Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Körforgalom a biztonságért

Újabb körforgalmi csomóponttal gyarapodik Győr közlekedési hálózata, Adyvárosban pedig folytatódnak a parkolóépítések.
Közlekedésbiztonsági szempontból veszélyes helynek minősült Ménfőcsanakon a Győri út és a Sokorópátkai út „ipszilonos" találkozása, a jelzőtábla figyelmeztetése ellenére – főleg az útvezetés miatt – sokan elmulasztották az elsőbbség megadását. Ez volt a fő oka, hogy körforgalmi csomópont épül itt is. A közlekedés már e szerint is zajlik, a befejezés szeptember elejére várható.
A közlekedésbiztonságon kívül más szempontból is hasznos ez az átépítés. A Volánnak ugyanis régi gondja, hol forduljanak meg az erre közlekedő helyi járatú buszok. Fordulót kialakítani ugyanis nem nagyon lehet, hiszen magánterületeken kellene építeni. Nem igazán megoldás az sem, hogy az utolsó megállótól még kilométereket menjenek üresen a buszok, míg találnak olyan helyet, ahol meg tudnak fordulni. A körforgalmi csomópont most erre is alkalmas.
Adyvárosban folytatódnak a parkolóépítések. Már üzemel a Szigethy Attila–Kodály u. mögötti területen kialakított 44 helyes, közvilágítással és csapadékvíz-elvezetéssel is rendelkező parkoló. A Földes Gábor utcának az Ifjúság körút és a Kodály utca közti szakaszán újabb húsz parkolóhelyet alakítanak ki, a pályáztatás után körülbelül másfél hónap alatt készül el.
A Török István úton 44 helyes a parkolóbővítés. Az autók valahogyan eddig is elfértek ugyan az utcában, de most már legalább szabályosan, jó helyen várakozhatnak.

Jól vizsgázik a rendszer

A káptalandombi „intelligens beléptetőrendszer" eddig jól vizsgázott. Nem igazolódtak be a környéken érintettek aggodalmai, hogy áramszünet esetén „bennrekednek". Nem sokkal a rendszer indulása után ugyanis egy néhány órás áramszünet során bebizonyosodott: az útelzáró oszlopok áram hiányában annak rendje-módja szerint behúzódnak a földbe, szabadon engedve a járást. A város útkezelő szervezete eddig a behajtási engedélyekkel kétszáz mágneskártyát adott ki, csupán kettő bizonyult gyártási hibásnak. A következő hetekben 150 belépőkártyát kapnak (természetesen fizetség ellenében) a Káptalandombra behajtani akaró taxisok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tehetséges győri roma fiatalok

Múlt pénteken 15, kisalföldi falvakban élő roma diák kapott anyagi segítséget a tanévkezdéshez,… Tovább olvasom