Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Korszerűbb oktatással a tudásért

Lassan lezárul a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program TIOP-1.1.1-07/1 számú pályázata, melynek célja az "Intelligens iskola" kialakítása a megyeszékhely általános és középfokú intézményeiben.

A projekt keretében 1212 pedagógus vehetett részt 10 órás módszertani felkészítő képzésen, amely segítséget adott az eszközök használatához.
A 8 hónapos futamidejű, közel 700 millió forint költségvetésű projekt során összesen 313 tantermi csomag (interaktív tábla, projektor, notebook), 1715 iskolai PC (multimédiás számítógép perifériákkal + monitor), 1 alkalmazás szerver szoftverrel, 11 mérésértékelést segítő szavazócsomag, illetve 48 Wifi-csomag került a város 37 intézményének 48 feladatellátási helyére.

A projekt támogatja a sajátos nevelési igényű, különösen a nagyothalló, a gyengénlátó, a vak, valamint a mozgássérült tanulók informatikai fejlesztését speciális IKT eszközökkel (pl. beszédkészséget javító szoftver, ültetőszék, diktafon, képernyőjavító szoftver stb.).

A projekt keretében 1212 pedagógus vehetett részt 10 órás módszertani felkészítő képzésen, amely segítséget adott az eszközök használatához. Az itt tanultakról és a használat során tapasztaltakról a „Jó gyakorlatok" interaktív táblás bemutató órákon számoltak be a gyakorló pedagógusok. A projekt segítségével Győr város nagyot lépett előre az informatikai fejlesztés terén, a digitális írástudás szélesebb körben történő elterjesztéséért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítség a holtmarosi árváknak

Rendszeres pénz- és természetbeni adományokkal támogatja a szabadhegyi református gyülekezet a… Tovább olvasom