Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Korszerűbben közlekedhetünk

Közlekedés-korszerűsítés a megyeszékhelyen: visszaszámláló készülékek, kanyarodósávok, járműosztályozók.

A megyeszékhely több csomópontjában végeztek összességében nem nagy költséggel járó, ám a közlekedést mégis jelentősen befolyásoló munkákat. A program első részéről tegnap sajtótájékoztatót tartottak.

Polgármesteri kampányának időszakában egyebek között közlekedéskorszerűsítési programot is hirdetett Borkai Zsolt. Szerdán egy helyszíni sajtótájékoztatón, a Szent István út–Teleki u. csomópontjánál már az ígéret megvalósulásáról, a program első ütemének munkáiról számolhatott be a sajtónak a tervezők, kivitelezők, közlekedési szakemberek jelenlétében. A forgalmi beavatkozások részleteiről, hatásáról Németh Zoltán alpolgármester beszélt.

A legjelentősebb munkát a Szent István út–Teleki u. csomópontjában végezték, itt egyebek között új kanyarodósávot is építettek. Az amúgy is zsúfolt kereszteződésben a munkálatok idején többször komoly dugó alakult ki, ám érdemes volt türelmesnek lenni, a beavatkozás után jelentősen gyorsul a forgalom.

Ebben a csomópontban, valamint a Baross híd belvárosi oldalán és a 14-es főút–Új Bácsai út csomópontban a jelzőlámpák mellé visszaszámláló készülékeket szereltek fel. Az autósok így pontosan tudják, hány másodperc múlva kapnak zöld jelzést, felkészülhetnek az indulásra, időben „megkereshetik" a sebességváltót. Ha ezt teszik, jelentősen gyorsulhat a forgalom, csökkenhet a torlódás. A Baross út–Szent István út csomópontban a gyalogosok is ilyen kijelzőn láthatják, mennyit kell várniuk. Sőt, az itt lévő kijelzők aztán zöldre váltanak, s azt mutatják, hány másodperc van még az átkelésre, van-e annyi, hogy még a zöldön átérjenek a túloldalra.

Egyszerűbb beavatkozásokkal, forgalomtechnikai felfestésekkel, új járműosztályozókkal is komolyan gyorsítható a közlekedés. Ilyen munkákat végeztek a Bajcsy-Zsilinszky út–Jókai u. kereszteződésben, az Árpád út–Aradi vértanúk útja sarkán, a Kodály u.–Ifjúság körút csomópontjában, a Mártírok útja–Szeszgyár u. találkozásánál, a Nádor aluljáró belvárosi oldalán, a Pápai út–83-as főút csomópontban. Kedvező változás történt a József Attila u.–Templom u. kereszteződésben is.

Az útberuházásokon kívüli munkálatok (amelyekre az idén 80 millió forintot költenek) folytatódnak az első ütem után. Ősztől felülvizsgálják a győri közlekedési jelzőlámpák programozását, s ahol szükséges, a megváltozott igényekhez igazítják.

Jutasi Ferenc

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vértanúság győri múzeuma

Ismét várják a látogatókat a Boldog Apor Vilmos vértanúságát bemutató káptalandombi emlékkiállításra. A menekülteket védelmező püspököt 1945 nagypéntekjén egy orosz katonatiszt lőtte le. Tovább olvasom