Kisalföld logö

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -2°C | 4°C

Koszi-klán: jogerős ítélethirdetés a maffiaperben Győrben - képgaléria

A Győri Ítélőtáblán ezekben a percekben hirdetnek ítéletet a Koszi-klán ügyként elhíresült büntetőperben. Dr. Kovács Tamás tanácsa kis változások mellett lényegében helyben hagyta az első fokú határozatot.

A Győri Ítélőtáblán ezekben a percekben hirdetnek ítéletet a 
Koszi-klán ügyként elhíresült büntetőperben.

- Az első fokon a legsúlyosabb büntetésre ítélt vádlottak nem kívántak részt venni a diósdi maffiaper csütörtöki ítélethirdetésén az ügyben másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla előtt - jelentette be a döntés ismertetése előtt Kovács Tamás bíró.

Galéria kép

Nem kérte előállítását mások mellett a korábban nem jogerősen életfogytiglannal sújtott Kaszap Ferenc, a bűnszervezet irányításával vádolt testvérpár, Szabó István és Miklós, akik első fokon 18 és fél év fegyházbüntetést kaptak, továbbá a húsz évre ítélt Czibere Attila.

Pier István 17 és fél évet, a végrehajtó, Kaszap Ferenc pedig 
életfogytiglani fegyházbüntetést kapott. Ő legkorábban 35 év múlva 
szabadulhat.

Papp Sándorra 20 évet rótt ki a bíróság.

A vádlottak egyike sincs jelenleg a győri bíróságon, egyedül csak a 
felbujtó, Pier István.

A per különösen nagy értékre, bűnszervezetben és üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indult.

Az első fokon 41 vádlottas ügy a fellebbviteli szakban 33 szereplősre "apadt".

Olvasóink írták

 • 9. szocdem 2012. március 23. 17:17
  „pl.:Kúria...
  Nem csúsztatás ez, kedves mekkmester, hanem a tény. Egy olyan hatalom küszködése ez, aminek nincs történelmi múltja, de valahogy szeretné kifejezésre juttatni a szembenállását az 1944 és 2010 közötti időszakkal. Ehhez keres a közjogi felépítésben fogalmakat, elnevezéseket. Persze ezek nem jelentenek semmit, mert a rendszer - az alkotórészei minősége miatt - olyan amilyen, egy fikarcnyit sem jobbul vagy szebbül tőle. Agyrém az egész.
  Csak a moderálástól félve halkan jegyzem meg: az 1944 december 21. és 1945 november 4.-e között működő Nemzetgyűlés határozatait (ami az Alkotmányt definiálta) a jelenlegi parlament még a 2/3-os többségével sem írhatta felül. Hogy mégis megpróbálta, azt akarják palástolni az újólag bevezetett közjogi intézményekkel és elnevezésekkel.”
 • 8. mekkmester 2012. március 23. 16:13
  „hol van Horthysta elnevezés az igazságszolgáltatásban?! Nem értem a csúsztatás lényegét...”
 • 7. szocdem 2012. március 23. 15:05
  „A KOSZI KLÁN ÍTÉLETÉBEN IS SOK A MEGVÁLASZOLATLAN KÉRDÉS...
  Félreértéseket elkerülendő: aki bűnös meg kell büntetni. De csak a jogállamiság keretei között. Nem hiszem hogy egy ilyen tömeges futószalag perben tényleg ne volna olyan elítélt, aki tényleg vagy ártatlanul, vagy "túlméretezetten" bűnhődik. Én hiszek az ügyvédeknek, akik attól függetlenül hogy érdeket képviselnek, nem feltétlenül hazudnak, és nem feltétlenül hülyébbek mint a bíróság - elvégre ők nem az államkasszából, hanem a saját tudásukból, saját ügyességükből éltek ezidáig. Szal bármennyire örülök hogy pár roppant veszélyes bűnözővel kevesebb szaladgál az utcán, az örömbe némi üröm is vegyül, ami a nyilatkozó védők által feltárt tények okozta kételyből táplálkozik.
  Jó lenne ha ma már nem csak a Horthysta elnevezések tombolnának az igazságszolgáltatásban, hanem a megbízhatóság, és a józan ész is teret nyerne végre.”
 • 6. bojtár 2012. március 23. 09:18
  „5. mekkmester 2012.03.23. 09:16
  övé a kőfejtő:)”
 • 5. mekkmester 2012. március 23. 09:16
  „és Fletó?”
 • 4. bojtár 2012. március 23. 08:00
  „200 év kőfejtő”
 • 3. acsali 2012. március 22. 17:16
  „Most már nem tudnak beszállni a győri mélygarázsépítési programba. Kár.”
 • 2. Valjan 2012. március 22. 12:18
  „Nem borton buntetes a megoldas!Nyilvanos kivegzes az igazan elrentetto buntetes es peldaerteku azok szamara akik bunre hajtjak a fejuket!Csak a zero tolerancia szoritja vissza az eroszakos es maffiaszeru bunozest!”
 • 1. pappe 2012. március 22. 11:27
  „Koszi-klán? Most komolyan, Szicíliában élünk? Vagy a New York-i olasz negyedben?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lopáson értek egy szlovák csoportot Győrben

Rendőröket hívták segítségül a sértettek csütörtök kora délután, mert egy nagyobb létszámú szlovák… Tovább olvasom