Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Kormánytámogatás a 2017-es olimpiai fesztivál győri rendezéséhez

A kormány szerdai ülésén úgy döntött, hogy támogatja Győr városának a 2017-es Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál megrendezésére irányuló szándékát.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében hangsúlyozta: a pályázat sikeressége amellett, hogy komoly gazdasági és sportdiplomáciai sikert jelentene Magyarország számára, egy jelentős sportlétesítmény-fejlesztési programot indítana el Győrött és környékén.

A kétévente megrendezése kerülő eseményen 49 ország 4000 versenyzője vesz részt, a 14-17 éves sportolók kilenc sportágban mérik össze erejüket.

A közlemény szerint a rendezéshez szükséges pályázatot péntekig kell benyújtani az Európai Olimpiai Bizottságnak.


Olvasóink írták

 • 9. Hedon 2011. november 19. 18:00
  „Jó lett volna Balogh Jóska idejében ilyen "üveggyöngyökkel" megkínálni a várost.

  #A város lakossága régóta várja már, hogy felépüljön Győrben egy 50 méteres versenyuszoda. Ha elnyerjük a rendezés jogát, terveink szerint 2014-re elkészülhet a létesítmény. Készültek előzetes koncepciótervek, nem hétköznapi beruházásról van szó, amely hosszú évtizedekig maradandó, óriási értéke lesz Győrnek. Megvalósíthatnánk továbbá három új csarnok megépítését, modern atlétikai pálya épülhetne futófolyosóval, öltöző- és kiszolgálóhelyiségekkel. Professzionális teniszpályákat építhetnénk, melyek az utánpótlás-nevelés szempontjából is fontosak. És nem utolsó sorban, megújulnának Győr már meglévő sportlétesítményei, így például a Magvassy Mihály Sportcsarnok és az egyetemi csarnok is."

  Végre Győr nincs büntetve mint az előző kormányok idején. Amikopr egy nyikhaj szegedi Botka azt mondhatta
  a "mi Jóskánknak" hogy Győrnek nem jár semmi mert Győr úgy is gazdag város.
  Aztán nyomták a lóvét meg a segélyeket a kelet-magyarországi területekre.”
 • 8. urbaniastapista 2011. november 19. 13:02
  „Üveggyöngy.”
 • 7. Accra 2011. november 18. 23:20
  „A ma bedobott városi újságban van egy cikk róla. Csak beleolvastam, de elállt a lélegzetem: igérnek benne uszodát, meg TÖBB sportcsarnokot is. Talán 4-et...
  Vajon hová gondolták építeni, és ki fogja használni az esemény után azokat a sportcsarnokokat?? Megépíteni sem olcsó, de utána fenn is kell tartani. Erre vajon gondolnak az okosak?”
 • 6. apex 2011. november 18. 20:03
  „Nincs uszodánk, atlétikai pályánk, útjaink állapota tragikus, parkolási problémák a rakparti parkolók megszüntetése miatt, de nem számít majd építünk mindent. Nehogy úgy járjunk, mint Pécs a kulturális fővárossal.”
 • 5. Jandex 2011. november 18. 14:33
  „Ez az ígérgetés nagyon ismerős, a´02-es buktájuk után ígértek fűt-fát mindenkinek amit aztán a cociknak kellett teljesíteniük, vagy nem tévedek?!:)))”
 • 4. HarconaMarcos 2011. november 18. 14:01
  „Szerintem 2017-re elkészülhetne akár az előző ciklusra beígért újabb uszoda is.”
 • 3. greenie 2011. november 18. 11:24
  „Könnyű így ígérni, hogy már akkor nem ők lesznek, így mások kezét kötik meg előre. De azért köszönjük BoZso-nak a nagyon komoly sportdiplomáciai teljesítményt. És ebből mennyi folyik a BoBoSo Zrt házi pénztárába?”
 • 2. bojtár 2011. november 18. 07:08
  „2017-re ebben az ütemben romokba fog heverni ez az ország”
 • 1. Madarász 2011. november 17. 22:39
  „Fő az optimizmus! Reméljük 2017-ben már csak a rossz emlékeinben lesz ez a kormány és a jelenlegi városvezetés, nem pedg hatalmon!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változások a győri buszmenetrendben: a 2A autóbuszvonal megszűnik

Hétfőtől több változás is életbe lép a győri buszközlekedésben: az összes fontos infót megtalálják… Tovább olvasom