Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Környezetünk időszerű bajai

A környezeti problémák ismeretében lehet csak azokra megoldást keresni, illetve teljesíttetni az önkormányzatokkal jogszabályi kötelezettségeiket. Ezért időszerű környezetvédelmi kérdésekről hangoztak el előadások a Győrött rendezett konferencián.
Önkormányzati szakemberek, szolgáltatócégek, a környezetvédelmi hatóságok képviselői vettek részt azon a fórumon, amelynek célja a megyében aktuális környezeti gondok ismertetése, megbeszélése volt.

Első a légszennyezés

Pap János megyei környezetvédelmi tanácsnok, országgyűlési képviselő a Kisalföld érdeklődésére elmondta: a mindennapi problémák között első helyen a légszennyeződés szerepel. Oka a megfelelő színvonalú köz- és vasúti pályák, az elkerülő- és gyorsforgalmi utak hiánya.

Megújuló energiák

Szólt a környezetvédelmi tanácsnok felszíni és a felszín alatti vizek állapotáról is. Megemlítette a kétoldalú vízi egyezmények, a Szigetköz Nemzeti Park fontosságát. A hulladékgazdálkodással kapcsolatban főként a legális és a veszélyeshulladék-lerakók felszámolását, az illegális telepek védetté tételét hangsúlyozta. A megújuló energiákról szólva Pap János a szélenergia jelentőségét említette.
Az utóbbi témáról tartott előadást dr. Tóth Péter, a Széchenyi István Egyetem docense, az Első Magyar Szélenergia Társaság elnöke, míg a természetvédelmi előírásokról, a védett területekkel kapcsolatos elvárásokról dr. Kárpáti László, a Fertő–Hanság Nemzeti Park igazgatója beszélt.

Összefogással

Kovács Barnabás, a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója a győri központtal, 112 település bevonásával tervezett regionális hulladékgazdálkodási rendszerről tartott előadást. A kistelepüléseken megvalósítható szelektív hulladékgyűjtés lehetőségeiről Lakatos Nikolett, az Öko-Pannon Kht. képviselője beszélt a konferencián.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Középiskolai írásbeli: jelentkezni kell

Győrött több középiskolában – nem csak a hat és a nyolc évfolyamos képzésen – közös… Tovább olvasom