Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Kovacsics támogatná az érsebészetet

Regionális szintű érsebészeti műtő támogatására tett ígéretet Kovacsics Imre. Szeretné, ha a győriek számára kedvezményeket nyújtó kártyát állítanának ki.
Felújítási programba fogtak a győri érsebészek, ennek során azt kívánják elérni, hogy a műtőben az egész Északnyugat-Magyarország sürgősségi és krónikus ellátását biztosítani lehessen – s ez majdnem 1,8 millió embert érint. Dr. Galambos Barnabás érsebész főorvos elmondta: a győri osztály ma 1658 hagyományos érsebészeti műtétet és 148 ballonkatéteres tágítást végez, ennek a négyszeresét-ötszörösét kell teljesítenie, ha az egész régiót ki akarja szolgálni. A főorvos a műtő jelentőségét így szemléltette: egy bizonyos betegségcsoport esetében 10 betegből 4-et a legjobb beavatkozással, a legügyesebb műtéti technikával is elvesztenek ma az orvosok. A remények szerint azonban a tervezett műtő használatának köszönhetően 10 ugyanilyen betegből 9-et meg lehetne menteni, mindössze háromnapos kórházi bent fekvés mellett. A programhoz 200–260 millió forintra volna szükség. A főorvos uniós támogatásban bízik, de létrejött már az Érbetegekért Alapítvány is. Kovacsics Imre polgármesterjelölt tegnap arról biztosította az ügyért harcoló Galambos főorvost, hogy segít a cégek bevonásában, és bízik abban, hogy így több tízmillió forintos támogatást sikerül nyújtani az alapítványnak.

Kovacsics Imre szólt tegnap arról is: fontos volna az itt élő és a városnak adót fizetők számára Győr-kártyát adni, amellyel a polgárok 10–30 százalékos kedvezményhez jutnának a város által létrehozott kulturális és szabadidős épületekben. A polgármesterjelölt szerint a gazdasági társaságok bevételkiesését kompenzálandó, az önkormányzat a befolyt évi 7 milliárd forintos iparűzési adóból alapot hozhatna létre, s mindez valószínűleg néhány százmillió forintjába kerülne évente. Kovacsics hozzátette: ennek részle- teiről hamarosan olvashatnak a napokban létrehozott www.kovacsicsimre.com című honlapon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

''Intelligens'' figyelmeztetést kapott Győr

Az Intel Magyarország és a győri városvezetés szerdán ismét egyeztetett a digitális (vagy ha úgy tetszik, intelligens) városprojektről. Úgy tudjuk, a város ígéretet tett arra, felgyorsítja a rá vonatkozó folyamatokat – erre szükség is van, mert már Székesfehérvár is bejelentkezett, hogy hasonlót szeretne. Pedig két éve még nagy szerencseként emlegették, hogy Győrt választotta ki az Intel mint Magyarország digitálissá fejleszthető városát. Tovább olvasom