Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

Korszerűbb erdei iskola Ravazdon

Harmincnyolcmilliós felújítással teszik gazdaságosabbá, korszerűbbé, kihasználtabbá a Ravazdi Erdei Iskolai Oktatóközpontot.
Az ablakok régiek, rosszak, a fal vizesedik, s az eszközparkra is ráfér a frissítés. A beruházás két évig tart.

Hivatalosan hétfőn kezdődött meg a ravazdi projekt. A kapott KEOP-támogatás a teljes költség 90 százalékát teszi ki, ebből idén az épület rekonstrukcióját, jövőre pedig az eszközberuházást végzik el, és csaknem 4 millió forintot költenek az oktatásban részt vevők továbbképzésére is.

Fekete Teréz projektvezető elmondta: először a középső, múzeumi épületet újítják fel, az év során meg kell oldani a vízszigetelést, az ablakcserét, az egész ház festését és fűtéskorszerűsítését. A kor elvárásának megfelelően akadálymentes fürdőszobája lesz a 15 éve működő iskolának, a meleg víz előállítását pedig napkollektorok fogják segíteni. Ez az első év feladata, 2012-ben pedig a szemléltetőeszközök, bútorok vannak soron. Többek között új mikroszkópot, madárodút vásárolnak, kint madármintakert, kerékpárút tartozik a fejlesztéshez, s egy fazekasipari égetőkemencét is építenek a pénzből.

Orbán Tibor, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója kérdésünkre elmondta: országos viszonylatban a ravazdi iskola kihasználtsága nem tér el az átlagostól, de javítani szeretnének rajta. A projekt vezetői hozzátették azt is: a beruházás szakaszolásával gondoskodnak róla, hogy a munka ellenére is folyamatos oktatást végezhessenek a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai-karának oktatói.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri rektor: szükség van a Széchenyi István Egyetemre

A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) megmaradásának fontosságát és eddig elért eredményeit… Tovább olvasom