Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Kötelező a felvételi vizsga

Győr - December 10-ig az összes győri önkormányzati középiskola – gimnázium és szakközépiskola – 4, 5, 6 és 8 évfolyamos képzésére, valamint az egyházi iskolák négy évfolyamos képzésére be kell adni az írásbeli felvételi megírásához szükséges jelentkezési lapot.
Minden érettségit adó iskolába felvételizniük kell a diákoknak Győrben. A mai nap az utolsó, hogy a szülők leadják a középiskolai felvételire való jelentkezéseket.

A diákoknak központilag összeállított írásbeli feladatsort kell megoldaniuk, amit minden középiskolában elfogadnak. A vizsga eredményéről legkésőbb február 12-ig tájékoztatják a felvételizőket az iskolák. Ezt követően február 16-ig kell elküldeni a jelentkezési lapokat a választott középiskolákba.

A felvételik január 23-án és 24-én lesznek. Az írásbeli felvételi nem változott, célszerű megoldani az előző évek felvételi feladatait. Az oktatási hivatal honlapján ezek megtalálhatók, a megoldási kulcsokkal együtt. Tíz-tíz feladat anyanyelvből és matematikából, kétszer negyvenöt perc áll a diákok rendelkezésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerelmük még a fojtogatást is kibírta

Talán félórán múlt az élete annak a győri asszonynak, akit tavalyelőtt kis híján megfojtott… Tovább olvasom