Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Körforgalom-átadás Ménfőcsanakon - fotók, videó

Mintegy 115 millió forintból korszerűsítették Győr Ménfőcsanakon a Győri út és a Horgas utca kereszteződését.
A csomópont telepítési helye és beláthatóságának biztosíthatósága miatt a Győri út egy részén korrigálták a vonalvezetést. Ezzel párhuzamosan kiépítették az érintett terület csapadékvíz-elvezetését, valamint 27 új, szabványos parkolót alakítottak ki, amelyek közül nyolc akadálymentes - a kiemelt turisztikai jelentőségű Bezerédj-kastély mellett.

Fotó: Cseh Róbert
Fotó: Cseh Róbert

A projekt biztonságossá tette a gyalogos közlekedést is, hiszen az átépült útszakaszokon összesen hét gyalogos átkelőhelyet jelöltek ki. A beruházás során több közművezeték kiváltását és védelembe helyezését is elvégezték.


Videó: Cseh Róbert

A projekt összköltsége 115 millió forint tehát, amelyből az önkormányzat önrészként mintegy 41 millió forintot biztosít, a többi pályázati pénz volt. A munkálatok a tervezett határidőre, július 1-re befejeződtek, a teljes projekt lezárásának dátuma augusztus 31.

Fotó: Cseh Róbert
Fotó: Cseh Róbert

Az átadásra kedden került sor, részt vett rajta Borkai Zsolt győri polgármester, Kara Ákos országgyűlési képviselő és Szabó Jenő, a településrész önkormányzat képviselője is.

Fotó: Cseh Róbert
Fotó: Cseh Róbert

Olvasóink írták

 • 17. nagylaura 2012. augusztus 29. 19:05
  „v.rossi! 1934-ben három falu (Csanakfalu, Csanakhegy, Ménfő) egyesítésével nagyközség lett. 1971-től Győr IX. kerülete.DE! Aki itt lakik nem azt mondja, hogy a városrész, hanem a falu...lehet a bevándorlók másképp látják, de a tősgyökereseknek falu marad. Sajnos a városvezetés nem érzékelteti, hogy a városhoz tartozna, kivétel az olyan dolgoknál ami nem fontos, meg amikor fizetni kell, mint a városban. De szerintem itt most nem a falu-város részről van szó, hanem a felesleges körforgalomról! Szép napot!”
 • 16. Gab2000 2012. augusztus 29. 17:34
  „Na ez a volt a felesleges pénzkidobás, ezt igenis vagy a Malomhoz kellett volna megépíteni vagy a Metro kereszteződéshez. Csak hát ezt már az Auchan-ra tolta a tisztelt városi vezetőség.
  Érdekes hogy amikor a Villkor szerelte fel a lápákat és alakíthatta ki a kereszteződéseket a Metro utáni útszakaszon akkor nem volt probléma, hogy nem város kezelésében van az út.”
 • 15. Roly 2012. augusztus 29. 07:45
  „Értelmetlen volt körforgalmat kiépíteni oda. Szép, kicsi, felesleges. A malomhoz nagyobb szükség lenne rá. Sőt! Ezt a pénzt fordíthatták volna akár a hegyalja út felújítására, ami életveszélyes már.”
 • 14. v.rossi 2012. augusztus 29. 00:15
  „nagylaura
  Milyen faluról beszélsz te? Győr 15000-es városrésze Ménfőcsanak szerinted Borkai a város polgármestere mit keresett volna ott ha nem így van kb. 1970 óta???”
 • 13. rubeola 2012. augusztus 29. 00:12
  „Kedves Ménfőcsanakiak! Mondjátok meg mennyi baleset volt azon a helyen, ahova most építették a körforgalmat? Én egyről sem tudok, de ha volt is, nem volt bent az újságban. Tehát nem volt veszélyes. Akkor mi a ménkőnek kellett oda ez a flancos körforgalom? Most, hogy kiterelték a faluból az autókat jó ha néha elmegy arra egy-egy autó. Forgalomszámlálást nem végeztek? Talán azzal kellett volna kezdeni!!!! Az iskolások sem ott mennek át az úton, ha jól tudom. A kérdésem költői, tudom, a városvezetésnek kellene feltenni.”
 • 12. nagylaura 2012. augusztus 28. 21:40
  „Szerintem van Csanakon ennél sokkal veszélyesebb kereszteződés. Itt max a kanyart egyenesítették ki eddig (amit ezután is ki fognak..), de a malomnál már történt halálos baleset is,ha a falun belül nézünk körül. Arról nem is beszélek, ha Csanak felől mész Ménfőre, személykocsival is szűken férsz el a körforgalomba, busszal, teherautóval meg rámész a szigetre...De mindegy. Mindig arra van pénz, ami nem olyan lényeges...”
 • 11. tdaved 2012. augusztus 28. 21:38
  „Inkább nem írok semmit, pedig minden nap használom.”
 • 10. macizoli 2012. augusztus 28. 20:02
  „Semmi értelme itt a körforgalomnak!
  Inkább a gyirmóti kereszteződésbe kellene körforgalom!
  Már megint a nagy eszü FIDESZ!!!”
 • 9. InciFinci 2012. augusztus 28. 19:34
  „A "körforgalomlobbi" teszi a dolgát.”
 • 8. Mankapunka 2012. augusztus 28. 18:30
  „Mankapunka amúgy,de OK.

  Akkor sem az Auchan feladata lenne,hanem a Magyarisztáni Közútkezelőnek.”
 • 7. olvaso1975 2012. augusztus 28. 18:17
  „Köszönjük a szép körforgalmat nagy szükség volt rá!!! Végre meg lett oldva a csapadék víz elvezetés, sokkal több lett a gyalogos átjárási lehetőség bár az is igaz , hogy a vasbolt felőli gyalogos átkelő, a felfestett parkoló parkolási helyére vezet . Szuper az is hogy most már végre sikerült lekaszálni a parlagfüvet.
  Azért még jó lenne, ha jutna esetleg egy vízcsap a kastély játszóterére is, valamint az összes többi játszótérre, mivel én még úgy nőttem fel ,hogy adtak ilyenre !!!!!
  Remélem azért a következő 20 évben lesz majd lehetőség a Malom kereszteződés felújítására vagy valamilyen rendőrlámpás megoldásra.
  Bár tudom, hogy az " sokkal-sokkal veszélytelenebb " kereszteződés mint a fent felújított, azért jó lenne, megszüntetni az ottani mindennapos kaotikus állapotokat.
  Azért 115.000.000,-Ft azaz egyszáz tizenöt millióból juthatott volna oda is valami!!!!
  De azért köszönjük!!!

  Egy helyi lakos!!!”
 • 6. Pikulics 2012. augusztus 28. 17:47
  „Kedves engem kritizálók!
  Olvassátok el még egyszer a hozzászólásomat:
  Egy szót sem irtam, hogy Györ városa lenne a felelös, vegyétek észre a :-) humor jelet, nem szidtam senkit, de a METRO keresztezödés az egy katasztrófa, agyafogyott tervezés és engedélyezés. Munkapunka akár hiszed, akár nem, tájékozódtam. Tudom, hogy az Auchan nyakába varrták a keresztezödés korrekcióját, igy hamarabb elkészül, mintha az állami utkezelöre kellene várni.
  Ha egy körforgalomban nem lehet csuklós busszal elmenni, az nem az én hibám! Villamosmérnökként is bármikor jobbat tudnék tervezni.”
 • 5. Mankapunka 2012. augusztus 28. 16:16
  „ikalav jól írja,tájékozódj előtte Pikulics,mielőtt szidsz valakit.

  Amúgy egy újabb körforgalom,amiben nem lehet normálisan egy csuklós busszal elmenni. Újra grat. ehhet,mint a Kossuth utca elejéhez.”
 • 4. borsodi14 2012. augusztus 28. 16:14
  „Ha jók az információim a METRO és az M1 csomópontjánál hamarosan ...de szerintem már elkezdték a körforgalom építését. Én nap mint nap arra járok és úgy gondolom nagy szükség van rá!
  A ménfőcsanaki körforgalom nagyon jó örülünk neki!”
 • 3. ikalav 2012. augusztus 28. 15:38
  „Nem védve a kétkörforgalmas koncepciót, csak Pikulicsnak:

  A METRO kereszteződés ORSZÁGOS kezelésű főúton van, az önkormányzatok a HELYI utakat kezelik. Tényleg nagyon hiányzik annak a csomópontnak a biztonságosabbá tétele, de az sajnos állami biznisz.”
 • 2. _Zoli_ 2012. augusztus 28. 14:57
  „A csapadékvíz elvezetés meg a parkolók az rendben!
  De hogy melyik agyas találta ki ezt a két körforgalmat egymás mellett!”
 • 1. Pikulics 2012. augusztus 28. 14:38
  „Hála Istennek, hogy kész lett, extrém fontos volt.
  A METRO keresztezödés csak egy agyagos földut, oda ugyse kellett volna. :-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpárost gázoltak el Győrben - fotók

Kerékpárost gázoltak el Győrben a Szigethy Attila - Tihanyi Árpád út kereszteződésénél kedden kora… Tovább olvasom