Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

Kortárs segítőket képeznek

Drog-, bűn- és baleset-megelőzéssel kapcsolatos ismereteket szerezhetnek azok az általános és középiskolás fiatalok, akik részt vesznek a rendőrség és a tisztiorvosi szolgálat egyhetes „kortársképző” táborán, Győrújbaráton.
A résztvevők a táborban drog-, bűn- és baleset-megelőzéssel kapcsolatos ismereteket szerezhetnek.
A diákoknak ingyenes tábor szervezőinek elsődleges célja, hogy a kortársképzés keretében szerzett ismereteiket a fiatalok iskoláikban a tanév során a velük közel egyidős társaik körében alkalmazzák. Ezzel segítve a baleset- és bűnmegelőzést, valamint a szenvedélybetegségek kialakulásának megelőzését.

Három héten át

A szakmai programok, előadások mellett az első két napban kikapcsolódásként a rendőri szakma területeivel is ismerkedhettek a

fiatalok. Volt kommandós-, kutyás bemutató és a bűnügyi technikát is „kipróbálhatták" a résztvevők. A tábor első hetében a középiskolások, a második héten az általános iskolások vesznek részt a drogprevenciós programokon, a harmadik héten a baleset-megelőzésé a főszerep.

Meg kell próbálni...

– Szerintem jelentős hatása van annak, ha mi, a kortársak mondjuk el a velünk egyidős barátainknak, osztálytársainknak az itt tanultakat. Sajnos azonban vannak, akikre nem hat semmi, különösen, ha már rászokott valamelyik szerre. De akkor is meg kell próbálni megmutatni nekik, hogy az életben sok más öröm is van – mondta el kérdésünkre Gábor Júlia 11. osztályos tanuló.

Akarni is kell

– Szerintem emberfüggő, hogy kire hogyan hatnak a barátok, a rábeszélés vagy a káros dolgok elleni agitáció, s hiába próbáljuk felnyitni a szemét, ha ő nem akarja – fűzte hozzá Szücs Éva, akinek iskolatársa a megelőzésben látja a megoldást.
– Az alkohol-, de a drogfogyasztás is társaságfüggő. Reméljük, hogy társainknak át tudjuk adni, amit itt tanulunk. S ha csak páran hallgatnak ránk azok közül, akik hajlamosak az alkohol- vagy a kábítószer-fogyasztásra, már megérte eljönnünk a táborba – vélte Szarka Aliz.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A foglalkoztatás hosszú távú cél

Megyénkben több olyan országosan is modellértékű foglalkoztatási program indult, amelynek részesei a… Tovább olvasom