Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Kortárs segítők a kallódó gyerekekért

Győr - Sikeres a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a megyei rendőr-főkapitányság, valamint a Győr Plaza programja.

A kortárs segítők gyermekmentő misszióját az Európai Bűnmegelőzési Díj ˝Best Practice˝ címére jelölték Stockholmban.

A projekt – melyet nyolc szervezet indított – helyszínében és célkitűzéseiben is újszerűnek számít, hisz a plázába ˝betévedt˝ fiatalok szabadidejének hasznos eltöltését állítja középpontba. A mindennapi problémákkal – iskolai leterheltséggel, magányossággal, családi zűrzavarral – küzdő, zárkózott kamaszokkal a kortárs segítők őszintén beszélnek félelmeikről, kétségeikről. Szabadfi Árpád megyei rendőrfőkapitány sikerként említette azt a példaértékű összefogást, amelyben helyet kapott a fiataloknak szóló Police klub, a felvilágosítás, egészségmegőrzés éppúgy, mint a koncert, a szórakozás vagy egy baráti beszélgetés.

A ˝Veled – Érted˝ program kortárs segítői a jó közösségi programokért, mások segítéséért vállalnak önkéntes munkát.
A ˝Veled – Érted˝ program kortárs segítői a jó közösségi programokért, mások segítéséért vállalnak önkéntes munkát.

Báthy Andrásné, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat régiós vezetője elmondta: hat hazai pályázó közül esett a választás a szeretetszolgálat ˝Veled – Érted˝ programjára, napok múlva Stockholmban pedig már 29 ország különböző munkáit teszi mérlegre a zsűri.

– Az a tény, hogy célcsoportra találtunk, új feladatokkal arra ösztönzött bennünket, ne hagyjuk abba a munkát, keressük a folytatás lehetőségét – szögezte le Báthy Andrásné. – Kinőttük a klubot, éppezért a Győr Plazán belül nagyobb helyre költözünk. Siker, ha a ˝vadóc˝ kamasz a csoport tagjainak hatására érzelmileg megnyugszik, barátokra talál és ugyanígy siker, ha a csellengés helyett a fiatalok hasznosan töltik szabadidejüket.

Kala Beáta, a Győr Plaza igazgatója szerint a profitorientáltság mellett a humánum is megfér. A fiatalok által szervezett színes programok sok látogatót vonzanak, ami a komplexumnak is siker.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több száz nyugdíjas adta be jelentkezését

A szerdai nappal lezárult a jelentkezés: a Nyugdíjasegyetemre regisztráltak hamarosan értesítést… Tovább olvasom