Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Koroncó: 18 millióból új óvoda született

A jövő településének nevezte Tállai András önkormányzati államtitkár Koroncót, ahol csütörtökön felavatták a pályázati pénzből, önerőből, illetve társadalmi munkából újjászületett óvodát.
Koroncó és Rábapatona társult óvodáját ünnepélyes keretek között adták át csütörtökön. Az intézményt mintegy 18 millió forintból újították fel, ebből 11,2 millió forint volt pályázati pénz (a Belügyminisztérium több mint 5 milliárd forintos keretet különített el, amire Koroncóval együtt 392 magyar település pályázott), s további 6,9 millió forint az önerő. Radicsné Kincses Mária, a község polgármestere sorolta az elvégzett munkát: a teljes hőszigetelést sikerült megoldani a földszinten, a tetőtérben, s jutott pénz a pincerészre is. Kicserélték a nyílászárókat, a villanyvédelmi rendszert, de az utcafrontra is maradt a keretből. Ehhez az is kellett, hogy a munkát végző kivitelező, illetve a helyiek társadalmi munkában további segítséget ajánljanak fel.

Tállai András önkormányzati államtitkár nemcsak e miatt az összefogás miatt nevezte a jövő településének Koroncót, hanem azért is, mert az elmúlt 20 évben a lakosságszám tíz százalékkal nőtt. „Az ember azt gondolná, hogy egy kisközség sorsa Győr árnyékában az lehet, hogy idővel elsorvad, az embereket beszívja a nagyváros, de látjuk: van ellenpélda." Az államtitkár azt hangsúlyozta továbbá, hogy az óvodák továbbra is kötelező feladatként a helyi önkormányzatoknál maradnak, „mert a gyerekeknek az első intézményi találkozásukat helyben kell biztosítani".

Kara Ákos Győr környéki országgyűlési képviselő beszédében azt emelte ki, hogy ez a beruházás azért fontos, mert Koroncón idén 30 gyermek születése várható, vagyis egy olyan faluban, amely nem lép az elöregedés útjára, szükség van egy minden igényt kielégítő óvodára. Márpedig a koroncói ilyen lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpárkölcsönző az Erzsébet ligetben

A vakáció alatt – június 23-tól egészen augusztus 26-ig – hétvégenként ingyenes kerékpárkölcsönző várja a gyerekeket az Erzsébet ligetben. Tovább olvasom