Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Körforgalom a belváros szívében

Befejezéséhez közeledik a körforgalmi csomópont kiépítése a Pálffy u.–Batthyány tér–Újvilág utca kereszteződésében. A belvárosi közlekedés az alsó rakparti új út elkészülte után, néhány hét múlva változik meg.
Már csak az új közvilágítási lámpatestek és néhány, kerékpárosokra vonatkozó kiegészítő útburkolati jel hiányzik, az iskolakezdésre azonban már zökkenőmentesen lehetett közlekedni az átépített Pálffy u.–Batthyány tér–Újvilág utcai csomópontban.

A fennmaradt munkálatok a továbbiakban nem is tartják majd fel jelentősen a forgalmat.

A körforgalmi rend életbelépésével az Újkapu utcára történő jobbra kanyarodás kissé szögletesnek tűnik, ez azonban csak átmeneti. A Móricz Zsigmond rakpart alsó részén épülő új út elkészültével ugyanis a környező utcák forgalmi rendje megváltozik, a jövőben az Újkapu utca visszafelé, a mostani körforgalom felé lesz egyirányú, így könnyen járható.

A körforgalmi rend pár napja lépett életbe a belvárosi csomópontban, a változások néhány hét múlva folytatódnak. Fotó: Bertleff András
A körforgalmi rend pár napja lépett életbe a belvárosi csomópontban, a változások néhány hét múlva folytatódnak. Fotó: Bertleff András


A rakparton az építkezés a tervek szerint halad, várhatóan október végén, november elején adják át a forgalomnak. Máthé-Tóth Péter, az útkezelők műszaki vezetője, a beruházás témafelelőse a Kisalföldnek elmondta: a hatszáz méter hosszú út két végén folynak a látványosabb munkálatok. A Dunapart Rezidenciánál épül a töltés, így már látható, hogyan fognak felkanyarodni a buszok. A túloldalon az egyházmegyei intézmény oldalán dolgoznak, a korábbi kerítést már elbontották, az újat betonacélokkal megerősített alappal alakítják ki.

Eközben folyamatosan épülnek a közvilágítási lámpatestek, és hamarosan elkezdik a járdák aszfaltozását. A Duna felőli oldalon, a földből kilátszó betonacél hálók azoknak a vasbeton parapetfalaknak a kellékei, amelyek a járda és a folyó mellé térelválasztó látványelemként épülnek 75 centiméter magasságban.

Olvasóink írták

 • 11. Pepe9111 2011. szeptember 06. 11:20
  „Hedon!

  Nem körforgalom kell, hanem a jobbkéz szabály betartása!
  Lassan már nem lehet sehol közlekedni, mert állandóan kanyarogni kell az egymásba érő körfolgalmakba!”
 • 10. adamasz1977 2011. szeptember 06. 09:47
  „8. Azért mert a körforgalomban még lassú a forgalom, ha messzebb lenne, akkor 1. beláthatatlan lenne 2. gyorsabb lenne már a forgalom. arról nem is beszélve, hogy hirtelen kéne megállni, ami megint ütközésveszélyes. Logikus!”
 • 9. poro 2011. szeptember 05. 20:00
  „hát igen...
  egyesek csak fikázni tudnak. akármit is csinálnak,változik, stb. abba bele kell kötni! no komment!!!
  szegény Magyarország”
 • 8. besenyő83 2011. szeptember 05. 19:20
  „Azt tudja valaki, hogy miért a körforgalmak közvetlen közelébe helyezik el a zebrákat? Engem gyalogosként rettentően zavar, úgy gondolom, hogy az autósoknak sem kellemes. Az autós messziről nem mindegyik körforgalomnál látja a gyalogost, a gyalogos pedig nehezen tudja felmérni, hogy az autós vajon megáll-e. Valaki hozzá tud szólni?”
 • 7. Hedon 2011. szeptember 05. 17:09
  „# 5

  A cikkben is szerepel ugyan:
  "A körforgalmi rend életbelépésével az Újkapu utcára történő jobbra kanyarodás kissé szögletesnek tűnik, ez azonban csak átmeneti"
  De akkor újra:
  Kb. 1 hónap múlva az Újvilág Újkapu utcák visszafelé lesznek egyirányúak.
  Akkor ez a becsatlakozás könnyű szerrel lesz járható még buszokkal is.
  Nem véletlen hogy azon az ágon a zebra elé még nincs felfestve az elsőbbségadás
  kötelező piktogram.
  Más:
  Csodálkoztam volna ha nem a várost "ingyen kidíszítő cég" csúszása miatt
  nem lehetett még "készre jelenteni", az egyébként szépen és elég ütemesen
  megépített körforgalmat. Az útépítők már szeptember 01-el végeztek és már le is vonultak.
  Köszönet a városvezetésnek ezért a beruházásért.

  Ha kivánságműsor lehetne (persze nem lehet) akkor a következő körforgalom:
  1. Révfalusi híd Révfalusi oldala (Ady E.-Rónay J.- Kálóczy tér)
  2. Ady város Földes Gábor-Kodály Zoltán kereszteződés”
 • 6. Hyppolit 2011. szeptember 05. 15:42
  „A 821-es útról (pl. Lajta u. irányából) a Marcal II-re menet a Mécs L. utcai találkozásnál lenne égetően FONTOS a körforgalom. Az év tíz és fél hónapjában horror, ami itt van a közlekedésben. Három iskola (Krúdy, Apor, Arany) szerintem több mint 3000 diákja teszi meg napota többször ezt az utat. A 821-esen km-es sor bizonyos napszakokban. A tömegközlekedés is jelentős, a buszok egymás hegyén-hátán az igyekvő diákhaddal. Ez legalább tíz éves probláma, teljesen biztos, hogy forgalomszámlálási adatok is ezt támasztják alá. Valószínüleg aki illetékes ez ügyben, nem jár naponta erre iskolaidőben...”
 • 5. Infamous 2011. szeptember 05. 14:22
  „hááát nem tudom... pl. ha az Árkád felöl az Újvilág utcába akarsz kanyarodni elég érdekes ívet kell választani... személyautónak OK, de egy nagyobb járműnek!?”
 • 4. sazsu 2011. szeptember 05. 14:21
  „Korábban valószínűleg elkerülte a figyelmemet, melyik utcában fognak közlekedni az autóbuszok? Köszönöm.”
 • 3. pappe 2011. szeptember 05. 12:25
  „Mindegy, ide nagyon kellett ez a körforgalom! Mondjuk abban igaza van az 1-nek, hogy ha eza "belváros szíve", akkor mi mondjuk a Széchenyi tér???”
 • 2. urbaniastapista 2011. szeptember 05. 12:22
  „Az utolsó mondatban a "75 cm magas térelválasztó látványelem" azért kell, hogy ritkábban öntse el az árvíz ezt a csodautat. Így is el fogja önteni. A világon ilyen marhaságot nem építenek, az hogy Pesten meg Esztergomban ilyenek vannak, az az ő szerencsétlenségük. Az egész világon a folyókat megbecsülik, partjaikat rekreációra, pihenésre használják, autóktól megszabadítják. Itt meg ez lesz.”
 • 1. arrabonem 2011. szeptember 05. 11:30
  „"a belváros szívében"
  A Tisztelt Cikkíró ismeri Győr Belvárosát?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vandalizmus a győri könyvtárnál: összetörték a légkondit - fotók

Az utóbbi egy hétben kétszer is színesfém-tolvajok estek neki a győri városi könyvtár egyik… Tovább olvasom