Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Kórházi baba-mama luxus

Győr - A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztálya két olyan kórteremmel gazdagodott mecénásoknak köszönhetően, amely bármelyik nyugati kórház büszkesége is lehetne. A babák és a mamák is luxuskörülmények között lehetnek.
A megyei kórház évente közel harmincmillió forintot tud felújításra költeni az állami pénzekből – mondta el a szülészeti és nőgyógyászati osztály két emelt szintű gyermekágyas kórtermének ünnepélyes átadásán az intézmény igazgatója, dr. Varga Gábor. Majd hozzátette, ehhez képest mecénásoktól majdnem ennek tízszeresét kapják ilyen célokra. Az osztályon hétfőn átadott két kórterem is nekik köszönhető. A Vill-Korr Kft.-nek és a Fodor Kft.-nek. Mint azt a Vill-Korr tulajdonos-ügyvezetője Gasztonyi László elmondta, az átépítés hozzávetőlegesen hárommillió forintba került kórtermenként. És hogy miért ad pénzt, munkát, alapanyagot két sikeres vállalkozó és vállalkozás a kórháznak? „Számunkra fontos a társadalmi felelősségvállalás.

Győriek vagyunk. Itt születtek a gyerekeink, az unokáink. Ismerjük az orvosokat, mindegyik elhivatott, jó szakember.

Dr. Nagy Sándor a kórtermek átadásán, az ágy túloldalán, középen Csáktornyai Krisztina belsőépítész. Fotó Bertleff András
Dr. Nagy Sándor a kórtermek átadásán, az ágy túloldalán, középen Csáktornyai Krisztina belsőépítész. Fotó Bertleff András

Az osztályvezető főorvos pedig olyan hittel végzi a munkáját, hogy biztosak lehetünk benne, megvalósítja az álmát. Ehhez nyújtottunk segítséget, de nem szeretném kihagyni az okok közül a magánérdeket sem. Olyan jó lenne, ha nagy ritkán igénybe kell vennünk a kórház szolgáltatásait, megfelelő körülmények várnának. Mert bizony valljuk be, ezek most nem mindig tökéletesek, és kizárólag az ott dolgozók tudása, hivatástudata pótolja a hiányokat."

A babának és a mamának egyaránt luxust jelentő teremben a falakat és a padlót is famintázatú burkolat védi. A különleges ággyal szemben babamosdató és LCD-tv. Külön fürdőszoba. A tervet Csáktornyai Krisztina belsőépítész készítette: „Elég kicsik voltak a helyek, egy teakonyhát alakítottunk át, figyelve arra, minden olyan legyen, mint egy nyugati kórházban."

Az osztályvezető főorvostól, dr. Nagy Sándortól megtudtuk, a kórtermeket bárki igénybe veheti. Költségtérítést kell fizetni ezért a Győri Szülészetért Alapítvány javára. Ennek pontos nagyságát jövőre alakítják ki. „Az alapítvány lehetőségeit gazdagítják a megindult 4D-ultrahang-vizsgálat díjai is. A pénzt aztán visszafordítjuk az osztály, a kórtermek, a szülőszoba megújítására. Az épület lépcsőházát is így tudtuk kifesteni. Bízunk benne, hogy egyre barátságosabb körülmények várják a hozzánk érkezőket."

Olvasóink írták

 • 7. 19799026 2009. január 02. 14:58
  „"Kedves" Hozzászólók!
  Nem értem, hogy miért csak a rosszat látják abban, ha valaki adományoz... Mindkét cég, aki hozzájárult a kórtermek elkészítéséhez saját erejéből jutott el odáig, hogy ma már adakozhat. Nem örökölték és nem privatizálták a cégeiket, amiket most vezetnek. Tudom, hogy rengeteget dolgoznak, reggeltől estig, szinte valamennyi szombaton is. Én inkább megköszönném a segítségüket és hálát adnék az Égnek, hogy még vannak olyan vállalkozók, akik felvállalva az ilyen negatív hozzászólásokat és irigyeket, mint amilyenek Önök, tesznek a közösségért és nem csak beszélnek!!
  Zsíros: egyébként először tanulj meg helyesen írni, aztán fórumozz! A gazdag vállalkozónak biztos van otthon is kapacitása és családja is, akiknek adhatta volna a pénzt, de ő, ők inkább a közösségnek adtak a magán vagyonukból! Te adtál már valaha egyetlen forintot is?
  Ezt a két kórtermet az használja, aki akarja.
  Jó magyar szokásként nem a rosszat kell látni az adományozásban, hanem a jót és hogy ezzel szebbé teszik a környezetet. Nem irigykedni kell, hanem örülni, ha valami szebb és jobb lesz!
  Ja és a "kedves" hozzászólóknak még annyit, hogy ők is tehetnének valamit a városért, a közvetlen környezetükért, és ne azokat szapulják, akik nem keveset áldozva próbálják a jövőt szebbé tenni! A saját pénzükből természetesen!
  Ha még azt a pár vállalkozót is irigykedve és undorító módon leszólják, akik segítenek ahol tudnak, akkor nem tudom, hogy hova jut ez az ország és ez a város. Nem mások bajának és keservének kell örülni, hanem az ilyen cselekedeteknek.”
 • 6. SzJ20081226 2008. december 26. 09:22
  „A szoba valóban szép lett. A felújítás alatt az osztályon tartózkodó babák és mamák kevésbé értékelték a napi 10-12 órás elviselhetetlen zajt, port, és azt hogy a nővérek által nyitva hagyott ajtók miatt a felújítást végző munkások ingyen peep-showban részesültek...”
 • 5. zsiros 2008. december 24. 18:54
  „Magyarúl!!!A gazdag vállalkozónak otthon nincs már szabad kapacitása,így kialakított egy állami intézményben magának.Igaz azt írja,hogy bárki igénybe veheti,de gondolom,ha neki kell akkor elötte utána hónapokig senki se ki se be.Bocsi de ez így lesz...”
 • 4. MTT 2008. december 24. 14:17
  „Aki eddig is megtehette, eddig is mevette a nyugalmat és a törődést...”
 • 3. zotya975 2008. december 24. 09:58
  „Hát igen, erre a kórteremre valszeg égetően szüksége volt a győri kórháznak! Akinek volt pénze az eddig is megkapta amit akart, aki meg TB-alapon megy kórházba, az ezután is azt kapj amit eddig, szóval akkor miről is beszélünk? Ja hogy a felső 10 ezer kisbabája a csempe helyett a mahagónit nézegeti két szopizás közben? Akkor most már minden rendben, nekem is ezért voltak álmatlan éjszakáim mostanában.:)”
 • 2. evikedves 2008. december 24. 00:24
  „Remélem ezekben a kórtermekben kedvesek lesznek a nővérkék,mert ahogy a lányommal viselkedtek az nem volt éppen emberi!”
 • 1. Poltergeist 2008. december 23. 23:03
  „Tisztelt szerkesztőség.

  Köszönjük a fantasztikusan szép képet,de asszem a jó nép nagy része jól megnézi mert ide nem valószínű ,hogy be fog jutni elnézve a végre uniós szintet megütő szoba színvonalát.
  "de majd ezt kérjük karácsonra"--->nekem sürgős mert februárba megszületik a fiam:D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Graboplast, Rába: Januártól négynapos munkahét

Győr - A szokásos téli leállás után januártól négynapos munkahetet vezetnek be a Graboplast győri… Tovább olvasom