Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Körforgalmú lesz a likócsi csomópont

Győr - Jövő májusig átépül az 1-es főúton, Likócsnál lévő csomópont, amely most, különösen a műszakváltások időszakában igen balesetveszélyes.
A versenypályázat elbírálása során a Magyar Aszfalt Kft. nyerte az 1-es főút győri, Likócsnál lévő csomópontjának átépítését. A munka a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásaként valósul meg, csakúgy, mint szinte azonos időpontban a 81-es főúton a Fehérvári út–Mészáros Lőrinc utcai csomópont.

A likócsi Kardán utcánál és Pesti útnál lévő kereszteződés főleg az ipari forgalom miatt (elsősorban az Audiba nagy számmal gépkocsival járó dolgozók okán) nagyon balesetveszélyessé vált, műszakváltásokkor nehéz a kikanyarodás a főútra. Az átépítés során a kereszteződés körforgalmú csomópont lesz, a közlekedés így folyamatosabb lehet, mintha lámpás irányítást szerelnének fel. A csomópontot a jelenlegi 4 helyett 5 ágúvá építik át, a pluszág a laktanya felé vezet majd, ezzel is csökkentve a „gyári" forgalom zsúfoltságát.

Átépítik: A likócsi kereszteződés. Fotó: Krizsán Csaba
Átépítik: A likócsi kereszteződés. Fotó: Krizsán Csaba

A beruházás több mint 200 millió forintba kerül. A nyertes kivitelező már most (november 27-én) megkapja az építési területet. A téli időszakra tekintettel a forgalmat érintő konkrét útépítés tavaszig nem lesz ugyan, de előkészítő vagy járulékos munkákat el lehet végezni. A csomópontépítés során egyebek között megmozgatnak csaknem ötezer köbméter földet, lefektetnek 1400 köbméter aszfaltot, 1100 négyzetméter térkő burkolatot, autóbuszöblök készülnek, kerékpárút lesz és átépítik a csomópont közvilágítását.

Olvasóink írták

  • 1. antalszabo 2008. november 29. 07:52
    „Ideje!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ragyogó arccal rajzoltak a mesékhez

Győr-Moson-Sopron - Már nyomdában a Kisalföld nagy mesekönyve. A Tündértitkok történeteit megyei… Tovább olvasom