Kisalföld logö

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Korszerűbb égőkkel világítják ki a várost

Győr - Rosszabb a közvilágítási hálózat állapota, mint gondoltuk, viszont hamarabb megszokták a lakosok a véltnél, hogy mi végezzük az égőcserét. A többség hálás, hogy minden panasszal rögtön foglalkozunk – összegezte tapasztalatait a Vill-Korr.

Győr az első olyan település az országban, ahol a közvilágítás lámpatestjeinek javítását nem az áramszolgáltató vagy leányvállalata végzi. Ám most már több város is követni akarja a példát. Ezért is voltunk kíváncsiak a Vill-Korr Hungária Villamosipari Kft. tapasztalataira, amely az önkormányzattól januártól megbízást kapott a feladatra.

Gasztonyi László ügyvezető elmondta: az év elejéhez képest kevesebb lakossági telefonhívást kapnak, hiszen sok helyen kicserélték már az égőket, ahogy várták a változástól, javult az összhelyzet. Amint vállalták, a bejelentéshez képest három napon belül és éjszaka végzik a javítást, ha a bejelentő meghagyja elérhetőségét, visszajeleznek neki, mire jutottak a probléma kivizsgálásával.

Megelőzés a magasban: Egész utcányi szakaszon kicserélik a régi égőket jobb minőségűekre, tartósabbakra, hogy az emiatti hibákat csökkentsék. Fotó: Bertleff András
Megelőzés a magasban: Egész utcányi szakaszon kicserélik a régi égőket jobb minőségűekre, tartósabbakra, hogy az emiatti hibákat csökkentsék. Fotó: Bertleff András

– Eleinte több lakossági hívást, jelzést kaptunk, mint amivel kalkuláltunk, de ha kellett, átcsoportosítással megoldottuk a fogadásukat. Kialakítottunk egy call centert is, ami a bejelentéseket elektronikusan rögzíti, hogy figyelni lehessen, ha egy hibát többen is vagy javítás után újra jeleznek – szögezte le az ügyvezető és hozzátette: hat hónap alatt felmérték az összes közvilágításhoz tartozó lámpát, a helymeghatározáshoz szükséges GPS-koordinátáikat, magasságukat, állapotukat, típusukat. Az összesítés alapján javaslatot tesznek fejlesztésükre. Ezért is láthatjuk majd az égőcserékkel elért eredményeik ellenére ősszel gyakrabban járműveiket városszerte. Elkezdődnek a sorcserék, amiket eddig csak néhány helyen végeztek el. Több egész utcányi szakaszon kicserélik a régi égőket jobb minőségűekre, tartósabbakra. Erre azért van szükség, mert így ritkábban lesz majd szükség hiba miatti égőcserére, kevesebb ráfordítást igényel a javítás, ami egyelőre a Vill-Korrnak ráfizetéses.

Munkájukba az is beletartozik, hogy gyakran ˝potyára˝ mennek ki egy-egy lámpaoszlophoz. A lakosok ugyanis nem tudják eldönteni, miért nem világít egy-egy lámpa, viszont szakértő vizsgálatakor gyakran kiderül, hogy hálózati hibáról van szó. Annak javítása nem tartozik a Vill-Korr-ra.

Viszont a potyalátogatások csökkentése, a rendszer jobb állapota, a lakosoknak nyújtott jobb szolgáltatás miatt érdekelt a fejlesztésben. Ezért tárgyalásokat kezdett ez ügyben az áramszolgáltatóval, amellyel eddig is jó partnerségben dolgozott a közvilágítás lámpatestjeinek javításakor.

A győri közvilágításra vonatkozó bejelentéseket a 96/512-480-as telefonszámon fogadja a Vill-Korr. Faxot lehet küldeni a 96/512-489-es számra, e-mailt az info@villkorr.hu címre. A rimanyi.zita@kisalfold.hu e-mail címre olvasóink megírhatják véleményüket arról, hogy tapasztalataik szerint január óta kevesebb-e éjjel a sötét utca, tényleg gyorsabban történnek-e az égőcserék.Csaknem háromezer ˝lámpalátogatás˝

A győri közvilágítás üzemeltetésének és karbantartásának statisztikái január elejétől mostanáig: a bejelentések száma hetente átlagosan 44 (minimum 25, maximum 79); az eddigi bejelentések száma összesen 1562. A kiszállások száma (felkeresett hibacímek) 2745. A cserélt égők száma 1963. Saját felderítések során – azaz nem hibabejelentés nyomán – cserélt égők száma 385. Az áramszolgáltató felé továbbított úgynevezett passzív hibák száma: 836. A javítás során felhasznált egyéb anyagok (fojtótekercs, gyújtó, biztosíték stb.) száma: 3836.


Olvasóink írták

 • 7. zsodo 2009. november 27. 11:30
  „Kedves 19799026!
  Hát sajnos én nem tudok ilyen pozítivan nyilatkozni a Villkorr-ról.
  November 11-én bejelntettem az E-On-nak, hogy nem működik a közvilágítás az utcánkban.
  Hát a mamut E-On két napon belül válaszolt, hogy a Villkorr-hoz furduljak segítségért, mert ők felelősek azon a környéken, ahol én lakom.
  Hát én bejelnettem "normálisan" e-mail-en, eddig 5 alkalommal is (november 13,16,19,24 és 27-én), minden alkalommal kértem, hogy legalább válasszal tiszteljenek meg, de a mai napig semmit nem reagáltak a panaszra.
  A lámpa nem világít és azt sem lehet tudni, hogy mikor javítják meg.
  Szóval az én véleményem a cégről enyhén szólva is rossz!!!!!”
 • 6. 19799026 2009. szeptember 01. 11:01
  „Kedves Fyzg: a VILL-KORR 2009. januárjától javítja a közvilágítást, mármint csak az égőcseréket... Tehát amit 2008. júliuásban jelentettél be, arról nem tud a VILL-KORR. Ajánlom, hogy hívd fel a céget és jelentsd be most, meglátod, hogy kijavítják!

  Urbaniastapista: igen, sajnos a mamut E.ON dolga a hálózat javítása, az égőcsere a VILL-KORR dolga! Ha a VILL-KORR-on múlna, akkor a hálózatot is ki tudnák javítani, de ehhez sajnos jogilag nincs kompetenciája. Amennyiben az E.ON ad egy megrendelést a minősített cégeknek, akkor a hálózatot is ki lehetne javítani, de addig sajnos nem a VILL-KORR-on múlik a dolog... Erről sem az Önkormányzat, sem a VILL-KORR nem tehet, a lépést az E.ON-nak kell megtenni.”
 • 5. urbaniastapista 2009. augusztus 31. 22:05
  „A Frigyes laktanya déli és nyugati oldala már egy hete sötét. "Hálózati hiba"?
  Hogy is van ez?
  Vill-Korr szerződést köt égőcserére, de a kapcsolók, kábel, relék stb. továbbra is a mamut E-on dolga? A sötét utcák szempontjából tök mindegy, hogy ki miatt sötét, a közpénztárca szempontjából kevésbé.”
 • 4. fyzg 2009. augusztus 31. 21:39
  „a Kassák L. u 18 mögötti játszóteret 1 db lámpa vilagítaná. a legelső bejelentést 2008.(!) júliusában tettük, legutoljára két hete.
  lehet pozitívan nyilatkozni, de minek, ki hiszi el”
 • 3. 19799026 2009. augusztus 31. 15:34
  „Kedves "enzof"!
  Először is próbálj meg helyesen írni, aztán szólj le másokat...
  Én is úgy gondoltam, hogy nem csinálják a munkát a VILL-KORR-nál rendesen, ezért személyesen mentem be hozzájuk, és megadták minden kérdésemre a választ! Először is: kb. 10-szer annyi a költségük 1-8 hónapban, mint amennyit le tudtak számlázni eddig. A "normálisan" tett bejelentésekre, névvel, címmel, telefonszámmal, vagy e-mail címmel, azonnal reagálnak és visszajeleznek. Sajnos az ismertetőjükből az is kiderült, hogy azokat a hibákat, amit "passzív" hibának nevez a szaknyelv, nem az ő teljesítésükbe tartozik, ezért - annak ellenére, hogy nem a feladatuk és kötelességük - azonnal továbbítják a tulajdonos E.ON felé, aki azonban nem mozdul el abba az irányba, hogy jobbá tegyék a hálózatot. Ezért a VILL-KORR nem hibás, ő megcsinálná, de mivel az E.ON tulajdona, ezért nem nyúlhat hozzá anélkül, hogy a tulajdonos (E.ON) ne adna rá megrendelést, ha ő maga már nem is csinálja meg!
  Az is biztos, hogy ennek a magáncégnek van vagyona, de amit ott láttam, hogy mennyi köszönő levél, stb. található ott, látszik, hogy sokat segítenek nemcsak Győrnek, hanem számtalan magánembernek, beteg gyerekeknek, iskoláknak, óvodáknak, sportolóknak, stb. Egyszóval, vannak még olyan emberek, akik tudják, hogy segíteni kell másokon, és erejükhöz méltán ezt meg is teszik!
  Te segítettél már valakinek? Vagy csak mocskolódni tudsz? Azt tanácsolom, hogy jelentkezz be az ügyvezetőnél, és biztosan te is kapsz felvilágosítást, illetve megnézheted, hogy nem csak a habokba beszéltem...
  Egyébként az a nevetséges, vagy inkább elkeserítő, hogy itt titkolni kell - az ilyen emberek miatt, mint Te -, hogy valaki a magánvagyonából - adózott pénzéből - mennyit jótékonykodik...”
 • 2. enzof 2009. augusztus 31. 15:17
  „Győr- Vill-Korr Hungária Villamosipari Kft.
  Akkor el indult itt is a korrukció és sikkasztás...
  Egy pár vezető megint nagy lóvét kaszál...
  gyerekek-ez már nagyon nevetséges...”
 • 1. urbaniastapista 2009. augusztus 31. 12:13
  „Minden napra egy mese :)

  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/kevesebb_ejjel_a_sotet_utca_gyorben/2112390/”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balatoni beach - mozgássérültekkel

Közel száz mozgássérült vett részt a mozgássérültek önálló életvitelt segítő táborában Siófokon, az… Tovább olvasom