Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Körforgalom épül a Graboplastnál legkésőbb tavaszig

Győr - Közös munka eredményét jelentette be tegnap Győrött, a Fehérvári út–Mészáros Lőrinc utca kereszteződésében Borkai Zsolt polgármester. Mint már hírül adtuk, a 81-es számú főút bevezetőszakaszának az Ipar utcai körforgalomig terjedő részén az állami közútkezelő felújítja a burkolatot.
A város ehhez kapcsolódva összefogott a szomszédos Graboplast-üzemmel és az itt üzletet nyitó Plus áruházlánccal. Elhatározták, hogy a forgalmas Mészáros Lőrinc utcai kereszteződést körforgalmúvá alakítják, gyorsítva ezzel az átmenő forgalmat, lassítva ugyanakkor a felüljáró felől érkező hatalmas tehergépjárművek sebességét.

A tájékoztatón Borkai Zsolt kiemelte a városrész önkormányzati képviselőjének, Herkely Ákosnak a kereszteződés leendő átalakításában játszott jelentős szerepét.

A helyszínen megjelent Szakács Imre országgyűlési képviselő is, ő elmondta, a 81-es főút bevezetőszakaszának áthelyezését már évekkel ezelőtt kérték az illetékesektől. Addig is, amíg ez nem lehetséges, a felújítás és a forgalmirend-módosítás a helyben lakók érdekeit szolgálja.

Borkai Zsolt polgármester megerősítette, Győr városa hónapokkal ezelőtt ugyancsak kérte a TIR-útvonal módosítását az illetékesektől, a hivatal levelére azonban egyelőre még válasz sem érkezett.

Herkely Ákos érdeklődésre elmondta, az önkormányzat a körforgalom megépítésére pályázatot ír ki, a tervek már megvannak, a munkákat legkésőbb jövő tavaszig szeretnék elvégeztetni.

Jancsifalu elégedett

A környék lakói örömmel veszik tudomásul, hogy végre elkészül a Fehérvári út felújítása az Ipar úti csomóponttól a Graboplastig – mondta lapunknak a Jancsifaluért Egyesület elnöke, Balla Jenő. Három évig harcoltak ezért a helyi lokálpatrióták, az egyesület elnöke külön is megemlítette Hornyán Sándor nevét. Sok energia ment rá a levélváltásokra, sürgetésekre, s több alkalommal is tartottak az áldatlan állapot miatt figyelemfelhívó tüntetést útlezárásokkal. Az egyesületnek most már nem kell útügyben hadakoznia, van viszont másik nagy cél, amit szeretnének elérni: épüljön meg a vasúti fővonal melletti zajvédő fal. Remélik, nem kell erre újabb három évet várni. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Számon kérjük az ígéreteket a győri városvezetőkön

Győr - Dunát lehetne rekeszteni a sok ígérettel, ami az elmúlt egy évben Győrött elhangzott.… Tovább olvasom