Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Kormos István büszke lenne

Negyven alsó és harmincnyolc felső tagozatos jutott be a Kormos István versmondó verseny középdöntőjébe, ahova az összes győri általános iskola elküldte legjobbjait. A döntőt a hétvégén tartották a győri Gyermekek Házában.
Kormos István igazán büszke lehetne, ha hallaná, hogy a nevével fémjelzett, általános iskolásoknak elindított versmondó versenyen milyen volt idén (is) a színvonal. A városi versmondó verseny elődöntőit minden iskolában megrendezték.

Az ott legjobbaknak találtak jutottak el a középdöntőbe, ahol a zsűri kijelölte azokat, akik a Gyermekek Házában megrendezett döntőbe juthattak. Tizenegy felsős és tizennégy alsós diák állt pódiumra, hogy bemutassa tudását kortársainak és a zsűrinek (Venczel Imre, Csobod Tibor, Fábián György). Tanárok és szülők izgultak tanítványaikkal és csemetéikkel együtt a nézőtéren. De nem volt miért. Minden versmondó tudta, mit akar és azt is, hogyan. Még a versenyt köszöntő Hiba Veronika is, aki a Csiga-biga versmondó-találkozó legjobbja volt. ű

A végső sorrend – ahogy azt Venczel Imre elmondta – csak a zsűri döntése. És mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy ha jobbnak érezte magát, mint azt az eredménye mutatja, akkor neki van igaza. A zsűri tévedett. Az egész mezőny egyik legjobbja volt Németh Ádám a Radó Tibor Általános Iskolából. Első helyezését úgy vette tudomásul, mint a világ legtermészetesebb dolgát. Akárcsak a felsősöknél a képzeletbeli dobogó legfelső fokára álló Juhász Dorottya, aki eddig minden évben – elsős korától nyolcadikig – helyezést ért el a versenyen!

Az alsósoknál második lett Kropf Gábor (gyakorló), harmadik Hőbör Luca (Kodály) és Bella Bendegúz (Gárdonyi). A felsősök versenyében második lett Varga Kata, harmadik Mészáros Márton (Gárdonyi) és Nagy Fanni (Péterfy).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Illegális plakátok

Plakátok százai lepték el tegnapra virradóan a győri belváros villanyoszlopait, falait, de még a… Tovább olvasom