Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Kottafejek – mézeskalácsból

Mézeskalácsból készült kottafejekkel kedveskedett az egyik nagymama, emígy az ajándék egyúttal arról is üzent, hogy a muzsika mindenki számára „fogyasztható".

A győri Liszt Ferenc Zeneiskola 55. jubileumi tanévzáróján ajándékul vihetett egy-egy darabot a süteményből az a négy művész-tanár is, akik sokévi tanítást követően elbúcsúztak.

Princzinger Lászlóné 44 évnyi tanítás után köszönt el az itteni termétől, a zongorától, ám – mint mondta – az unokákkal legalább több ideje lesz ezután foglalkozni, ide, a zeneiskolába is ő kíséri majd őket.
– Fájó szívvel hallunk a folyamatosan megkurtított zenei-művészeti óraszámokról – sommázta Modok Árpádné –, hiszen a muzsika léleképítő. Nagyon szerettük a növendékeket, boldogság, hogy sok-sok vájt fülű, zeneértő fiatalt nevelhettünk.

A most elköszönő tanárok mesélik, hogy igazán arra a legbüszkébbek, ha az egykori, már felnőtté vált növendék évek múlva megköszöni a szigort, a kitartó, folyamatos munkát, mindazt az élményt, amit innen, a zeneiskolából kapott.

Wasztl János tanár úr termében évtizedekig a növendékek Pablo Casalsszal, a világhírű „pipás" gondonkaművésszel nézhettek farkasszemet. Sokan közülük ma már saját kedvtelésükre művelik a zenét. Többen zenekarban játszanak, a győri filharmonikusoknál és Európa nagy koncerttermeiben. Tóthék is évekig zenekarokban muzsikáltak, ma már növendékeiknek és persze a kis unokáknak adják át a vonót.

A leépítések sajnos a nyugdíjasokat is utolérték, pedig bölcsességben, tapasztalatban senki nem veheti fel velük a versenyt. Hangversenyekre, fesztiválokra azonban visszavárják őket, s évek óta hagyomány a decemberben megszervezett nyugdíjas-találkozó is, ahol számítanak rájuk.

Harcsás Judit

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összefogtak a kutyákért az ovisok

Közel harmincezer forintot gyűjtöttek össze a nagybácsai és kisbácsai óvodások a győri állatmenhely… Tovább olvasom