Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Körforgalmat terveznek a Metróhoz

A sérüléses balesetek súlyosságával az első, gyakoriságával a negyedik legveszélyesebb kereszteződés a 83-as főút M1-es sztrádalehajtójánál lévő ˝Metro-csomópont˝ Győrben.

Most körforgalmakat terveznek a sztráda le- és felhajtójához.

Újabb, szerencsés kimenetelű baleset történt a hétvégén Győr mellett, az M1-es autópálya főváros felé vezető sávjának 83-as lehajtójánál, a ˝Metro-csomópontban˝.

A Győri Rendőrkapitányság adatai szerint 2007-ben 17 baleset történt ugyanitt, ebből 2 halálos, 2 súlyos, 3 könnyű sérüléssel járt, a többinél csak anyagi kár keletkezett. Tavaly egy halálos, 2 súlyos, 2 könnyű sérüléses és 6 anyagi kárral járó baleset történt. Idén az első félévben egy súlyos és egy könnyű sérüléssel járó ütközés volt a csomópontban.

A kapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője, Sólyáné Farkas Friderika alezredes portálunk érdeklődésére elmondta: a személyi sérüléssel járó balesetek súlyosságát tekintve a csomópont az első, míg a gyakoriságukat nézve a negyedik helyen áll.

A balesetek mellett napi bosszúságot okoz a közlekedőknek a kereszteződésen való áthajtás. Olvasóink változást sürgetnek. Portálunkon ez év márciusában adtunk arról hírt, hogy 8 milliárd forintból felújítják a 83-as főút Győr–Pápa közötti szakaszát. A beruházás része lehet a csomópontok áthelyezése, átalakítása.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. projektmenedzsere, Bátai Attila megkeresésünkre hétfőn elmondta, hogy a 83-as főút Győr–Pápa közötti szakaszának tervezésére november elején írják ki a közbeszerzési eljárást. Többek között a kétszer kétsávos út 11,5 tonnás burkolatmegerősítése mellett az M1-es autópálya le-, illetve felhajtójánál
két – egy a Győr felőli, egy a Ménfőcsanak felőli oldalon – körforgalom megépítését is tartalmazza a projekt. A körforgalom típusát a forgalmi adatok alapján tervezik meg a tervezők.

Olvasóink írták

 • 13. zotya975 2009. október 21. 17:14
  „Nem ide kell a gyorsító sáv, csak Csajszi szerintem nem tudta mi az , neki magyaráztam. Ide vagy körforgó kell, vagy lámpa, bármi, csak ne maradjon így.”
 • 12. jánosi 2009. október 21. 16:50
  „Körforgalmas felüljárót kell kiépíteni.
  Bocs de a felelőtlen emberek ellen nincs orvosság, tény, hogy veszélyes a helyzet.
  Zotya975 érdekelne a terv a gyorsító sávokról, különös tekintettel a Metró irányába, egyenesen
  vagy Győr felé. Nincs mese figyelni kell, ha kell a sok " hülyére " is.”
 • 11. gergo04 2009. október 21. 13:15
  „a baleset azért következik be mert a sok hülye úgy jön le a pályáról hogy nem néz körbe vagy azt hiszi 1másodperc alatt van 100on!!! ráadásul Pápa felöli részen még a látótávolság sem az igazi ezért ha ott lenne gyorsító (ahogy a csornai leágazónál érdekes ott nincs ennyi baleset! pedig forgalmasabb útszakasz!) akkor talán nem lenne ennyi koccanás!”
 • 10. AHA 2009. október 21. 09:46
  „Az a helyzet,hogy majd csak novemberben fogják kiírni a pályázatot.
  Sok-sok év el fog még telni.Ezzel a dologgal kapcsolatban nagyon pesszimista vagyok.
  :-(”
 • 9. watchman 2009. október 21. 00:12
  „Végre!”
 • 8. zotya975 2009. október 20. 17:45
  „Tudod csajszi23 azért kell gyorsítósáv valahova, hogy ne a 0-ról kelljen kilőni az autónak a 60-nal közlekedők közé, hanem a gyorsítósávan fel tudja venni a tempót, és be tud sorolni a főúton haladók közé. Vagy te mire gondoltál mint gyorsítósáv? Amúgy nagyon ideje volt a körforgalomnak. Pápa mellett már eleve így épült az elkerülő ha jól emlékszem, gyorsabb rajta áthaladni mint a lámpás kereszteződésen, és egy halálos balesetnek is sokkal kisebb az esélye, max a koccanás fordul elő. De biztos én szakértő vagyok, és a tisztelt tervezők ezt nem tudják, azért kellett így építeni a lehajtót a Metrónál.”
 • 7. Dr.Horváth 2009. október 20. 14:27
  „Szomorú, hogy ennek felismeréséhez két ember halála és több másik sérülése kellett. Amíg elkészül, ki tudja még hány baleset lesz. Kicsit hamarabb kellett volna ez a körforgalom. Emellett természetesen örülök neki, hogy végre megépül.”
 • 6. xkutya 2009. október 20. 13:45
  „Remélem minél hamarabb megépítik, mert 1.5 tonnával nehézkes gyorsan balra fordulni. :)
  A Nép utcánál mikor lesz?”
 • 5. csajszi23 2009. október 20. 12:44
  „Gyorsító sáv???? Minek? Mégtöbb balesetnek?
  Kár hogy sokaknak kell balesetet szenvedni, hogy valami történjen, de nagyon jó lenne a körforgalom, mert ha egy kamion fel akar menni a pályára egy autós meg a Metrohoz, akkor pont takar a kamion...
  Az 1-en is 3 baleset kellett, hogy egy r....t stop táblát kitegyenek...”
 • 4. puntócska 2009. október 20. 12:26
  „gergo04
  pl. balra nagy ívben gyorsító sáv????
  Jobbra oké,de ezzel a probléma nincs megoldva.
  A KÖRFORGALOM REMEK ÖTLET LENNE.De ez csak ötlet is marad.”
 • 3. gergo04 2009. október 20. 11:30
  „inkább egy gyorsító sáv kellene a pályáról lejövőknek!!! nem is tudom annak idelyén ki tervezte ilyen szarra!!!”
 • 2. Diák 2009. október 20. 11:29
  „Jön az ész. De nagyon lassan. A "szakemberektöl" meg Isten óvjon.... Négyszögletes körforgalomtól a beépitett lépcsöig minden kitelik tölük.”
 • 1. puntócska 2009. október 20. 10:25
  „Nehogy évekig tervezzék.Midig csak a porhintés megy.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bizottsági hiányzási mérleg

Győr - Átlagosan a tagok negyede hiányzott a győri önkormányzati bizottságok idei üléseiről. Tovább olvasom