Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Kövér: Az élethez van tehetségünk

A győri Prohászka Ottokár Orsolyita Közoktatási Központ vendége volt szerdán Kövér László. Az Országgyűlés elnöke a március 15-i ünnepségen mondott beszédet; a többi mellett arról szólt, hogy nem a forradalomhoz kell igazán tehetség, hanem az azt követő kormányzáshoz.

A forradalmat általában dühös emberek csinálják, de a kormányzáshoz higgadtságra van szükség. Márpedig 1848-ban felelős, dolgozni akaró emberek álltak a menet élére, akik nem a régi kabátot akarták foltozni, hanem újat varrtak. Kövér László házelnök diákok előtt beszélt a forradalom és szabadságharc ünnepén.

A házelnök és a megyés püspök is részt vett a Prohászka-iskola ünnepségén. Fotó: Bertleff András
A házelnök és a megyés püspök is részt vett a Prohászka-iskola ünnepségén. Fotó: Bertleff András

Az Országgyűlés elnöke szerint igenis lehet, s kell is (a politikának) aktualizálnia múltunk hőseit és jeles eseményeit.

"Ma az áldozatvállalást sokan megmosolyogják; a közhangulat pedig nem az, hogy `itt élned, halnod kell´. Sokkal inkább az, hogy fuss el. Egy ellenségünk van, a saját kishitűségünk. Pedig hazánk tehetséges ország, nekünk, magyaroknak az élethez van tehetségünk.

Értelmes nép vagyunk, aki ért a munkához. Igaz, hogy eddig zsákutcában jártunk, méltatlan kormányzás irányított, de onnan vissza lehetett fordulni. Most az is feladatunk, hogy magunkkal vigyünk a bizonytalanokat, a kesergőket."

Kövér László azt is hangsúlyozta a Prohászka-iskola diákjai előtt, hogy a bátorságon, a merészségen, az ideákon túl a hitre is szükség volt, s szükség is van a nagy tettek megvalósításához.

Kiemelte, hogy 1848 nem rombolt, csak addig ment el, ami szükséges volt az újrakezdéshez, az építkezéshez.

Mint mondta, nem a forradalom kirobbantásához kell különleges tehetség, hanem az azt követő kormányzáshoz. Így lehetett elérni, hogy a legreménytelenebb helyzetből is kiegyezésig jutottunk.

Olvasóink írták

  • 2. k2968 2012. március 21. 21:06
    „1. geza11 2012.03.17. 20:25
    Az csak fülkeforradalom.Amikor nyertek a választáson akkor ha akartak volna meg tudták volna csinálni a szabadságharcot.De egy fenékkel két lovat nem lehet megülni.”
  • 1. geza11 2012. március 17. 20:25
    „Az ő szabadságharcukba meg mi döglünk bele...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két év után is nyitott a tragédia dossziéja

Egy sor technikai és szervezési problémát rögzített zárójelentésében a Közlekedésbiztonsági Szervezet a két évvel ezelőtt, március 15-én este a győri vasútállomáson történt tragédia vizsgálatakor. Tovább olvasom