Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Környezettudat: a hulladék érték

Félidejéhez érkezett két győri vállalkozás példás, a gyermekek környezettudatos nevelését célzó programja. Eddig hatszáz győri általános iskolás vett részt „Az értékes hulladék” elnevezésű környezetvédelmi programban.
Üzemjárás: A Váci Mihály Általános Iskola diákjai nagy érdeklődéssel vettek részt a környezetvédelmi kiránduláson.
A szervezők, a Győri Kommunális Szolgáltató Kft., a Büchl Hungária Környezetvédelmi Kft. és a Tuego Kommunikációs Ügynökség, az elmúlt év októberében azzal láttak munkához, hogy a 12–14 éves gyermekeket meggyőzzék: ami odahaza a szeméttartóba kerül, az nem értéktelen holmi, hanem sokféle másodfelhasználásra alkalmas hulladék, tehát érték.
A győri diákok környezettudatos nevelésében hatékony módszernek bizonyul, hogy a gyermekek a Komszol kft. által biztosított autóbusszal kilátogathatnak a győri hulladéklerakó telepre, ahol élőben követhetik a szemét útját. Ugyanitt a rekultiváció és a szelektív hulladékgyűjtés lehetőségeiről meghallgathatják a szakember, Kövecs Péter előadását.

A program a győri ipari parkban, a Büchl Hungária kft. telephelyén folytatódik, ahol a gyerekek megtekinthetik, miként válogatja szét egy arra alkalmas berendezés a hulladékot: a papírt, a műanyagot és a fahulladékot. E helyszínen Kapusi Krisztián környezetvédelmi mérnök ad tájékoztatást arról, hogy a hulladék kétharmada ismét értékes anyaggá tehető.

A két helyszínen szerzett tudás és ismeret birtokában a diákok környezetvédelmi totót töltenek ki, melyeket a szervezők a tanév végén minősítenek, s a legsikeresebb diákok értékes ajándékokban részesülhetnek. Minden győri általános iskolás, aki „Az értékes hulladék" elnevezésű programon részt vesz, ismertető füzetet kap, hogy a gyakorlatban megszerzett tudás elméletben is megerősödhessen.
A nagy sikerű programhoz Győr 28 általános iskolája csatlakozott, s a jövőben további ezer diák látogathat ki a Komszol kft. és a Büchl kft. telephelyére, hogy saját szemével győződjön meg arról: a hulladék érték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz elítéli a „Balogh-csomagot

A győri közgyűlés Fidesz–Magyar Demokrata Fórum–Magyar Keresz- ténydemokrata Szövetség… Tovább olvasom