Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Körmenettel, díszközgyűléssel ünnepelte Győr Szent Lászlót

Győr - A Szent László-napi ünnepségsorozat keretében hagyományosan körmenettel és díszközgyűléssel tisztelgett tegnap a győri önkormányzat a magyar történelem egyik legkiemelkedőbb alakja előtt. A Szent László-érmet idén hárman vehették át.
A díszközgyűlésen Borkai Zsolt polgármester mondott beszédet, aki a történelmi múltidézést követően azt hangsúlyozta: „Szent László attól vált nagy uralkodóvá, nemzetének szent királyává, hogy számára a legfontosabb mindig a haza, azaz a pátria, s az ország, vagyis a regnum érdeke volt. Elkötelezettsége emelte őt a halhatatlanok közé."


Másfél évtizedes hagyomány: A város körmenettel tiszteleg a szent király emléke előtt. Fotó: H. Baranyai Edina
Másfél évtizedes hagyomány: A város körmenettel tiszteleg a szent király emléke előtt. Fotó: H. Baranyai Edina

„A nagy királyban uralkodása alatt egy pillanatra sem ingott meg a haza függetlenségébe, szuverenitásába vetett hit" – folytatta Borkai. „Ha kellett, szembeszállt VII. Gergely pápával is. Ezért hívta őt a katolikus egyház feje a haza védelmezőjének és atlétájának."

A polgármester hozzátette: „Napjaink 1100 éves keresztény-nemzeti hagyományokat és történelmi örökséget tisztelő magyarjainak gondolkodásképe elképzelhetetlen Szent László szellemi útmutatása nélkül. Hitünk, hazánk és városunk iránti szeretetünk tartson együtt bennünket, hogy méltók maradjunk a magyar történelem egyik legkiemelkedőbb uralkodójának, Szent László királyunk történelmi örökségéhez."

A Szent László-érmet idén dr. Balogh Péter sebésznek, Bojtár Imréné Gál Anna karigazgatónak és dr. Rédly Elemér pápai prelátusnak, Szabadhegy plébánosának ítélte oda a győri közgyűlés; ők a kitüntetésüket a díszközgyűlésen vehették át a polgármestertől.

A Szent László-érem idei díjazottjai: dr. Balogh Péter, Bojtár Imréné Gál Anna és dr. Rédly Elemér. Fotó: H. B. E.
A Szent László-érem idei díjazottjai: dr. Balogh Péter, Bojtár Imréné Gál Anna és dr. Rédly Elemér. Fotó: H. B. E.

A Szent László-dombormű megkoszorúzását és a püspöki szentmisét követően idén is több száz hívő kíséretében indult el a körmenet a bazilikától. Az ünnepséget a Győri Filharmonikus Zenekar hangversenye zárta.

Olvasóink írták

 • 17. (joco1) 2008. június 29. 15:37
  „na és mivan sz.jobbos(nem )barátom?ja most a kurucinfot a- nyiltan fasiszta /náci honlapot "boldogitja"? Hát nekik és nekünk is jobb igy.Hát igen a fekete szeny és genny jobban mutat a "mentéjén"”
 • 16. Pedagógus 2008. június 29. 14:28
  „a Tibi, aki keresztény magyar. Saját magának mond ellent, mert ha 4o éve olvassa a Kisalföldet, akkor szereti ezt a lapot, s nem értem miért ócsárolja.Az apja pedig helyesen biztos azt mondta..." fiam először M A G A D B A N / s nem magadba!/ keresd a hibát!"Az iskolába meg ne vigyük be a politikát!”
 • 15. (joco1) 2008. június 29. 06:43
  „a (SZÉLSÖJOBOS)tib. én a cikket is , de azt is elolvastam amit maga irt.Én nem "párositok" a cikkhez semmit, mint maga-tudja a komcsi-zsido összeesküvés "elmélete" a nyiltan fasiszta/nyilas honlapokon divat-pld.kurucinfo. Hát ha lehet- ha már itt nem arattt sikert velük probálkozzon .”
 • 14. a Tibi 2008. június 28. 22:29
  „(joco1)
  El sem olvastad a cikket ? nem én írtam!
  Tudod a hozzászólás az vélemény amit én az életben is vállalok!
  Te neked nincs véleményed? Ennyire tudatlan vagy?
  Igaz amelyik oldalra te tartozol ott nincs vélemény csak bókolás- nyalás a főelvtársnál.
  Az a baj aki egyszer megfertőzödik a komcsi-zsidó elmélettel az úgy is végzi!! nincs ki út!!”
 • 13. Börönd Ödön 2008. június 28. 22:22
  „Kedves 10.!
  Képzeld azok az urak, akiket szidalmazol egyéni képviselők. Díszközgyülés volt és azon a képviselők vesznek részt attól az aminek hívják! A Schmidt főorvos úr 25 évvel ezelőtt is ott volt minden vasárnap a szentmisén. Egyébként sokszor láttam a Székesegyházban is. Szent Pál év lesz most. Ő aztán igazán nagyot fordított a köpönyegén Damaszkuszba menet. Ne ítélj meggondolatlanul. A Kövér pl. kommunista ősök komcsiként kezdő gyermeke. Az Orbán majd´ mindegyik gyermeke más hitre van keresztelve....”
 • 12. sziszifusz 2008. június 28. 20:51
  „Ugye megírtam előre- Tibi - ha tudnád a teljes igazat- Lászlóról meg a komenistákról!
  Jobb tudatlannak lenni - Tibikém.”
 • 11. (joco1) 2008. június 28. 20:22
  „10-es most mi a baj? ha ott vannak az a baj, he nincsenek az a baj?Ja és tudja kedves 10-es itt a "körmenetröl" volt(van) szo.Ja és a korábban csuházo fidesznyikok?
  Bocsi-MODERÁTOR- de miért vették el a "nevemet-joco1-" én korábban is erröl a "cimről" irtam”
 • 10. smitt péter 2008. június 28. 20:13
  „Köpönyegforgató SMITTPÉTER és szoci barátja FERENCILAJOS mit kerestek a körmeneten?

  Pártértékezletre kellett volna mennetek péter elvtárs és lajos kőbolsi bácsi.

  Önmutogató MSZP hűbéresek!

  Ja, változott a rendszer és új segget kell nyalni !”
 • 9. (joco1) 2008. június 28. 19:43
  „szélsőtibike és az igazi nagybetüs szélsőjobbos.: Tényleg mi a baj?sz(f).jobbos ha lenhet röviden válaszolj.Jó?”
 • 8. (joco1) 2008. június 28. 19:28
  „Sz.(f).jobbosok: most mi a baj?”
 • 7. pemo 2008. június 28. 15:19
  „Szeretettel gratulálok dr. Balogh Péternek aki Drága Édesanyám lábát hosszantartó műtéttel helyrehozta jó egészséget kívánok az elismeréshez és a további odaadó munkájához. Ez az Érdemérem jó helyre került!!!”
 • 6. Szélsőjobbos 2008. június 28. 12:35
  „Szeretem,amikor a balosok,akik toleránsak mindenkihez,csak a normális jobboldaliakhoz nem,egyszerre orvoshoz küldenék azt,aki nem úgy gondolkodik,mint ők!a képmutatás,álszentség,gyűlölet,uszítás a fegyverük kedves pedagógus!Sajnálatos,hogy vannak a pedagógusok között is olyan,aki hazudva,csúsztatva,álszenten és érthetetlenül tanít!ugyanaz,mint a média!ami jó,az rossz, ami rossz,az jó!védjük a bűnözőket,munkakerülőket,beteges hajlamúakat,idegeneket!kioktatás a balról minden szinten!a dolgok mégis azt mutatják, nekünk van igazunk!És most ne kezdjen csőcselékezni,mert én egy családszerető,istenhívő, normális ember vagyok,akit a baloldal ámokfutása tett szélsőjobbossá!Ezaz a Tibi!ne hagyjuk magunkat!”
 • 5. a Tibi 2008. június 28. 11:23
  „Kedves "pedagogus"

  Kérdés nélkül hülye a felelet!!
  Én a saját véleményemet írtam le amiért bármikor kiállok!!!
  Sajnálom önt és főleg akiket tanít!!
  Szégyelje magát ha az önnek tetszik amiről írtam!!
  Nagyon sajnálom önt valószínű közéjük tartozik!
  Vegye tudomásul MAGYAR KERESZTÉNY ember vagyok!!

  És ÖN??
  azért az ön írásában is van hiba... apám azt mondta fiam először magadba keresd a hibát!,........

  Nevezett egyénnek nem kell megszólalni 40-éve olvasom az újságot! ..és ismerem a beállítottságukat! újat már nem tud írni”
 • 4. Pedagógus 2008. június 28. 10:58
  „aTibi! Most már nem kell vizitdíjat fizetni, nyugodtan elmehet a háziorvosához beutalót kérni a neurológiára./ Aztán onnan majd tovább küldik a megfelelő helyre./Aki ekkora butaságokat tud írni,s mindenről ugyanaz jut eszébe , az már kóros eset. De ne kínozza magát ennek a " mocskos komcsi-zsidó " újságnak az olvasásával,mert az árt az egészségének.Az "újság Írok" / sic/ pedig egy objektív cikket írtak az eseményről. Majdnem elfelejtettem: a háziorvosnál biztosan sokat kell várni, vigyen magával egy helyesírási szótárt, s míg sorra kerül, tanulmányozza azt! Azért azt hiányolom, hogy Nyerges Csaba nem szólal meg.”
 • 3. sziszifusz 2008. június 28. 10:54
  „Igazad van.A márka rossz.Felháborító.
  Hát még ha a teljes igazat tudnád.”
 • 2. aTibi 2008. június 28. 10:30
  „szégyen amit ez az újságnak nevezett szenylap művel!
  Szent László hermálya mellé ezta szemét hírdetést tenni ?
  ez egy mocskos komcsi-zsidó hozzá állás!!
  amilyenek az "újság írok" olyan a lap!”
 • 1. TB 2008. június 28. 09:53
  „Halkan megjegyzem, hogy a körmenetet a mosonmagyaróvári Kühne Fúvószenekar kísérte végig, immár több éves hagyomány szerint.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vágyfokozóért tört be

Győr - Nem lehetett jó hatással a szerda esti vihar arra a férfira, aki éjfél előtt pár perccel… Tovább olvasom