön ismertük meg egymást. Azóta sok közös élmény fűz össze minket Jánossal, többek között jó néhány olyan szobor avatása, amit ő alkotott, és amit Székelyföldön állítottak fel – mondta Kövér László.

– A szobroktól evezzünk honatyai feladatának színhelyére, a parlamentbe. Milyen feladatok állnak a kormány előtt idén?
– Remélem, hogy az idei esztendő arról fog szólni, hogy előreláthatóbbak és világosabbak lesznek azok a szándékok, amik miatt az ország átalakításába belefogtunk. Sőt, bízom benne, hogy nemcsak a szándékok, hanem az eredmények is megmutatkoznak, megtapasztalják az emberek, hogy javul a közoktatás, az oktatási rendszer, az ügyintézés színvonala. Hogy el tudunk indulni ismét egy felfelé ívelő pályán.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke nyitotta meg a Blaskó-kiállítást. Fotó: Bertleff András
Kövér László, az Országgyűlés elnöke nyitotta meg a Blaskó-kiállítást. Fotó: Bertleff András

– Gyakran megkapják a kritikát, miszerint túl gyors és átgondolatlan a törvényhozás...
– Az, hogy gyors, az biztos. Ezt lehet kritikusan és büszkeséggel is emlegetni, én azt mondom, büszkék lehetünk arra, hogy két, két és fél év alatt véghezvittük azt az iszonyatosan nagy munkát, ami – hozzáteszem – nem szabadon választott feladat volt. Egyszerűen az elődök, az MSZP–SZDSZ koalíció csődben hagyta itt az országot, és ha nem fogunk hozzá a munkához és nem ilyen tempóban végezzük el, akkor lehet, hogy Görögország sorsára jutottunk volna. Valóban feszített tempójú törvényhozás és kormányzati munka van mögöttünk, de ez jóval kevesebb hibával járt mindenféle alkotmánybírósági kritikát is figyelembe véve, mint amilyen hibaszázalékkal általában dolgozni szoktak emberek különböző szakmákban. Én azt gondolom, hogy nincs okunk szégyenkezésre, remélem, hogy az idő próbáját is kiállják majd ezek a törvények.

– A napokban a kormánydöntéseket kritizáló, be nem tartott ígéreteket hangsúlyozó plakátok kerültek a közterületi hirdetőtáblákra. A kormánypárt mivel készül a választásokra?
– A kétségbeesés szülte ezt a kampányt. Az MSZP megpróbál egy előrehozott választási kampányt kezdeni, a kétségbeesés pedig arra alapszik, hogy az elmúlt ciklusok tendenciáit figyelembe véve az ellenzék ilyenkor már jelentős fölénnyel szokta vezetni a népszerűségi felméréseket. Ez most nem mondható el. Minden nehézség ellenére, ami mögöttünk van, az emberek józan többsége belátta, hogy ezen az úton végig kellett mennünk, és azt gondolom, hogy ezt honorálni is fogják a választók.

– Magabiztosan állnak tehát a választók elé?
– A magabiztosság nem jó szó, a magabiztosság a politikában nagyon könnyen megbosszulhatja magát, volt már a mi történetünkben is erre példa. Inkább azt mondanám, hogy tiszta lelkiismerettel állunk a választók elé, megcselekedtük, amit megkövetelt a haza.

Blaskó-kiállítás. „Blaskó János életműve mi magunk, magyarok vagyunk. Vágyainkkal, csalódásainkkal, törekvéseinkkel, beteljesületlen céljainkkal, hitünkkel és lemondásainkkal. Blaskó János néma szobrai magyarul beszélnek" – mondta megnyitóbeszédében Blaskó János szobrászművész munkáiról Kövér László. A látogatókat köszöntötte Borkai Zsolt polgármester is, mint mondta: büszke arra, hogy Győr kulturális élete, a múzeum rendezvényei értékeket közvetítenek, akárcsak Blaskó János munkái. A tárlatnak március 3-ig ad otthont az Esterházy-palota (Győr, Király u. 17.).


 

Olvasóink írták

 • 16. oxana 2013. január 30. 15:57
  „"..lehet,hogy Görögország sorsára jutottunk volna" Ha jól tudom, az ottani életszínvonal a válság ellenére is a magyar fölött van. Szerencsétlen.”
 • 15. Mankapanka 2013. január 29. 13:15
  „El kellene küldeni hajósinasnak, ott "kötözködhet" a köteleivel.”
 • 14. kató11 2013. január 29. 12:23
  „Tiszta lelkiismerettel virágoztatják az mszp által kezdett korrupciót,az emberek kizsákmányolását.”
 • 13. sineiraetstudio 2013. január 29. 08:28
  „Méghogy tiszta, hiszen nincs is lelkiismerete! Az is hazugság, amit kérdez.Ez az ember a hatalom megszállottja Figyeljék meg a viselkedését, ha bevonul a parlamentbe az általa kezdeményezett / minden képviselőre jutó 1 fő/ "országgyűlési gárda". Aki nem azt és nem úgy mondja majd, ahogy neki megfelel, azt kivezetteti.Eddig is úgy volt, hogy nem élt, hanem visszaélt a hatalmával.”
 • 12. szabadságharcos 2013. január 28. 17:25
  „Köszönöm Köteles kövér lászló. Ezen most igazán jót mosolyogtam. Nektek lelkiismeretetek? Ami még tiszta is?”
 • 11. ISU 2013. január 28. 15:08
  „Nála és a parlamenti pártfrakciójában ilyen a tiszta lelkiismeret ?
  A zemberek sokasága nyomorog, még a jövőjüket is elrontották a MNYP lenyúlásával.Megszüntettek sok munkahelyet a beígért egy millió helyett, a hiteltörlesztésekről is ,csak szónokoltak addig amíg ők vissza nem fizették, akinek volt pénze megtehette atöbbi meg le volt <moderálva>va.Állandó hazugságokkal tömik tele mindenki fejét, meg össze-vissza igérgetnek hogy majd milyen jó lesz és már előre verik a mellüket, mert ők milyen jót tesznek.Egyik hazugság követi a másikat és mikor rájönnek,hgy nem tettek jót, akkor mellébeszélnek és visszafele mutogatnak.
  A gazdasági növekedés is csak tündérálom, mert képtelenek kilépni a (SZJA törvény módosítása) begyepesedett elgondolásaikból, amik már többször bizonyították, hogy kutyából nem lesz szalonna és nem tud beindulni a gazdasági növekedés.Olyan kiragadott statisztikákat készítenek, amelyek épphogy növekedésnek induló, vagy stagnáló adatokról tájékoztatnak és ezt ők már előre sikernek könyvelik el,holott még be sem következett az eredmény.Azt a sok adónemeet fel sem sorolom, amivel megnyomarították a zemberek életét.
  Nekem , ha lehet kérnem ilyen tiszta lekiismeretem soha ne legyen.”
 • 10. háté 2013. január 28. 10:43
  „Kövér: ˝Tiszta lelkiismerettel állunk a választók elé˝ - a szemináriumi szöveg megmaradt, mint a régi szép komcsi időkben!

  Blaskó János szobrászművész, hasonló mélyről indult, mint Kövér
  Lenin (bronz, kő, 1969, Eger)
  Ho Si Minh-portrédomborműves emléktábla (bronz, süttői kő/

  II. világháborús emlékmű (márvány, 1991, Sajómercse, Népház)
  I. és II. világháborús emlékmű (vakolt téglaarchitektúra, bronz, 1992, Rábatöttös)
  Turul madár (bronz, 1992, Sajómercse)
  I. és II. világháborús emlékmű (vakolt téglaarchitektúra, bronz, 1992, Sorkifalud)”
 • 9. Primax 2013. január 28. 10:40
  „Kövér: ˝Tiszta lelkiismerettel állunk a választók elé˝
  Ez a - nyilvánvaló - hazugság kit érdekel már ?
  Mennek a levesbe...:)”
 • 8. háté 2013. január 28. 10:37
  „Kövér: ˝Tiszta lelkiismerettel állunk a választók elé˝ - hogy te nem a tárlat megnyitása miatt jöttél az tuti!
  Remélem amiért valójában idefutott a <moderálva>Laci barátunk, az a Győrieknek jelent valamit!”
 • 7. embertelen 2013. január 28. 10:22
  „Ez a héz vicce, méghogy Kövér lelkiismerete tiszta! Nyiltan hazudik, vagy ami még rosszabb, teljesen el van tévedve. Egyébként azt hiszem, hogy nem érdemes Kövérrel foglalkozni, mert ő csak egy hangsúlytalan fideszes politikus. Ez a kommentek számából is látszani fog, mert biztosan nem lesz annyi hozzászólás, mint amennyi pl. a Gyurcsány cikkekre szokott lenni, ami rendszeresen 100 fölött van.”
 • 6. Jantia 2013. január 28. 10:07
  „Egy ismerős véleménye(takarja az enyém, ezért nem írom le én is): Tiszta lelkiismeret?????? Ez egy vicc ugye??? :D A felbérelt választóktól,így elcsalt polgármester választásokon át a "nem adom vissza a plusz pénzem, inkább lemondok"-ig, minden volt a fideszben, a szándékokat látom, rengeteg nagy gyár bezárása, eszméletlen mennyiségű új adó+a régiek emelése, szinte már nem létező közbiztonság néhány megyében, a gazdáktól elsumákolt földek, amik véletlen Fidesz rokonokhoz kerültek.. aha szándék... Ez a jó szándék? Ez undorító!!!!!!!!”
 • 5. kalex 2013. január 28. 09:25
  „Kétségbeesést szül ez a kampány. A FIDESZ megpróbál egy előrehozott választási kampányt kezdeni, a kétségbeesés pedig arra alapszik, hogy az elmúlt ciklusok tendenciáit figyelembe véve az ellenzék jóval korábban jelentős népszerűséget ért el. Minden nehézség ellenére, ami mögöttünk van, az emberek józan többsége belátta, hogy ez az út járhatatlan, és azt gondolom, hogy ezt honorálni is fogják a választók. Bizony!

  Igy helyes...”
 • 4. kalex 2013. január 28. 09:21
  „Azt hiszem engem kimoderáltak, ez is egy vélemény...”
 • 3. kalex 2013. január 28. 09:16
  „Ki van itt kétségbe esve?!
  Az emberek józan többsége mögöttük áll?!
  Ez az ember melyik bolygón lakik...?”
 • 2. Eva- 2013. január 28. 09:14
  „csak a krétát veszik a tanarak saját pénzükből.
  Mostmár nem is "lámpások"
  Attól is visszább az időben.”
 • 1. Grof 2013. január 28. 09:06
  „Inkább nem szólok hozzá. Nem szeretnék ordenáré lenni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rimányiné Somogyi Szilvia nyugdíjba vonult

Nyugdíjba vonult, de továbbra is részt vesz munkaügyi kutatásokban, oktatásban, könyvet ír Rimányiné Somogyi Szilvia, aki 22 éven keresztül vezette a megyei munkaügyi központot. Tovább olvasom