Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 26°C Még több cikk.

Korszerű konyha és étterem a megyei kórházban

Győr - Teljesen átalakítva, modern felszerelésekkel biztosítja közel 900 beteg és mintegy 300 dolgozó étkeztetését a tegnap ünnepélyesen átadott étterem és főzőkonyha a megyei kórházban. A beruházás közel félmilliárd forintba kerül, s kis ráfordítással tovább bővíthető.
A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház két győri – a Vasvári Pál utcai és a Zrínyi utcai – létesítményében korábban működő konyhát sokat kritizálta a tisztiorvosi szolgálat, de más hatóságok is. A kórház vezetése, a tulajdonos megyei önkormányzat támogatásával étterem- és konyharekonstrukcióba fogott, beruházóként az Eurest Étteremüzemeltető Kft.-t bízta meg.

A kórház naponta közel 900 beteg és mintegy 300 dolgozó étkeztetését látja el. Ez a korábbi két korszerűtlen, nagy energiafelhasználó konyhában nagy költségekkel járt. A január elején megkezdett munkálatok elsőként a Zrínyi utcai részleg megszüntetésével és a Vasvári Pál utcai konyha és étterem felújításával kezdődtek. A rekonstrukció ideje alatt is biztosította a beruházó a betegek egész napos ellátását.

Az ünnepélyes átadáson a kórház főigazgató főorvosa, dr. Varga Gábor elmondta, a rekonstrukció során az épületgépészeti, a villamos hálózati rendszerek cseréje, illetve az építészeti felújítások mellett a gépeket és berendezéseket is lecserélték.

A megyei kórház dolgozói tegnaptól kellemes környezetben fogyaszthatják el ebédjüket a teljesen felújított étteremben. Fotó: Bertleff András
A megyei kórház dolgozói tegnaptól kellemes környezetben fogyaszthatják el ebédjüket a teljesen felújított étteremben. Fotó: Bertleff András

– A beruházás eredményeként a kórház konyhatechnológiai háttere megfelel a huszonegyedik századi elvárásoknak. A betegélelmezés terén lehetőség nyílt az egyéni tálcás tálalási rendszer megvalósítására, amely személyre szóló, gyors, higiénikus. Az intézmény dolgozóinak napi étkezését magas színvonalon biztosítjuk a teljesen felújított étteremben – mondta többek között dr. Varga Gábor.

A megyei közgyűlés elnöke, Szakács Imre köszöntőjében hangsúlyozta, minden kezdeményezést támogatnak, amely a betegek és a dolgozók javát szolgálja.

A beruházó Eurest Kft. ügyvezető igazgatója, Nyerges János tájékoztatása szerint jelenleg 2–3 ezer adag étel készülhet naponta a korszerű konyhán, de kis fejlesztéssel 5 ezer adagosra bővíthető.

Ezzel a kórház igényei mellett a konyha az idősotthonok ellátásába,
de a diákétkeztetésbe is bekapcsolódhat.

– Az étkeztetés árai nem nőnek, mert a korszerűsítéssel nyert energiamegtakarítás kompenzálja a költségeket. A beruházás tíz év alatt térül meg.

Olvasóink írták

  • 1. MeXx24 2008. augusztus 28. 18:13
    „Abban reménykedek, hogy gluténmentes, lisztérzékenyekenek készült menüt is lehet majd onnan rendelni iskolákba, óvodákba. Tud erről valaki valamit?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forgalomkorlátozások a bornapokon

Győr - Az Első Győri Bornapok ideje alatt – csütörtöktől vasárnap estig – a város… Tovább olvasom