Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

Kormányváltó erő: Beszélő Busz és Győr közlekedési jövője

HÉV vagy villamosszerű körjáratot hozna létre Győrben a Kormányváltó erő, Csanaktól egészen Gyárvárosig vagy a belvárosig. Ismerje meg a Beszélő Buszt is!
A Kormányváltó erő közleménye:

A Mesterházy Attila vezette új kormány 250 ezer új valódi munkahelyet létesít négy év alatt. Ebből a számból sok ezer munkahely lesz majd Győrben és környékén. A nyitott gazdaság, a befogadó, nem elutasító szemlélet eredménye lesz ez. És a munkáltatókat érintő kedvezményeké, valamint a nettó 100.000 forintos minimálbéré.

A város fejlődésével együtt kell járnia a város közlekedésének fejlődésének is. Nem a buszok kilométereinek csökkentése a jó megoldás. Nem a helyi társaságok ellehetetlenítése, hanem egy átgondolt tömegközlekedés fejlesztés.

Igenis meg kell vizsgálni a kötöttpályás tömegközlekedés lehetőségét.

HÉV vagy villamosszerű körjáratot kell létrehozni állami és európai támogatással, Csanaktól egészen Gyárvárosig vagy a belvárosig. A belvárosban nem luxusparkolókkal kell elérhetővé tenni az autósok számára, hanem kisbuszos, akár villamosmotorral hajtott kisbuszos parkolójáratokkal a nagy peremkerületi parkolóktól.

Beszélő Busz Győrben
Beszélő Busz Győrben


A hazai nagyvárosok közlekedési eredetű környezeti gondjai közismertek. Az Európai Unió ezért támogatta a hazai nagyvárosok kötöttpályás közlekedésének nagyarányú korszerűsítését a csak autóbuszos közösségi közlekedéssel bíró hazai nagyvárosoknak hazai forrású fejlesztési támogatása szükséges. Ennek szempontjai:

- a károsanyag kibocsájtást nem folytató autóbuszok vásárlásának 90 százalékos állami támogatása
- az önkormányzatokat terhelő, ezzel összefüggő infrastrukturális beruházásainak 50 százalékos támogatása
- a szolgáltató vállalatok nonprofit alapú átszervezése. Az üzemviteli költségek veszteségeinek arányos megosztása az állam és az önkormányzatok között.

A kormányváltó erő győzelme esetén indítványozni fogjuk az erre vonatkozó részletes törvényjavaslat benyújtását.

A „Beszélő Busz"

Fábián György országgyűlési képviselőjelölt elmondta: „A választások napjáig járom ezzel a busszal Győr utcáit. Megállok, és a megállókban beszélgetni, vitázni hívom az embereket. Bárkit, akinek van kedve megismerni engem, gondolataimat, szándékaimat.

És vitára hívok minden képviselőjelöltet. Szám szerint én a 11. vagyok a listán, összesen 12 jelölt van az 1. győri körzetben. Bízom benne, a képviselőjelöltek nem bújnak el, nem vesznek példát a miniszterelnöktől, aki mondvacsinált indokok miatt nem meri vállalni a minden demokratikus országban létező választási vitát. Én ezeket vállalom. És bár eddig csak elutasításban volt részem jelölttársaimtól, akiket megkerestem, megint megpróbálom. Beszéljen ez a busz, beszéljenek a tények, beszéljenek az emberekkel a jelöltek, ne csak plakátokról küldjenek egymondatos kampányszlogeneket!"

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megalakult a Rómer Flóris Emlékbizottság

Cél, hogy a polihisztor emlékévévé nyilváníttassa a 2015-ös évet. Tovább olvasom