Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Korszakváltók tánclépésben

Idén a tánc szolgálatában használják ecseteiket hazánk legelismertebb festői. Ezzel újabb kihívás elé állítva a Guinness-könyv szerkesztőit. Egy színház homlokzatán, beleértve a legnagyobb londoni, New York-i teátrumokat is, olyan méretű kiállítást még soha nem rendeztek, mint amilyet a Győri Nemzeti Színházon hamarosan.
Ef Zámbó István és Szük Norbert óriási képe
A Korszakváltó képzőművészeti csoport nem tétlenkedett a télen és tavasszal sem. Szük Norbert, a csoport motorja hosszú tárgyalásokat folytatott Kiss Jánossal, a Győri Balett igazgatójával, Tóth Nándornéval, a győri kulturális iroda vezetőjével és Korcsmáros Györggyel, a Győri Nemzeti Színház igazgatójával. A megbeszélések célja egyetlen irányba mutatott: a III. Magyar Táncfesztiválnak olyan méltó és figyelemfelkeltő művészi eszközökkel készített kaput adni, melyen át a tánc művészetének nyári szentélyébe, a győri színházba léphetnek az érdeklődők.
Mivel az első győri gigászok tárlatán a színház homlokzatán már ott volt egy óriásfestmény, adta magát az ötlet, hogy most az egészet be kellene burkolni olyan képekkel, melyek témája a mozgás, a tánc. Hazánk legjelesebb alkotói fogadták el a felkérést, és már javában tart a képek elkészítése. Bazán Vladimir, Lipovics János, Szük Norbert, Malasits Zsolt, Szurcsik József, el Kazovszkij, Gaál József, ef Zámbó István, fe Lugossy László, Mengyel András, Papp Norbert, Julius Gyula, Nádler István arra szövetkeztek, hogy tánclépésben mondják el gondolataikat.
A kiállítás a Győri Nemzeti Színház homlokzatán az Octagonal és a Graboplan Kft. hathatós segítségének is köszönhetően június 19-től július 19-ig látható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fűre lépni szabad!

Legyen a gyereknap az a nap, amikor a gyerekek azt csinálhatnak, amit máskor nem. Győrben vasárnap… Tovább olvasom