Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

Környezetbarát vállalkozások

Pannonhalma és Győr közelsége is hozzájárul ahhoz, hogy a Szent Márton-hegy aljában húzódó Győrság az eddigi természeti adottságait még inkább kihasználva gyarapodjon. Csóka István polgármester a jövőben a turisztikára, azon belül a lovasprogramokra is épít.
Csóka István
Két ciklust követően a község első emberének a 35 éves Csóka Istvánt választották. A fiatal agrármérnök a kilenctagú képviselő-testülettel mindazokat a természet adta lehetőségeket kívánja kihasználni, amelyeket a megyeszékhely és a világörökségnek számító Pannonhalma közelsége kínál.
A községet már eddig is „felfedezték" az osztrákok és a németek, mi több, akadt, aki itt vett házat és nyaranta itt pihen. A polgármester reményei szerint Győrság a jövőben a környezetbarát vállalkozások és a Győr környékén letelepedni szándékozó fiatalok helye lehet, ennek megfelelően több építési telket szeretnének kialakítani.
Hangsúlyt kap a turisztika, ezen belül is azok a lovasprogramok, amelyekre második éve a régióban is nagy az érdeklődés. Az idei falunap keretében a Balogh Ervin és Tolnai György szervezésében megrendezett lovasjátékokat a jövőben többféle sport- és kulturális programmal bővítik.
Ezzel együtt Csóka István a legfontosabb feladatának tekinti, hogy az itt élők megtalálják számításukat, boldogulásukat. Ehhez fontos a saját iskola, óvoda és nyugdíjasklub léte, működtetése. A víz és a gáz, valamint a csatorna bevezetése is megoldott, ami az építkezőknek előnyt jelent. Évek óta jó kapcsolatot ápolnak a szlovákiai Szelőcével, az olasz Sagradóval. S ugyan a közbiztonság jónak mondható, megszervezik a polgárőrséget, ami a pihenőidőben is a nyugalom és a béke záloga lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két tannyelven, játékosan

Még csak alig három hónapja ültek először iskolapadba a Marcalvárosi Közoktatási Központ két… Tovább olvasom