Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Kötelező biztosítás: elfogadják a díjemelést az autósok?

Bár az autósok 75 százalékának emelkedik a jövő évi kötelező biztosítási díja, a biztosítót váltók száma várhatóan mégis jelentősen csökkenhet a tavalyi 700 ezerhez képest.

"Idén is több millióan ellenőrizték kötelező biztosítási díjaikat az internetes portálokon a kampány első hetében.

A tavalyival szinte hajszálra megegyező érdeklődés közepette azonban csak az autósok mintegy egy negyede talált magának olcsóbb díjat, a többség pedig díjemelkedéssel szembesülhetett.

"A tavaly átlagosan 8 ezer forintos átlagos megtakarítás 3 ezer forintra csökkenhet"

Esetükben a díjemelkedés átlagos mértéke 2-5 ezer forint volt. A szerződéskötések alapján elmondható, hogy azok az autósok, akik `csak´ 2-3 ezer forintos emelést kaptak, jórészt régi biztosítójuknál szándékoznak maradni.

Ez akár 30 százalékkal is csökkentheti a váltók idei számát és további, gyorsuló díjemelkedési tendenciához vezethet a jövőben. A váltók számának csökkenésével az adóval növelt kötelező átlagdíj a 15 ezer forintot is elérheti a kampányban.

A tavaly átlagosan 8 ezer forintos átlagos megtakarítás 3 ezer forintra csökkenhet" - kezdte értékelését a kisalfold.hu-nak Rácz István, a Biztosítás.hu ügyvezetője.


Forrás: Biztosítás.hu
Forrás: Biztosítás.hu

  
"A most rosszul szereplő biztosítók jövőre vissza akarnak majd vágni"

"Szárnyalni látszanak ugyanakkor a kiegészítő biztosítások, ahol például aprópénzért lehet már CASCO-t, illetve egyéb kiegészítő terméket venni.

A kiegészítő termékeket az autósok 25 százalékban választják (ez a tavalyi kampányban mért adat kétszerese), ezért portálunk olyan lehetőséget is felkínál, ahol az autósok önállóan, csak kiegészítő terméket vásárolhatnak, miközben kötelező biztosításuk régi biztosítójuknál marad.

Megfigyelhető ugyanakkor a kötelező piac jelentősebb mértékű átrendeződése is. Olyan társaságok kerültek ugyanis idén előtérbe, melyek tavaly kevésbé voltak sikeresek, miközben a tavalyi nyertesek most a lista végén vagy a középmezőnyben kullognak.

Mindez azért rendkívül érdekes, mert bár azt hihettük, hogy vége az állomány-vándorlásoknak és a biztosítók közti autósokért folytatott éles versenynek, könnyen lehet, hogy a most rosszul szereplő biztosítók jövőre vissza akarnak majd vágni" - zárta szavait Rácz István. 

Olvasóink írták

 • 9. Mankapunka 2013. november 15. 15:25
  „Szerencse, hogy itt mindenkinek susukija van, és megy a közlekedésről az észosztás. Lassan nekem is kell vennem belőle egyet.”
 • 8. pozdorja 2013. november 15. 09:23
  „Lívia66 félreértettél minket. Nem biztosítót ajánlottunk, hanem biztosításközvetítőt. Ezeknél a cégeknél BÁRMELYIK magyarországi biztosítóhoz köthetsz biztosítást és még a papírmunkát is elvégzik helyetted.
  Nyilván nem ingyen teszik, hanem a jutalékért, amit a biztosító fizet nekik a megkötött ügyletek után, de az ügyfeleknek sokkal kényelmesebb, hiszen nem kell végigjárni az összes biztosító honlapját és kalkulálni az összeget. Én hatodik éve kötök át a PBA-nál és mivel már az előző években minden szükséges adatot bevittem, kevesebb mint 10 percet vett igénybe kalkulálni, kiválasztani a kedvezményeket és megkötni az új biztosítást.
  Cserébe persze számíthatsz némi reklámanyagra az e-mail címeden, de ez a biztosítók esetében is így van. :)”
 • 7. Lívia66 2013. november 14. 21:28
  „6. georgbob 2013.11.14. 20:22

  Én 19.000 ft.helyett fizetek csak 12.000 ft-ot egész évre, baleseti adóval együtt.
  Még pár év, és utolérlek. :)

  Pozdorja és Tündenéne.
  Biztos van az olcsóbbnál is olcsóbb, de nem kötnék olyan biztosítónál kötelezőt, akivel nem szeretnék össze akadni akkor, ha az ügyfele nekem okoz kárt és harcolnom kell velük az igazamért. A kicsi és olcsó biztosítok, akik a legkisebb tarífákat kínálják, többnyire ilyenek. Persze tisztelet a kivételnek.
  Mikor még suzukim volt, belém durrantak a piros lámpánál. A nőnek az Allianznál volt kötelezője, pár nap alatt szó nélkül elrendeztek mindent és fizettek. Akkor mentem át hozzájuk.Én másnak ist azt kívánom, amit magam is szeretnék. :)”
 • 6. georgbob 2013. november 14. 20:22
  „ha én 7 ezret spórólnék, akkor nem kellene fizetnem semmit, baleseti adóval együtt...”
 • 5. Tündenéne 2013. november 14. 11:33
  „Van a Bácsai utcában is egy nagyon jó, az összes létező biztosítási cég ajánlatait összehasonlítják, és mindent el is intéznek. (Nekünk ők szokták, ezért nyugodt szívvel ajánlhatnám, nem reklámként, mert nincs hozzájuk semmi közöm.) Azért emlékszem a nevére, mert vicces :) fbi kft :D de nem effbíáj :D”
 • 4. pozdorja 2013. november 14. 09:40
  „Lívia66: Rossz helyen kötöttél online. Van jónéhány online biztosításközvetítő, aki minden papírmunkát elintéz neked, még a felmondást is. Csak az alkuszi megbízást kell aláírnod és elküldened nekik egyszer.
  Van győri cég is a Bajcsy-Zsilinszky utcában az OTP mellett. Még postáznod sem kell, elég ha beadod mikor arra jársz.

  Meg van ez az itt önmagát reklámozó cég meg a kakasos cég. Bár ezeket nem ismerem, úgyhogy nem tudom hogy működnek.”
 • 3. Lívia66 2013. november 14. 08:21
  „On-line kötöttem újra a kötelezőt ugyan ott, de postai úton kellett felmondanom az ideit. Nem értem miért nem lehetett egy kattintással azt is elintézni mint eddig..... :(

  Én az ujrakötéssel 7000 ft-ot spóroltam meg éves szinten.”
 • 2. Mankapunka 2013. november 14. 00:42
  „Átmehetsz egy olcsóbbhoz, de ha egy vakegér neki megy az autódnak, akkor már nem biztos, hogy segít a saját biztosítod, ha nem akar fizetni a másik. 1-2-3 ezer forintért kár váltani, annyit 1 hónap alatt is meg tudsz az üzemanyagon sprórolni, ha ésszel nyomod a gázpedált.”
 • 1. BJ.MÓVÁR 2013. november 14. 00:23
  „Mutyikormány "jobban teljesít" Köszönjük a baleseti adó kiagyalását,bevezetését!!!! Fizetünk a semmiért!! Miért nem az fizet aki balesetet okoz????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra gyűjtés a csángó kisiskolások számára

Az Arrabona Városvédő Egyesület szeptember után ismét gyűjtést szervez a moldvai csángó magyar… Tovább olvasom