Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Kórházban és piacon is járt Thürmer Gyula

Győr - Piacosokkal és a megyei kórház dolgozóival is találkozott többek között szerdai győri látogatásán Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke, aki már a választási készülődés jegyében járja az országot.
A pártelnök mind a 176 egyéni országgyűlési választókörzetet végigjárja munkatársaival, elmondása szerint azért, mert „a politikát nem lehet elsötétített szobában, elefántcsonttoronyban csinálni, hanem meg kell kérdezni az egyes szakmák képviselőit, találkozni kell a valós problémákkal". Thürmer Gyula elmondta: látogatása során ugyanazokkal a gondokkal szembesült – például a multik előretörésével, a kisvállalkozók nehézségeivel –, amelyek miatt a párt nem szavazta volna meg a most elfogadott költségvetést.

– Nem szerepelnek benne azok a prioritások, amelyeknek véleményünk szerint kellene: a multicégek korlátozása és a hazai vállalkozók támogatása. Előbbit többek között az érintett vállalatok megadóztatásával és elbocsátási tilalommal, az utóbbit okos adópolitikával és nagy állami fejlesztési programokkal lehetne elérni – fejtette ki véleményét a politikus, aki sérelmezte, hogy „a bérek befagyasztásával, az energiaárak emelésével megint a kisemberekre hárítja az állam a terheket". A pártelnök a megoldást többek között a tehetősebbek számára bevezetett magasabb jövedelemadóban és az adófizetési kötelezettség kikerülésének hatékonyabb megakadályozásában látja.

Thürmer Gyula szerdai sajtótájékoztatóján bemutatta Pénzes Andrást, a párt fiatal helyi munkatársát is, aki reményeik szerint a Munkáspárt helyi országgyűlési képviselőjelöltje lesz a következő választásokon. Hogy milyen eredményt remélnek, arról az elnök elmondta: „Győrben is azt tapasztaltam, hogy nagyon sok ember nem akar sem a kormánypártra, sem az ellenzékre szavazni, hanem valami mást szeretne. Ez lehet a Munkáspárt is, amelynek erkölcsi alapja, hogy húsz éve ugyanott van és ugyanazt képviseli – a dolgozó kisembereket – köpönyegforgatás és botrányok nélkül."

Olvasóink írták

  • 1. matriné 2008. december 05. 09:00
    „Thürmer elvtár-úr is ép úgy csinál mintha Ő értene a problémák megoldásához. Kíváncsi lennék Ő mit szól ahhoz,hogy miért hoztak olyan törvényt, hogy a csak ügyvéd adhatja elő a kifosztott embere tényállását a tábla és a legfelsőbb bíróságok előtt! Nélküle( mert nincs aki vallaná az ügyet) pedig kirúgják a kifosztott embereket és tovább fosztogathatják a modern rablók!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napi rutin a légi mentés

Győr - Egy fejbe lőtt férfit hozott szerdán kora délután a „heli" – a szakma már csak… Tovább olvasom