Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Köszönetet a virágosításért

Oklevéllel köszönte meg az „Entente Florale Europe” díjkiosztó helyszíneit feldíszítők munkáját Balogh József.
Oklevéllel köszönte meg az „Entente Florale Europe" díjkiosztó helyszíneit virágkompozíciókkal feldíszítő virágkötők, kis- és nagy- kereskedők munkáját Győr polgármestere. Jelképesen a nemzetközi zsűri elismerését is tolmácsolta: „Versenyen kívüli aranyérem jár a városnak a rendezésért."

Az „Európai Virágos Városok és Falvak Versenye", az Entente Florale Europe hagyományai 30 évre nyúlnak vissza, s ma már 11 ország vesz részt a megmérettetésben. Így külön hangsúlya van, hogy Győr rendezhette a gálát szeptember 9–11-én.

A „virágos" ünnepen a belváros utcáin, a díjkiosztó helyszínein virágok pompáztak, a kompozíciókat 14 virágkötő, illetve virág kis- és nagykereskedőkből álló csapatok készítették. Az ő munkájukat köszönte meg a Hotel Rábában minap tartott ünnepi fogadáson Balogh József polgármester, aki minden résztvevőnek a város elismerő oklevelét adta át.

– Ritkán adódó alkalom volt a díjkiosztó, amelyen jól vizsgázott a város. A nemzetközi zsűri elnökének köszönő szavait tolmácsolva mondok köszönetet mindannyiuknak: „A rendezés méltó volt a verseny harmincéves történelméhez. Győr ugyan most nem indult, de versenyen kívül egy jelképes aranyérem jár a városnak" – mondta köszöntőjében Balogh József.

A Bécsi kapu teret és a Káptalandombot, a Konferencia Hotel homlokzatát a Flowers Kft.; a Rába Hotel homlokzatát a Creative Virággaléria; a városháza homlokzatát és előterét a Virágház és az Oázis Virágüzlet; a Győri Nemzeti Színház homlokzatát és az előtte lévő teret, az Arany János utcát, a Baross úton lévő Kőcsiga és a Csónakos fiú műalkotásokat, valamint a virágpiaci köztéri óra környezetét a Virágos Műhely Bt., a Galaktika Virágüzlet, a Fekete Tulipán Virágüzlet, a Jázmin Virágház, a Valentina Virágüzlet (Mosonmagyaróvár), az Árkád Virágüzlet (Csorna) és a Lívia Ajándéküzlet (Dunaszerdahely) díszítették. A virágadományok beszerzésében segítséget nyújtott a Buketir Kereskedelmi Bt., a helyszínek belső díszítését a Margaréta Virágüzlet és a Heliopolis Kft. végezték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megfenyegették Cserjés Lászlót

„ Szar ember vagy, kinyírlak..."- egy férfi ezeket üvöltötte a győrújfalui polgármester… Tovább olvasom