Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 4°C Még több cikk.

Korszerűsítik a lámpákat a győri Ipar utca és Puskás Tivadar utca kereszteződésében

A villanyrendőr kábelei sérültek, csapadékos, szeles időjárás esetén gyakran adódott üzemzavar.


Kedden megkezdik a győri Ipar utca és Puskás Tivadar utca kereszteződésében lévő, 14 éves jelzőlámpás berendezés korszerűsítését – tudtuk meg Máthé-Tóth Pétertől, a városi útkezelő szervezet szóvivőjétől. Ennek oka, hogy a villanyrendőr kábelei sérültek, csapadékos, szeles időjárás esetén gyakran adódott üzemzavar.

A 13 millió forintos beruházás részeként teljesen új vezérlőberendezést, kábelezést, energiamegtáplálást, jelzőfejeket kap a csomópont. A forgalom nagyságának érzékeléséhez nem az aszfaltba fűrészelt detektorokat, hanem a jelzőlámpákat tartó oszlopokra szerelt úgynevezett videodetektorokat fognak alkalmazni.

A munkavégzés során a régi jelzőlámpákat teljesen lebontják, ekkor az emelőkosaras munkagépek sávlezárások mellett fognak dolgozni. Az útkezelő szervezet a zökkenőmentes közlekedés biztosítása végett kérte a Győri Rendőrkapitányság közreműködését, hogy a reggeli és délutáni csúcsforgalmak segítsen a forgalom irányításában.

Olvasóink írták

 • 4. Hedon 2013. október 24. 08:44
  „Amennyiben leírták volna, hogy ki a kivitelező akkor már minden érthető lenne :)
  Pedig tavaly a karácsonyi díszítést már nem ingyen végezték, a közb. értesítő
  szerint 25 milla járt érte. Az épülő körforgalmak pedig továbbra sem készülhetnek
  pilon (a középsziget közepén felállított fényvető ) nélkül. Amit szintén
  csak " ŐK " tudnak beszerezni és beépíteni.”
 • 3. bn 2013. október 22. 08:25
  „De bezzeg azt senkit nem zavar, hogy minden évben kétszer beszakad az akna a sarkon (mikor melyik), az egyiket épp most javítják 1-2 hónap aknazár után.”
 • 2. Leopold 2013. október 21. 22:08
  „Goldmund!
  Amit írtál azzal szóról-szóra egyetértek! Totál igazad van! Ebben a kereszteződésben a villanyrendőr szerintem is teljesen megfelelően és JÓL működik! Kár erre kidobni a pénzt, vannak a városban tényleg sokkal rosszabban működőek,.....”
 • 1. Goldmund 2013. október 21. 20:56
  „"csapadékos, szeles időjárás esetén gyakran adódott üzemzavar"
  Napi szinten járok arra és alig-alig emlékszem arra, hogy ne működtek volna a jelzőlámpák. Úgy is mondhatnám, ez az állítás úgy, ahogy van, hazugság!

  "teljesen új vezérlőberendezést ....... kap a csomópont. A forgalom nagyságának érzékeléséhez nem az aszfaltba fűrészelt detektorokat, hanem a jelzőlámpákat tartó oszlopokra szerelt úgynevezett videodetektorokat fognak alkalmazni."
  Teljesen megfelelő volt az eddigi lámpabeállítás, abszolút fölösleges rajta változtatni.

  "Az útkezelő szervezet a zökkenőmentes közlekedés biztosítása végett kérte a Győri Rendőrkapitányság közreműködését, hogy a reggeli és délutáni csúcsforgalmak segítsen a forgalom irányításában."
  Voltak olyan időszakok, amikor a Baross út - Szigethy A. út kereszteződésben több napon át nem működtek a lámpák (legalábbis a reggeli csúcsforgalomban). Érdekes, ott nem tartották szükségesnek, hogy rendőr segítsen csúcsidőben. Az Ipar út - Puskás T. út kereszteződése lényegesen kisebb forgalmú ennél.
  No comment.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így buliztok ti - a hétvége partyfotói

Idézd fel a hétvég hangulatát galériáinkat nézegetve! Tovább olvasom