Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Korszerű rendelő uniós forrásból

Kajárpéc - Közel 20 millió forintos – ebből 17 és fél millió uniós támogatás – beruházás eredményeként egy év múlva korszerű, akadálymentesített orvosi rendelő és fizikoterápiás helyiség várja a község betegeit.

Koránál fogva akár ˝nyugdíjba˝ is küldhetné a kajárpéci önkormányzat a település orvosi rendelőjét, ehelyett inkább – miként ez Laki György polgármester szavaiból kiderült – korszerűsítik és akadálymentesítik az 1947-es épületet.

– Jelentős átalakítások nem történtek az elmúlt évtizedekben. Húsz évvel ezelőtt a szenes-fás fűtést villanyra cserélték, illetve a kilencvenes évek elején felújították a tetőszerkezetet. Szerencsénkre helyben lakik, bármikor elérhető – rendelési időn kívül is – a háziorvosunk, aki az alapellátás mellett különféle szűrővizsgálati programokkal is szolgálja a falut. Ideális emberi körülményeink ellenére a rendelő épülete viszont elaggott, méretezésében és elosztásában sem felel meg a kor követelményeinek – hangsúlyozta a polgármester.

Dr. Pardi Éva jövő novembertől a megújult és korszerűsített rendelőben fogadhatja a betegeket. Fotó: B. A.
Dr. Pardi Éva jövő novembertől a megújult és korszerűsített rendelőben fogadhatja a betegeket. Fotó: B. A.

A tavasszal kezdődő, közel húszmillió forintos beruházáshoz uniós pályázaton tizenhét és fél milliót nyert a kajárpéci önkormányzat. A rekonstrukció részeként teljes nyílászárócserét végeznek az orvosi rendelőben, valamint akadálymentesítik az egész épületet. A tervek szerint jövő ősztől – az előbbieken kívül – új váróterem, akadálymentesített vizesblokk és új orvosi fogadószoba, valamint egy korszerű fizikoterápiás helyiség várja a kajárpécieket, illetve azokat a betegeket, gyógyulni vágyókat, akik a szolgáltatások vonzerejének köszönhetően a környékről, a kistérségből érkeznek a településre.

Új utak szintén pályázatból. Útfelújításokra is sikeresen pályáztak a kajárpéciek. Így ˝idegen˝ forrásból és önerős fejlesztés eredményeként a közelmúltban leaszfaltoztak a falu egyik, illetve másik végén egy-egy utat. A napokban cserélik ki az iskola nyílászáróit, illetve korszerűsítik az intézmény fűtési rendszerét, amire kilencmillió forintot nyertek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelentkezhetnek a gázlelőhely keresése nyomán károsultak

Tét és környéke - A földgázt kereső szakemberek és gépeik elvonulnak a térségből, mivel a szeizmikus… Tovább olvasom