Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Koszorúk széles választékban

Jellemzően nem drágábbak az idei halottak napi koszorúk a tavalyiaknál, sőt, a virágok még olcsóbbak is. Összeállításunkban praktikus információkat igyekeztünk csokorba szedni.
Szép és sok a virág

Óriási a választék koszorúból, ezek általában a tavalyihoz hasonló árakon kaphatók. A fagymentes időjárásnak köszönhetően a krizantém az idén még olcsóbb is lett. Az apró virágú, sokszínű cserepes kri zantém most vált tömegesen népszerűvé. Kisebb-nagyobb cserepekben kapható, valóban szép és sokáig él, még az enyhébb fagyokat is bírva a sírokon.
Gyertyákból, mécsesekből szintén nagy a választék méretben, formában egyaránt.
A temetők rendje
Október 28-tól november 3-ig a temetők a szokottól eltérően reggel 7 és este 9 óra között látogathatók.A győri, nádorvárosi köztemetőbe november 1–2–3-án a mozgáskorlátozott igazolvánnyal, illetve a külön belépési engedéllyel rendelkezők is csak reggel 7-től délelőtt 11 óráig hajthatnak be gépkocsival. Győrben az önkormányzati temetőkben november 1-jén reggel 8 és délután 4 óra között a hangulathoz illő, kegyeleti zene szól. Sopronban a Szent Mihály-temető reggel 7-től este nyolcig, vasárnap délután 6-ig, a Balfi utcai evangélikus temető reggel 6-tól, a sopronbánfalvi temető reggel 7-től este 8-ig kereshető fel.
Növekvő határforgalom 
Csütörtökön délutántól a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások hazautazása miatt nagy forgalomra kell számítani a határon. Az útlevélvizsgálók a várakozási idő csökkentése érdekében növelt létszámmal dolgoznak. A Fertőrákos–Fertőmeggyes (Mörbisch) közötti kerékpáros- és gyalogos-határátkelőt szombaton este 20 órakor bezárják, legközelebb a jövő év áprilisában vehető igénybe.
Változások a közlekedésben
A MÁV a kegyeleti ünnepek idején több mentesítő járatot is indít Budapest, Győr, Sopron, illetve Szombathely között, ezekről lapunk szerdai számában részletesen írtunk. Ajánlatos a menetjegyeket elővételben megváltani.
Győrben a temetőjáratok november 1-jén és 2-án minden egész és fél órában indulnak a Révai utcából a nádorvárosi köztemető főbejáratáig a Révai utca–városháza–Nagy Imre út–nádorvárosi közteme tő útvonalon. Sopronban a temető felé közlekedő 7-es és 14-es járatok a meghirdetett menetrend szerint közlekednek. A temetői járatokon minden szokásos bérlet és menetjegy érvényes. Az októberre megváltott helyi, helyközi és távolsági bérleteket november 6-án 24 óráig fogadják el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eladták az öreg víztornyot

Új tulajdonosa van a győr-révfalui víztoronynak. Dudits Gábor félmilliárdos beruházással szállodát… Tovább olvasom