Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

KÖSZ! Támogatás a győri Krúdy-iskolának

2016-tól az érettségi feltétele lesz a közösségi szolgálat elvégzése. A KÖSZ! program ezt támogatja.
  

97 iskolai közösségi szolgálati program kapott támogatást összesen 20 millió forint értékben a KÖSZ! Program keretében, amelyet a MOL Új Európa Alapítványa hirdetett meg az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettel együttműködésben.

Az anyagi támogatást jelentő okleveleket, az Önkéntesség Nemzetközi Napján adták át azoknak a civil szervezeteknek, akik az iskolai közösségi szolgálat keretében fogadják a diákokat.

A KÖSZ! Program célja volt, hogy a támogatott civil szervezetek az Iskolai Közösségi Szolgálat előírásainak megfelelő programokat valósítsanak meg a középiskolák 9-11. évfolyamos diákjai számára.

A program szeretné elősegíteni, hogy minél több diák elvégezze a 2016. évtől az érettségi feltételének számító Iskolai Közösségi Szolgálatot és ennek során olyan élményben legyen része, ami motiválhatja őt a további önkéntes tevékenységre.

A nagyprojekt kategóriában a Győri Krúdy Gyula Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Középiskola is a díjazottak között szerepel.

Tervük, az Aranykapu Közművelődési Közhasznú Alapítvánnyal együttműködve: Mátyás király udvarában játószeret építenének, valamint három hetes nyári szünidei tábort szerveznének 6 - 12 éves gyerekeknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pure Fashion - Légy angyal egy napra!

Immáron 4. alkalommal találkoztak a győri Pure Fashion lánynevelő program résztvevői, a Karmelita… Tovább olvasom