Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Korlátozott melegvíz-stop

A munkák megfelelő ütemezésével csak a legszükségesebb ideig korlátozza a fogyasztók melegvíz-ellátását a hőszolgáltató Győrben. Az első ütemben a marcalvárosiak vették ki részüket a távhőszolgáltatás karbantartásából.
Ebben a városrészben hétfőn este kezdték el a rendszer leürítését a Győri Hőszolgáltató Kft. szakemberei, hogy kedden reggel zavartalanul kezdhessék el a munkákat.

Karbantartás három ütemben

– A karbantartási munkákat három ütemben végezzük, ezzel is szeretnénk elérni, hogy fogyasztóink minél rövidebb ideig maradjanak meleg víz nélkül. Az első lépcsőben Marcalvárosban végezzük el a karbantartást. Ott – mint az a temetői körforgalomnál látható is – egy hatszáz milliméter átmérőjű hibás távvezetékszakaszt cserélünk. Ezzel párhuzamosan a fűtőműben elvégezzük a hétszáz milliméteres kompenzátor cseréjét is – tudtuk meg Nagy Ferenc műszaki igazgatóhelyettestől, aki hozzátette, hogy ezeket a fogyasztókat este már ismét visszakapcsolták a melegvíz-szolgáltatásba.

Csöveket is cserélnek

Az igazgatóhelyettes elmondta, hogy a 43 kilométer hosszú távhő-szolgáltatási rendszerben ilyenkor a hosszabb időt igénylő munkákat végzik el, különben egész évben folyamatos a karbantartás. Most a legkritikusabb nap a mai lesz, ugyanis déltől a központban lekapcsolják a gépeket, ekkor kezdik el a villamos berendezések karbantartását. Így este hét után foghatnak neki a rendszer feltöltésének és a fűtés is ezt követően indulhat meg. Ezért erre az időszakra az egész város területén szünetel a melegvíz-szolgáltatás. Ez idő alatt azonban Révfaluban, a Belvárosban, a Richter János, valamint a Bán Aladár úton elvégzik a szükséges karbantartást, kicserélik a 350 milliméter átmérőjű csöveket.
– Ez lesz a legnagyobb munkánk, hiszen ezekben a városrészekben kedden este tíz órakor kezdtük leüríteni a rendszert és csak holnap délelőtt kapják vissza a meleg vizet a fogyasztók. A legkedvezőbb, amit mi egyszerűen „miniszakasznak" nevezünk, az áramszünettel kezdődik a József Attila-lakótelepen, ők este már visszakapják a meleg vizet. Ekkor építjük ki a csatlakozási helyeket az új fogyasztóknak a vásárcsarnok környékén, a Lehel utcában. Holnap este már minden helyreáll, s minden fogyasztónk élvezheti a melegvíz-szolgáltatást – tájékoztatta a Kisalföldet Nagy Ferenc.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Legális graffitik

A graffitisek jöttek, fújtak és győztek: megnyerték maguknak a közönséget. Véget ért a százhúsz… Tovább olvasom