Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Koszorúzási botrány: nyilatkozat a közgyűlésen

Több fideszes önkormányzati képviselő kezdeményezésére egy nyilatkozat elfogadásáról is tárgyal a mai győri rendkívüli közgyűlés, amely a múlt heti koszorúzási botrány kapcsán született.
Emlékezetes, hogy a független Magyarország napja alkalmából rendezett ünnepségen Balogh József volt polgármester, szocialista országgyűlési képviselő durva megjegyzésekkel illette Simon Róbert Balázs alpolgármestert, amiért aktuálpolitikai, a kormányt bíráló beszédet mondott az emlékezés helyett.

A nyilatkozattervezet szerint a közgyűlési képviselők leszögezik: a véleménynyilvánításhoz, a szóláshoz és a gyülekezéshez fűződő szabadságjogok mindenkit egyenlően megilletnek, elfogadhatatlannak tartják, hogy a város egyik országgyűlési képviselője elő akarja írni, ki mit mondhat, és sértő megjegyzéseket tehet egy alpolgármesterre. Emellett felhívják a győri politikai élet minden szereplőjének a figyelmét arra, hogy demokráciában tiszteletben kell tartani a másik fél véleményét, és el kell fogadni azt, hogy tizenhét éve már nem csak olyan beszéd hangozhat el nyilvános rendezvényen, melyet a hatalom jóváhagy, és nem csak ott és annak lehet koszorúzni, ahol és akinek a hatalom engedi.

A témához kapcsolódik, hogy Balogh Józsefet elítélő közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe Radnóti Ákos, a Fidelitas győri elnöke. Egyebek mellett azt kérdezi: milyen példát mutat ezzel a fiataloknak? Szerinte a politikusnak el kellene töprengenie azon, hogy ilyen méltatlan színjáték után visszavonuljon a közélettől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új körforgalom épül Szabadhegyen

A Noa Győr Investment Kft., a Royal Parkváros beruházója 120 millió forintért új körforgalmat épít… Tovább olvasom