Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Környezetvédelemről tanultak Bakonyszentlászlón

A diákok foglalkozásokon dolgozták fel a tanultakat, új életet és értelmet adtak a háztartási hulladékoknak. Megkóstolták a bioélelmiszereket is.
A bakonyszentlászlói önkormányzat az Európai Unió és a Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával három és fél millió forint támogatást nyert, a fogyasztói társadalom veszélyei és a fenntartható fejlődés megismertetésére, a változás szükségességének tudatosítására, a háztartások energiatakarékosságának népszerűsítésére az általános iskolások körében – tudtuk meg Fodor Miklós iskolaigazgatótól.

A projekt keretében ismeretterjesztő filmek vetítésére, előadásokra került sor, melyekből a tanulók információkat szerezhettek az emberiség környezetre gyakorolt hatásának történetéről, a környezetvédelem fontosságáról, valamint a takarékoskodási lehetőségekről.
A diákok foglalkozásokon dolgozták fel a tanultakat, új életet és értelmet adtak a háztartási hulladékoknak. Megkóstolták a bioélelmiszereket is. A projekt befejezéseként fotópályázatot hirdettek, a feladat a takarékoskodási lehetőségek bemutatása volt.

Fodor Miklós hozzátette: a környezetvédelem a Szent László Általános Iskola mindennapjainak szerves része. Évek óta részt vesznek az intézmény diákjai a szemétszedési akcióban, az Ültess Fát Alapítvány rendezvényein, emellett papírt és elektromos hulladékot gyűjtenek. Az üveg mint újrahasznosítható és esztétikus anyag népszerűsítéséért kiállítást rendeztek régi üvegekből és üvegtárgyakból, melyek többségét a tanulók kutatták fel. A legaktívabbak jutalomkirándulásként eljutottak Bakonybélbe.

A pályázat eredményeként egyébként önálló intézményi honlapot is kialakítanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ajánlatok álláskeresőknek Győrben

A győri kirendeltség és szolgáltató központ (ügyintézés helye: 9024 Győr, Bartók Béla út 2.,… Tovább olvasom